Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Με 13 ακόμα αλλαγές διοικητών ολοκληρώθηκε το επιτελικό φιάσκο!

«Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τον 82χρονο που έκανε διοικητή σαν αντάλλαγμα για τις 1.000 ψήφους που του έφερε στα Τρίκαλα, υποχρεώθηκε παραμονή Χριστουγέννων να αλλάξει ακόμα 13 διοικητές νοσοκομείων πριν καν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του διορισμού τους», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

 «Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τον 82χρονο που έκανε διοικητή σαν αντάλλαγμα για τις 1.000 ψήφους που του έφερε στα Τρίκαλα, υποχρεώθηκε παραμονή Χριστουγέννων να αλλάξει ακόμα 13 διοικητές νοσοκομείων πριν καν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του διορισμού τους», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως «η πολιτική των ατελείωτων ρουσφετιών σε συγγενείς, αποτυχημένους πολιτευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ καταλήγει σε ένα πρωτοφανές επιτελικό φιάσκο».

Πράγματι, σε σχέση με την πρώτη λίστα που είχε δοθεί στη δημοσιότητα στα τέλη Νοεμβρίου και είχε προκαλέσει ουκ ολίγες αντιδράσεις, οι αλλαγές αφορούν μόνο 13 πρόσωπα, που είτε παραιτήθηκαν είτε ανακλήθηκε η εντολή διορισμού τους.

Ας δούμε τις αλλαγές αναλυτικά, μέσα από σχετικό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»:

Στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) των Αθηνών, ο Αδαμάντιος Γάκης αντικαθίσταται από τον Ιωάννη Ευθυμιάδη για τη θέση του αναπληρωτή διοικητή στην οργανική μονάδα του Νοσοκομείου «Αμ. Φλέμιγκ», που είναι διασυνδεόμενο με το «Σισμανόγλειο». Αλλαγές είχαμε και στα δύο νοσοκομεία παίδων, με τον Ιωάννη Παύλου να αντικαθιστά την Ελευθερία Πικρού στο Γ.Ν. Παίδων «Αγ. Σοφία» και την Ευσταθία Κατοίκου τον Νικόλαο Αντωνίου στο Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης.

Στη 2η ΥΠΕ, αντικαταστάθηκε ο Αναστάσιος Τσαχουργιαννίδης, που είχε ανακοινωθεί ως διοικητής στο Νοσοκομείο της Κω, από τον Σταμάτη Βασιλειάδη. Υπενθυμίζεται ότι ο διορισμός του κ. Τσαχουργιαννίδη είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων λόγω της πληθώρας των ξενοφοβικών αναρτήσεών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμπλουτισμένων με ακραία ρητορική μίσους και επίκληση πράξεων αυτοδικίας. Τις σχετικές αναρτήσεις είχε αναδείξει η «Εφ.Συν.». Στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Καλύμνου ο Γεώργιος Λαζαρίδης αντικαθιστά την Καλλιόπη-Μαρία Σταθοπούλου.

Καμία αλλαγή δεν υπήρξε στα πρόσωπα που θα διοικούν τα δημόσια νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, ενώ στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης ο Παναγιώτης Πεγίδης αντικαθιστά τον Κυριάκο Ασίκογλου στη θέση του αναπληρωτή διοικητή στο Γ.Ν. Σερρών.

Ο Δημήτρης Κεχαγιάς θα αντικαταστήσει ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα πρόσωπα, τον Κωνσταντίνο Πατέρα, στη θέση του διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Στην ίδια υγειονομική περιφέρεια ο Κωνσταντίνος Χροναίος θα είναι ο επόμενος αναπληρωτής διοικητής στο Γ.Ν. Λιβαδειάς - Γ.Ν. Θήβας, με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική μονάδα Θήβας, αντί του Κωνσταντίνου Τυρηνόπουλου - άλλο ένα πρόσωπο που απασχόλησε τη δημόσια συζήτηση και παραιτήθηκε από τον διορισμό του με καταγγελίες.

Στην 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δ. Ελλάδος, η Ειρήνη Αγγελάκου θα αναλάβει αναπληρώτρια διοικήτρια στο Γ.Ν. Ηλείας, με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική μονάδα Αμαλιάδας, αντί του Θεόδωρου Θεοδωρακόπουλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: