Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

«ΑΝΑΓΚΗ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ»!


Σχετικό αίτημα υπέβαλε στο περιφερειακό συμβούλιο ο Χρήστος Δούρος

Αίτημα-πρόταση για τη δημιουργία νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπέβαλε στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο σύμβουλος Φωκίδας Χρήστος Δούρος.
“Η Περιφέρεια Στερεάς δαπανά υπερβολικά πολλά χρήματα σε μεμονωμένου δικηγόρους για να χειριστούν τις υποθέσεις τους. Αν υπάρχει νομική υπηρεσία η εξοικονόμηση πόρων για έργα και δράσεις είτε αναπτυξιακού χαρακτήρα είτε για την κοινωνική συνοχή είτε για την βελτίωση της καθημερινότητας θα είναι σημαντική”, σημειώνει μιλώντας προς την Εν Δελφοίς ο Αντιπρόεδρος της παράταξης Γκλέτσου και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, τονίζοντας ότι θα θέσει το συγκεκριμένο θέμα στην συνεδρίαση της Τρίτης του περιφερειακού συμβουλίου.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Φωκίδας, με την σύσταση της εν λόγω υπηρεσίας θα υπάρξει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις νομικές υποθέσεις της περιφέρειας και θα αποφευχθούν στο μέλλον τραγελαφικές καταστάσεις. Ως τέτοια ενδεικτικά αναφέρει εκείνη στην Π.Ε. Εύβοιας, όπου δικηγόρος που χειριζόταν υπόθεση της περιφέρειας “ξέχασε” να αναφέρει σε έγγραφο πως η περιφέρεια διεκδικεί ποσό 115.000 ευρώ που προερχόταν από υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος με εμπλεκόμενους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών στο συγκεκριμένο νομό…
Αναλυτικά η πρόταση Δούρου έχει ως εξής
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται νομική υποστήριξη. Η μέχρι τώρα σύνηθες διαδικασία ήταν η ανάθεση σε δικηγόρους ως εξωτερικούς συνεργάτες διαφόρων υποθέσεων. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι δαπάνες να είναι αυξημένες για τις εισηγήσεις αυτές.
Πρόταση είναι να γίνει προκήρυξη για πρόσληψη νομικών συμβούλων ώστε να συσταθεί νομική υπηρεσία στην Περιφέρεια στηρίζοντας νομικά το έργο αυτής αλλά ώστε να υπάρχει και παρουσία ενώπιον των Δικαστηρίων εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πρότασή μας είναι λοιπόν η πρόσληψη νομικών που θα καλύπτουν όλες τις Περιφερειακές Ενότητες
Για την παράταξη «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»
Ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Δούρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: