Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ: Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα κατάργησης του Τμήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Άμφισσας


Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα κατάργησης του Τμήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, που έχει περιληφθεί στο μηχανογραφικό των υποψηφίων. Για το θέμα αυτό άλλωστε θ ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
     Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας για να διασπείρει φήμες ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει το Τμήμα στην Άμφισσα το προσεχές ακαδημαϊκό έτος, με ανακοίνωσή της επιχείρησε να συνδέσει δύο προφανώς ανόμοια μεταξύ τους πράγματα: την ανάκληση από την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως της αποφάσεως Γαβρόγλου για ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα, που αποτέλεσε προεκλογική εξαγγελία της ΝΔ με το έγγραφο που απέστειλε ο Υφυπουργός Παιδείας προς τους Πρυτάνεις των ΑΕΙ, με το οποίο ζητούνταν τα προγράμματα σπουδών των νεοϊδρυθέντων Τμημάτων και οι αποφάσεις της συγκλήτου περί έγκρισής τους.
     Η σπουδή των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσουν ανακοίνωση για να δείξουν ότι είναι αντιπολιτευτικά παρόντες αποδεικνύει ότι όσο ανεύθυνοι ήταν στην Κυβέρνηση, τόσο επιπόλαιοι θα είναι και στην αντιπολίτευση.
     Όπως έπραξα και κατά το παρελθόν (ένταξη του έργου κατασκευής των κτηριακών εγκαταστάσεων στο Δ΄ΚΠΣ, αλλαγή γνωστικού αντικειμένου) θα συνεχίσω να καταβάλω κάθε προσπάθεια για να εδραιωθεί η καλή λειτουργία βιώσιμου και ανταγωνιστικού Τμήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό μας, με προοπτική επέκτασης και ανάπτυξής του.

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ ΜΠΟΥΓΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κε Μπούγα καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας να βγάλετε την Φωκίδα απο το τέλμα που την έχουν οδηγήσει οι προηγούμενοι, με κορυφαίους τον προκάτοχό σας και την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κρατήστε για την συνέχεια την θητείας σας τα εξής. Καμία σχολή δεν μπορεί να σώσει ένα τόπο. Το να βρίσκουν να νοικιάσουν κάποιοι ιδιοκτήτες της Άμφισσας τα διαμερίσματά τους, δεν έχει φανεί ικανό να σταματήσει τον κατήφορο της Άμφισσας. Τα παιδιά στα σχολεία μας είναι όλο και λιγότερα. Τα μαγαζιά στο κέντρο της Άμφισσας κλείνουν το ένα μετά το άλλο και δεν ξαναανοίγουν. Αν αυτό δεν σηματοδοτεί παρακμή και εγκατάλειψη, τί άλλο θέλουμε για να καταλάβουμε; Καλή η σχολή αλλά αν και πάλι η ζήτηση απο του Έλληνες υποψήφιους φοιτητές ξανακαταντήσει στην Άμφισσα να έρχονται με βαθμολογία πέντε και δέκα με άριστα το είκοσι, εσείς τουλάχιστον, η τελευταία ευκαιρία για να σωθεί αυτός ο τόπος, κατανοήστε ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει. Ότι σχολή και να έρθει εδώ, καίγεται η σχολή, δεν σώζεται η Άμφισσα διότι η ίδια η Άμφισσα έχει τεράστιο πρόβλημα και ξέρουμε όλοι ποιο είναι. Έχουμε συνέχεια ηγέτες κομπλεξικούς που έχουν περιχαρακώσει την Άμφισσα μακριά απο το έξω κόσμο, μακριά απο κάθε επικοινωνία και συναλλαγή με την παραλία της, κολλημένη παθολογικά με ένα ορεινό όγκο που την συμπαρέσυρε να χαρακτηριστεί και επίσημα πρίν λίγους μήνες ως πόλη μεταλλευτικής προτεραιότητας. Σαφώς και δεν είναι σοβαρός όποιος αγνοεί αυτό και πιστεύει στην ανάπτυξη που τόσα χρόνια τάζουν στους Αμφισσιώτες λες και είναι οι ποιό ανόητοι του κόσμου. Όλοι γνωρίζουμε ότι κανείς δεν θέλει να έρθει στην Άμφισσα,ούτε φοιτητές ούτε καν οι καθηγητές. Αν έχετε απορία, πέστε και σε εμάς πόσοι απο τους καθηγητές των περιβόητων ΤΕΙ μας μένουν μόνιμα στην Άμφισσα; Εσείς είστε ο ηγέτης του τόπου και εσείς έχετε πλέον την ευθύνη να ταρακουνήσετε όσους συμπολίτες μας ζούνε ακόμα στον κόσμο τους. Μία απο τις πολλές σοφίες του λαού μας λέει πως αν καίγεται το σπίτι του γείτονα και δεν κάνεις τίποτα, αύριο θα καεί το δικό σου. Τόσα χρόνια καιγόταν η Ιτέα και κάποιοι στην Άμφισσα έριχναν βενζίνα με μεγάλη χαρά (μάλλον γιατί στην πραγματικότητα τα έπιαναν). Τώρα καίγεται η Άμφισσα και πρέπει από εδώ να ξεκινήσει η νέα καλύτερη εποχή.Οδηγήστε μας σε ένα καλύτερο μέλλον και θα μείνετε στην ιστορία. Αλλιώς θα μείνετε στην ιστορία ως αυτός που επέτρεψε να χαθεί η τελευταία ευκαιρία, και όπως συνηθίζει η ιστορία, σε αυτόν χρεώνει και όλη την καταστροφή.