Η “Καρτερία” Σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα με υγεία και φώτιση

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

Η παρενέργεια από την υπερβολική κατανάλωση Βιάγκρα που ήταν άγνωστη μέχρι σήμερα

i-parenergeia-apo-tin-ypervoliki-katanalosi-viagkra-pou-itan-agnosti-mexri-simera.jpegΥπάρχει λόγος που όταν παίρνουμε φάρμακα πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες του γιατρού. Δυστυχώς ένας 31χρονος χρειάστηκε να το μάθει με τον δύσκολο τρόπο.
Αποφάσισε να πάρει Βιάγκρα για να τον βοηθήσει με το πρόβλημα στύσης που αντιμετώπιζε. Όμως ξεπέρασε τη δοσολογία και αναγκάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομεία με προβλήματα στην όρασή του. 
Η περίπτωση του 31χρονου επιβεβαιώνει τα ευρήματα έρευνας από το κέντρο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη, ότι υπερβολική κατανάλωση Βιάγκρα δημιουργούν προβλήματα στην όραση, που μπορεί να είναι μόνιμα. 
«Οι άνθρωποι ζουν με την πεποίθηση ότι όταν το λίγο είναι καλό, το περισσότερο είναι καλύτερο», λέει ο Richard Rosen που ηγείτο της ερευνητικής ομάδας. «Αυτή η έρευνα δείχνει πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει μια μεγάλη δόση από ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως».  
Ο Rosen και η ομάδα του εξέτασαν τον αμφιβληστροειδή του 31χρονου και βρήκαν καταστροφές που πιθανότατα θα είναι μόνιμες. «Παρόλο που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα τη σύνδεση της χρήσης βιάγκρα με προβλήματα στην όραση που σχετίζονται με τα χρώματα, ωστόσο δεν είχαμε μέχρι τώρα διαπιστώσει τις δομικές επιπτώσεις στον αμφιβληστροειδή» είπε ο Rosen. 
Ο ασθενής είχε προμηθευτεί τα βιάγκρα στο διαδίκτυο και παραδέχτηκε ότι είχε λάβει δόση υψηλότερη της συνιστώμενης, που είναι 50 μιλιγκράμ. Ωστόσο δεν μπορούσε να πει με σιγουριά πόσο είχε πάρει. Όπως είπε, τα συμπτώματα εμφανίστηκαν άμεσα.
Να σημειωθεί ότι ακόμη και η συνιστώμενη δόση μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να δημιουργήσει προβλήματα στην όραση (σαν να βλέπεις μέσα από ένα μπλε ομιχλώδες τοπίο), ωστόσο αυτά τα συμπτώματα εξαφανίζονται γρήγορα.     
Πηγή: Huffington Post Greece 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στις μέρες μας πολύ καλύτερα να έχεις παρενέργειες με μπλέ οράματα παρά να αντιμετωπίζεις την μαύρη πραγματικότητα.