Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ // ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ...






Την Δευτέρα 15 Ιουλίου στο Δημοτικό Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων  συζητήθηκε το θέμα με τίτλο: ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ  ΕΠΙ ΤΗΣ  ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.
Προετοιμαστήκαμε διαβάζοντας την μελέτη και εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων «Η ΑΛΚΥΩΝ», εκτιμώντας ότι θα γίνει συζήτηση επί της πολυσέλιδης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της νέας μονάδας (ΜΠΕ). Μας δόθηκαν τέσσερα (4) λεπτά χρόνος  ομιλίας να τεκμηριώσουμε την άποψή μας.
Προσπαθήσαμε να αποδείξουμε στο Σώμα τις ανακρίβειες της ΜΠΕ με βάση την ίδια την προς γνωμοδότηση ΜΠΕ.

Ti ακούσαμε:
Ότι η νέα μονάδα θα έχει μηδέν (0)  -τίποτα – ρύπους, δεν γνωρίζουν όμως ούτε πόσα εργοστάσια υπάρχουν στην περιοχή ούτε βέβαια το σύνολο της παραγόμενης ισχύος.
Ότι το φυσικό Αέριο είναι ανανεώσιμη μορφή ενέργειας.
Ότι εκπεμπόμενοι ρύποι διαχέονται σ’ όλο τον κόσμο – όπως το Τσερνομπίλ – επομένως δεν πειράζει περιβαλλοντικά η επένδυση.
Οι θέσεις εργασίας θα ανατρέψουν το Brain drain. (Ποιες θέσεις άραγε??)
Ότι η υπερπληθώρα αχινών είναι ένδειξη υγιούς περιβάλλοντος και ότι στα ανταποδοτικά προς το Κυριάκι πρέπει να αντικατασταθεί η στέγη του Σχολείου που είναι από αμίαντο, η οποία όμως έχει αντικατασταθεί εδώ και πέντε χρόνια.
Ότι οι άνθρωποι του εργοστασίου είναι καλοί και «ανοιχτοί». (Μα τι άλλο θα μπορούσαν να είναι??)
Ότι διαβεβαίωσαν ότι η νέα μονάδα δεν θα ρυπαίνει.
Ότι η νέα «μαγική» τεχνολογία θα μειώσει τη θερμική επιβάρυνση του Κορινθιακού. (Μπα που βρέθηκε αυτή..υπήρχε τέτοιο πράγμα??)
Ότι επειδή η μονάδα «θα πέσει λίγο βαριά»  στο Κυριάκι, όχι βέβαια ότι θα έχουν πρόβλημα οι κάτοικοι, ας κάνουν όμως  τίποτα προτάσεις για ανταποδοτικά οφέλη.
Ότι είπαμε ανακρίβειες.
Κυρίως όμως απαντήθηκε το βασικό ερώτημα: Γιατί δεν υπάρχει εκπρόσωπος της εταιρίας για να ενημερώσει το Σώμα??
Μα υπήρχε εκπρόσωπος της επιχείρησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η καθ’ ύλην μάλιστα αντιπρόσωπος. Πιάστηκε όμως «με το αρνί στην πλάτη».
Βέβαια το Κυριάκι δεν έχει καν οπτική επαφή με το νέο εργοστάσιο. Δεν ακουμπά καν στο Κορινθιακό.
Εκεί που βρίσκεται ήδη το Αλουμίνιο η μία μονάδα (ΣΗΘ), η δεύτερη μονάδα (ΣΗΘΥΑ).
Εκεί που προτίθεται τώρα να εγκατασταθεί η τρίτη μονάδα.
Εκεί που κάθε ώρα πέφτουν 23.000 κ. μ. υπέρθερμο νερό.
Εκεί που θα παράγεται 1,5 Γιγαβάτ.
Εκεί που το επόμενο βήμα θα είναι ο λιθάνθρακας.
Εκεί που ισχύει η απόλυτη Omertà, για αυτούς που ενώ υπάρχει η πιθανότητα να αντιστρέψουν την επερχόμενη καταστροφή, εξακολουθούν να γονατίζουν.
Εκεί που πεθαίνει ο Κορινθιακός.
Ντροπή και όνειδος για αυτούς ανθρώπους – τάχα μου επιστήμονες – αποτυχημένοι και αλαζόνες καταντούν τελικά επικίνδυνοι.
Όχι επειδή επιδιώκουν ιδιοτελείς σκοπούς. Αυτό θα μπορούσε υπό όρους είναι θεμιτό.
Αλλά που ενσυνείδητα  και οργανωμένα, καθοδηγούν αδαείς ανθρώπους σε αποφάσεις που καταστρέφουν το μέλλον των επερχόμενων γενεών.

«Για του κειμένου το αληθές». Περισσότερα εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=O6KA9HUPiP0


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι εκεί έχουν ποτιστεί οι περισσότεροι με την ιδέα της καθαρής ενέργειας δηλαδή φυσικό αέριο και ανεμογεννήτριες δεν τους νοιάζει ούτε τα θέματα υγείας για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους ούτε ο κορινθιακός. Το εργοστάσιο τους λάδωσε τη κοιλιά και το μυαλό και ο νόμος της υποταγής ζει και βασιλεύει χωρίς αντιρρησίες συνείδησης. Δεν ζουν όμως μόνοι τους στο κορινθιακό είμαστε κι εμείς οι υπόλοιποι εδώ και να μην το ξεχνάνε οι υποτακτικοί

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ εάν ειμουνα δημόσιος υπάλληλος τα ίδια θα έλεγα και θα πίστευα

Ανώνυμος είπε...

Θα ήξερες και ορθογραφία επίσης