Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Φωκικός : Παραίτηση του προπονητή Γιάννη Λύτρα & του Προέδρου της ομάδας.



Με δυο γκολ των Ιωαννίδη (48΄) και Συρράκου (55΄) ο ΑΣ Μετέωρα πήρε πολύτιμό διπλό στην Άμφισσα κερδίζοντας τον Φωκικό με 0-2.
Παραίτηση του προπονητή του Φωκικού Γιάννη Λύτρα, σύμφωνα με δηλώσεις μετά και από αυτό το άτυχο αποτέλεσμα.
Οι αρχικές συνθέσεις
Α Σ Φωκικός: Παπαδόπουλος, Κουβέλης, Ζιώγας, Αμπραχαμιάν, Κουρέλης, Χρυσαφόπουλος, Κυριακόπουλος, Σταθουλόπουλος, Κολοβός, Μεγάλος, Χατζηστάμος.

Α Σ Μετέωρα (Βακουφτσής): Ζαρόπουλος, Ιωαννίδης, Ζήσης, Φορτούνης, Πολυζόπουλος, Παπαευθυμίου, Σκόνδρας, Ουζούνογλου, Μαρούδας, Συράκος, Ιωάννου.

Τα αποτελέσματα: 4η αγωνιστική
ΓΣ Αλμυρού – ΑΟ Σελλάνων 2-1
Νίκη Βόλου-Απόλλων Μακρυχωρίου 1-0
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Οικονόμος Τσαριτσάνης 1-1
ΑΟ Στυλίδας-Αστέρας Ιτέας 0-0
Φωκικός-ΑΣ Μετέωρα 0-2
Θησέας Αγριάς-Ολυμπιακός Βόλου 0-2
Αναγέννηση Καρδίτσας-Πιερικός 0-2
Η βαθμολογία
1 Ολυμπιακος Βολου 12
2 Νικη Βολου 10
3 ΑΣ Μετεωρα 9
4 Αλμυρος 8
5 Σελλανα 7
6 Τσαριτσανη 7
7 Νεοκαισαρεια 5
8 Ιτεα 5
9 Στυλιδα 4
10 Πιερικος 4
11 Μακρυχωρι 3
12 Αγρια 3
13 Φωκικος 1
14 Αναγ. Καρδιτσας 0
Δείτε το βίντεο του αγώνα από το ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας

https://www.dailymotion.com/video/x6vvm8c


ΔΗΛΩΣΗ
Φίλες και φίλοι της ομάδας μας,
οφείλω να ενημερώσω ότι από χθες δεν είμαι πια Πρόεδρος του Φωκικός ΑΣ, του μεγαλύτερου συλλόγου της Φωκίδας όχι μόνο σε αθλητικό αλλά και σε κάθε άλλο επίπεδο, καθώς και μέλος του διοικητικού του συμβουλίου. Οι λόγοι της αναγκαστικής αυτής επιλογής μου είναι προσωπικοί και πρωτίστως επαγγελματικοί, στοιχείο για το οποίο αφ ενός δεν επιθυμώ να επεκταθώ περισσότερο την παρούσα στιγμή, μιας και θα διαφανεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, κι αφ ετέρου προκειμένου να μην αναπτυχθούν οι συνήθεις κι προσφιλείς στο ευρύ κοινό "θεωρίες συνωμοσίας, που μπορεί να βλάψουν την ομάδα, όπως πολλοί εύχονται κι επιθυμούν, αλλά και εργάζονται με προσήλωση για αυτό!
Την ομάδα θα τη συνεχίσουν να την "τρέχουν", και με τη δική μου αρωγή, δυναμικά κι ανταγωνιστικά τα παιδιά που μέχρι χθες ως μια παρέα συναπαρτίζαμε το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας και που όλοι μαζί καταφέραμε, μέσα από τεράστιες δυσκολίες εντός κι εκτός Άμφισσας, να την αναγεννήσουμε από την τέφρα της και να την έχουμε στη Γ Εθνική, κατηγορία η οποία είναι "λίγη" για το όνομα, την ιστορία και την αναγνωρισιμότητά της ανά το πανελλήνιο, καθώς και για τον ευρύτερο κοινωνικό της ρόλο στο νομό μας. Μπορεί ο Πρόεδρος να αλλάζει, αλλά η ομάδα μένει και είναι πάντα πάνω από κάθε φθαρτό κι ασήμαντο πρόσωπο. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι, από τον Πρόεδρο, τον προπονητή έως και το Φροντιστή δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά στρατιώτες της ομάδας και τίποτα άλλο.
Έχω τη βαθιά κι ειλικρινή υποχρέωση να ευχαριστήσω γνήσια κι από καρδιάς όλους όσοι βοήθησαν καταλυτικά ώστε ο Φωκικός τα χρόνια που τον υπηρέτησα ως Πρόεδρος να καταφέρει να φτάσει στις επιτυχίες που όλοι μαζί επιτύχαμε (επανασύσταση του συλλόγου καθαρού από χρέη, Πρωτάθλημα ΕΠΣ Φωκίδας κι ολική επαναφορά στη Γ Εθνική, Κατάκτηση του Super cup, Κύπελλο Φωκίδας, συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Φωκίδας, πορεία ως τους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνικών ομάδων). Ιδιαίτερα ευχαριστώ το Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο, τον κ. Γιώργο Καλαρίδη της ΕΛΜΙΝ ΑΕ, τον Πανουργιά Παπαϊωάννου, το Γιάννη Λύτρα, την Περιφερειακή Σύμβουλο Πέγκυ Αραβαντινού, καθώς και τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Φθιώτιδας Κώστα Σακελλάρη.
Για όσους άσκησαν αθέμιτη πολεμική είτε εναντίον μου προσωπικά είτε εναντίον της ομάδας επί της προεδρικής μου θητείας δεν κρατώ κακία, όπως έπραττα πάντα από κάθε θέση που μου εμπιστεύτηκαν ως τώρα στο δημόσιο βίο και στην επαγγελματική μου πορεία. Απλά, αυτοί έκαναν τη δουλειά τους κι εγώ τη δική μου.
Σε ό,τι με αφορά θα είμαι στο πλευρό του Φωκικού, της τωρινής διοίκησης καθώς και των μελλοντικών, όπως πράττω συνεχώς από το Φεβρουάριο του 1981 που πήγα για πρώτη φορά στο γήπεδο να δω την αγαπημένη μου ομάδα. Αυτό είναι κάτι το αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο.
Καλώ πρωταρχικά όλους όσοι αγαπάνε γνήσια το Φωκικό, δηλαδή τον κόσμο του που είναι η ταυτότητα και η καρδιά της ομάδας, καθώς και τους θεσμικούς και τους επιχειρηματικούς φορείς του τόπου να στηρίξουν έμπρακτα το Φωκικό, μιας και για την τοπική κοινωνία αποτελεί και θα αποτελεί κάτι πολύ πέρα από έναν απλό αθλητικό σύλλογο. Η ομάδα φέτος πρέπει οπωσδήποτε να επιτύχει, καθώς μετά οι προοπτικές της τίθενται σε διαφορετική και ανοδική τροχιά. Κι αυτό είναι κάτι που προσωπικά το γνωρίζω βαθιά και καλύτερα από κάθε άλλον!
Σας ευχαριστώ,
Ηλίας Τσίγκας
ΦΩΚΙΚΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

http://www.amfissapress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: