Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

ΕΝΑΣ ΙΤΙΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο Γιάννης Γεωργίου Τσακίρης που αναλαμβάνει υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για τις Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα είναι ένας από τους πλέον ειδικούς στην Ελλάδα σε θέματα επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital), διαθέτει πλούσια πείρα στον ιδιωτικό τομέα ενώ από το 2006 είναι στέλεχος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.
Ο Γιάννης Τσακίρης είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Μεταλλείων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έχει επίσης MBA από τη Management School του Imperial College στο Λονδίνο. 


Ξεκίνησε την καριέρα του το 1995 στην S&B Βιομηχανικά Ορυκτά,  όπου πέρασε 5 χρόνια στην παραγωγή, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις όπου και ήταν υπεύθυνος για τα νέα προϊόντα.
Από το 2000 έως το 2006 ήταν Partner στην Vectis Capital, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capital) με έδρα την Αθήνα με επενδύσεις συμμετοχών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Το 2006 εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ως Principal, υπεύθυνος για τις αναπτυσσόμενες αγορές σε ότι άφορα κεφαλαία επιχειρηματικών συμμέτοχων (venture capital). Στη συνέχεια ήταν επικεφαλής Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, και επικεφαλής της Μονάδας Ειδικών Προγραμμάτων. Σήμερα είναι προϊστάμενος του τμήματος για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τις χώρες γειτονίας της ΕΕ στη Διεύθυνση του Mandate Management.
Είναι επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Global Energy Efficiency and Renewable Energy Fund (“GEEREF”), το οποίο είναι ένα καινοτόμο ταμείο δημόσιων και ιδιωτικών κεφαλαίων που επενδύει σε  venture capital funds εξειδικευμένα σε επενδύσεις energy efficiency και renewable energy.
Δίδασκε μέχρι πρότινος στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου, στα μεταπτυχιακά προγράμματα και πάνω στο θέμα των επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital).

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή επιτυχία στο έργο σου .
Δεν ήξερα ότι είχες κάνει ηγούμενος στην Ι.Μ Σκουριάς...
είπα και γω...

Ανώνυμος είπε...

Μην προδικάζετε τίποτα αρνητικό αλλά ούτε και θετικό.Το έργο του θα δείξει και για αυτό θα κριθεί. Όλοι πρέπει να ευχόμαστε να κάνει το καλύτερο για την Ελλάδα και ιδιαίτερα και για τον τόπο του και να ξεχωρίσει και να μείνει στην ιστορία απο το οτι ξέφυγε απο τα λαμόγια που έχουν θάψει μέχρι σήμερα την Φωκίδα και τους Δελφούς. Καλή επιτυχία Γιάννη Τσακίρη με τις καλύτερες ευχές όλων μας να γραφτείς στην ιστορία ως αυτός που έσωσε τους Δελφούς και την κοινωνία που γεννήθηκες και μεγάλωσες απο τον αφανισμό και την καταστροφή και όχι με μαύρα γράμματα για το αντίθετο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΧΕΤΕ Η ''ΑΝΑΠΤΥΞΗ'' ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ'ΣΕΙΣ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΑ?ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΧΤΥΠΑ ΚΙ'ΑΛΛΟ ΘΑ Τ'ΑΝΤΕΞΩ ΑΡΚΕΙ Η ΝΔΟΥΛΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠ'ΕΞΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ..ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΣΤΟΕΣ..

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Γιάννη , εύχομαι κάθε επιτυχία . Έχω ένα πρόσθετο λόγο να είμαι χαρούμενος ,αφού ήσουν μαθητής μας στο Λύκειο Ιτέας .
Νίκος Καζατζόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Ρε μεγαλε μας εχεις πρηξει με κατι δελφους μονο οι δελφοι ειναι στην φωκιδα?τι προσφερουν στις αλλες πολεις οι δελφοι τιποτα απολυτως αντε σταματα την καραμελα με τους δελφους ελεος πια μαντρωμενοι φευγουν απο τα πλοια μαντρωμενοι ξαναμπαινουν αντε τωρα λαμογιο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΙΣΤΕ ΤΙ ΧΟΛΗ .ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΙΤΙΑΣ......ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΜΗΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΡΜΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΤΕ.....
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΤΉΣΑΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΞΕΚΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΚΗ ΑΣΣΕΟΙ.....
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΩΣΗ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ??
ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΣΤΕΡ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ??? ΔΙΔΑΞΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ???
ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΣΤΟΙΒΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΚΤΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ ΣΤΙΣ ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ????
ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ....

Ανώνυμος είπε...

Γιάτι για όλους αυτούς που σχολιάζουν αρνητικά το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι το """ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΆΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΆΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ"""".????????

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΕΙ : ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΓΑΛΕΙΑ...ή ΜΠΡΑΒΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ !

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στο Γιάννη Τσακίρη, ευχές να προσφέρει τα καλύτερα
Εργινα Γ. Ξυδούς