Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Διγλωσσία Νέας Δημοκρατίας για την άμεση κατάργηση του Κλεισθένη. Άλλα λέει ο Μητσοτάκης, άλλα ο Βορίδης

Μητσοτάκης : O εκλογικός νόμος θα αλλάξει.
Βορίδης : Ναι θα τον αλλάξουμε αλλά χρειάζεται επαρκής- εύλογος χρόνος μεταξύ Εθνικών Εκλογών και Αυτοδιοικητικών.


Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης  δεσμεύεται προσωπικά στην   ομιλία στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας 18 Ιουλίου 2018  λέγοντας  «εφόσον οι εθνικές εκλογές προηγηθούν των αυτοδιοικητικών, η ΝΔ θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο, για μα μην υπάρξει απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Και στις 19 Ιουλίου 2018   από το Δημαρχείο Σητείας δηλώνει « Αποτελεί δική μου προσωπική δέσμευση ότι, σε περίπτωση που οι εθνικές εκλογές -όπως θα το θέλαμε- γίνουν πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο νόμος θα ξανά αλλάξει. Και σε πρώτη φάση, για τις επόμενες εκλογές, θα επιστρέψουμε, για λόγους απλούστευσης και ταχύτητας, στο υφιστάμενο δοκιμασμένο σύστημα».

Αντίθετα ο Μάκης Βορίδης , τομεάρχης εσωτερικών , σε χθεσινή του ομιλία στην Αργολίδα ακύρωσε εν μέρει τη δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι ναι η ΝΔ θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο της απλής  αναλογικής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά εάν δεν υπάρχει επαρκής-εύλογος χρόνος από τις εθνικές εκλογές ως τις αυτοδιοικητικές η αλλαγή θα γίνει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ίσως η διάσταση απόψεων αυτή έχει ιδεολογική αφετηρία αφού ο  Μάκης Βορίδης τελειώνοντας την ομιλία του κάλεσε το ακροατήριο να υπερασπιστεί το ποίοι είμαστε εμείς απαντώντας στη ρητορική ερώτηση «είμαστε περήφανοι δεξιοί,» και μόνο αγνοώντας την έως τώρα ρητορική του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας περί μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης και κεντροδεξιάς. 

* Δείτε στο 25ο λεπτό του βίντεο του  StaLa News την αναφορά  για απλή αναλογική στο 45ο για Πρόεδρο Δημοκρατίας και στο τέλος  για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Νίκα και για τη λαϊκή δεξιά


Δεν υπάρχουν σχόλια: