Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

ΙΤΕΑ..ΣΑΒΒΑΤΟ 21/12/2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00 Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΙΤΕΑΣ «ΟΡΦΕΑΣ»


ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟ-ΗΛΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΤΕΑΣ
Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΙΤΕΑΣ "ΟΡΦΕΑΣ"















ΥΠΟ  ΤΗΝ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ

ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ Ο ΚΩΣΤΑΛΑ



ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «Ορφέας» Ιτέας  
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, στις 8  μ.μ.  με  παρουσιαστή τον Αλέξη Κωστάλα

Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΜΕ ΤΗ
ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΟΡΦΕΑΣ»   ΥΠΟ  ΤΗΝ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ

Βυζάντιο και Δύση συνυπάρχουν στην  Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τη Μικτή Χορωδία του «Ορφέα» Ιτέας, που θα πραγματοποιηθεί στο Κυριακοπούλειο – Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας , το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στις 8.00 το βράδυ.

Για πολλές δεκαετίες, έτσι και φέτος  η Μικτή Χορωδία «Ορφέας» συνεχίζει την παράδοσή της, να δίνει το μουσικό παρόν στα Χριστούγεννα της Ιτέας και της Φωκίδος.

Ο «Ορφέας» Ιτέας πραγματοποιεί την  Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία σε μια εκδήλωση που αποτελεί σημείο αναφοράς του κάθε Ιτιώτη καθώς και των ετεροδημοτών και των πολλών επισκεπτών της πόλης και του νομού Φωκίδας κατά την εορταστική περίοδο.

Βυζάντιο και Δύση, Παραδοσιακή και Κλασική Μουσική θα συνυπάρξουν  σε μια συναυλία πολύ υψηλού επιπέδου. 

Η Μικτή Χορωδία «Ορφέας» Ιτέας υπό την διεύθυνση του διεθνούς φήμης  Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη(Μaster of Arts  στη  διεύθυνση) θα ερμηνεύσει ένα πλούσιο ρεπερτόριο με έργα κάθε εποχής και ύφους, Ελληνικά και ξένα καθώς επίσης το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο Ορατόριο του μεγάλου Ιταλού συνθέτη του μπαρόκ, Antonio Vivaldi(1678-1741), το MAGNIFICAT(Μεγαλύνει η ψυχή μου τον Κύριον).

Επίσης, θα ερμηνεύσει από το περίφημο Ορατόριο «Μεσσίας» του Χαίντελ, το εντυπωσιακό Χορωδιακό «Αλληλούια».

 Ακόμη, θα παρουσιαστεί η καταπληκτική λαϊκή Καντάτα των Μίκη Θεοδωράκη-Γιώργου Σεφέρη «Επιφάνεια Αβέρωφ».

 Σολίστ θα είναι η Σοφία Κολά. Στο πιάνο θα παίξει ο Μάριος Καζάς. Στο μπουζούκι θα είναι ο Ηλίας Τσάρας. Στην κιθάρα θα είναι ο Ευθύμης Ντούρος. Στα κρουστά θα παίξει ο Ευθύμης Κούκος.

Δεκαετίες η Μικτή Χορωδία «Ορφέας» Ιτέας έχει ταυτισθεί με τα Χριστούγεννα και την παράδοση της Ιτέας. Για πρώτη φορά στην Ιστορία της Φωκίδας ο ‘’ΟΡΦΕΑΣ’’ Ιτέας θα ερμηνεύσει σπάνια και δύσκολα έργα της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας, μια από  τις  σημαντικότερες  προσωπικότητες  της σύγχρονης   Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: