Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Έρχονται 3.950 προσλήψεις, ποιους κλάδους αφορούν

Το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε χθες ότι προχωρούν κανονικά οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019.

Ιδιαίτερα βαρύτητα, μάλιστα, δίνεται στις θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας, οι οποίες και κυμαίνονται στις 2.450 χιλιάδες.
Επιπλέον ο πρωθυπουργός θέλει να δρομολογηθούν άμεσα – και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους – 1.500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά.
Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη χθες το απόγευμα, με τη συμμετοχή των υπουργών Χρήστο Σταϊκούρα, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Βασίλη Κικίλια, Τάκη Θεοδωρικάκου και τον υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής Θόδωρη Σκυλακάκη, με θέμα τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου.
Μία εξίσου σημαντική εξέλιξη είναι η σημερινή πρωινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η επιλογή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας (εισηγητής κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης), η ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και η ενημέρωση αναφορικά με τη σύσταση της θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού (εισηγητής κ. Γ. Γεραπετρίτης).
Σήμερα στις 10:30 είναι η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ενώ θα ακολουθήσει η εκλογή του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον νέο Έλληνα επίτροπο στη Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: