Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Υπόθεση Novartis: Νέοι αντιεισαγγελείς θα ερευνήσουν τις καταγγελίες Αγγελή ..

Οι καταγγελίες του αντιεισαγγελέα του Άριου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, για παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis θα ερευνηθούν από δύο συναδέλφους του 






Δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας τη διερεύνηση των καταγγελιών του συναδέλφου τους Γιάννη Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis αλλά και τις εις βάρος του καταγγελίες από τους Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς που επόπτευε στο παρελθόν,    

Επίσης οι συγκεκριμένοι εισαγγελείς θα ερευνήσουν τις καταγγελίες των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος που αφορά τους χειρισμούς των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς. 
Οι κύριοι Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης απαλλάσσονται από κάθε άλλη υπηρεσιακή απασχόληση προκειμένου να διεκπεραιώσουν την υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν καθώς όπως σημείωναν πηγές του Αρείου Πάγου «δεν μπορεί να "σέρνονται" επί μακρόν τέτοιες καταγγελίες που πλήττουν το κύρος της δικαιοσύνης».   

Από την τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, είχαν χρεωθεί ως ξεχωριστές δικογραφίες στον κ.Δημήτρη Δασούλα και στην κ. Βασιλική Θεοδώρου. 
Ωστόσο επειδή ο πρώτος εκτελεί χρέη Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μέχρι να οριστεί από την Κυβέρνηση ο διάδοχος της κυρίας Δημητρίου ενώ η δεύτερη με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στις 16 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει την επιθεώρηση (έργο αποκλειστικής απασχόλησης), ο κ. Δασούλας ανέθεσε την υπόθεση στους κυρίους Ζαχαρή και Σοφουλάκη.   

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής, που με δύο αναφορές του προκάλεσε τις παραπάνω έρευνες, είχε ζητήσει την εξαίρεση από την υπόθεση τόσο του Δ.Δασούλα όσο και της Ξ.Δημητρίου (όσο ήταν εν ενεργεία) και αναμένετο η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου. 


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: