Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Νίκος Αλεξανδρόπουλος: Όλοι μαζί θα ανατρέψουμε την ως τώρα παγιωμένη και απαράδεκτη εικόνα του Επιμελητηρίου Φωκίδας!

                                                                                                                                                

19/11/2017

Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»  δεν αποτελεί άθροισμα προσωπικών φιλοδοξιών αλλά αντίθετα την έκφραση των ανεξάρτητων παραγωγικών επαγγελματιών του νομού μας. Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται δεν θα  χάνονται στο σκοτάδι, μόλις κλείσουν τα φώτα της επικοινωνίας. Αντίθετα  θα επιβραβεύονται εμπράκτως οι συνάδελφοι που τα βγάζουν πέρα σε συνθήκες εξόντωσης και δείχνουν τον δρόμο σε όλους μας.
Πιστεύουμε βαθιά σε έναν άλλο τρόπο επιμελητηριακής δράσης αλλά και σε ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διοίκησης του Επιμελητηρίου κι αυτό θα γίνει με την Μεγάλη Ανατροπή, της εδώ και δεκαετίες παγιωμένης κατάστασης.

Με συνεργάτες μας και με εξειδικευμένη ομάδα που διαθέτει την εμπειρία, την γνώση, την κατάρτιση, την καινοτομία, την εξειδίκευση, αλλά κυρίως την διάθεση ανακαλύπτουμε έξυπνα  μοντέλα προώθησης και επενδύουμε στις διαδραστικές συνέργειες  μεταξύ των  επιμελητηριακών θεσμών, των  Περιφερειακών αρχών -  Δημοτικών αρχών,  μαζί με καταξιωμένους  επαγγελματίες,  δημιουργικούς επιχειρηματίες, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες εν τέλει απευθυνόμαστε.

Ελάτε μαζί μας να γυρίσουμε σελίδα, για ένα Επιμελητήριο νέο, αξιοπρεπές, ηθικό, καθαρό, αστιγμάτιστο, που θα τερματίσει την εκδούλευση και τα προσωπικά  αλισβερίσια. Δεν θα χρειάζονται προσωπικές γνωριμίες για να κάνει την δουλειά του ο επιχειρηματίας με την δική μας διοίκηση μα ούτε θα ταλαιπωρείται από δικαστήρια, αμφιβολίες, φοβίες και αδικίες.
Η χώρα μας διανύει μία από τις πλέον κρίσιμες περιόδους , σε ένα αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί.

Το επιμελητήριο θα έπρεπε να είναι η ομπρέλα που κάτω από αυτήν θα προστατεύονται όλοι οι επαγγελματίες του νομού μας. Βαρεθήκαμε την απομόνωση , βαρεθήκαμε ένα επιμελητήριο που τα τελευταία 12  χρόνια κάνουν κουμάντο τα ίδια πρόσωπα. Βαρεθήκαμε ένα επιμελητήριο που όλα τα χρήματα που μαζεύει από τις ετήσιες συνδρομές μας , τα χρησιμοποιεί μόνο για δικαστικές διαμάχες που έχουν οι παραπάνω για καθαρά προσωπικό τους όφελος .  Φτάνει πια όλη αυτή η κοροϊδία.   

Για  αυτούς τους λόγους και ακόμα περισσότερους , πήραμε την απόφαση να αλλάξουμε το Επιμελητήριο Φωκίδας. Να το κάνουμε ένα Επιμελητήριο φιλικό και πραγματικά ουσιαστικό  προς τους επαγγελματίες – μέλη του , με μόνο σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Η επί πολύ καιρό οργανωμένη αντίδραση του συνδυασμού μας στα κακώς κείμενα των προηγουμένων διοικήσεων, ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία και πανικόβαλε τον κ. Μυταρά, με αποτέλεσμα, ενόψει της επικείμενης συντριβής του, να αποσύρει εσπευσμένα την υποψηφιότητα του από τις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Ακόμα όμως και αυτή του την κίνηση φρόντισε να τη σπιλώσει κινούμενος στα γνωστά σε αυτόν μικροπολιτικά πλαίσια  της δημιουργίας αμφιβολιών για την ηθική του συνδυασμού μας μη διστάζοντας μάλιστα να διαστρεβλώσει την αλήθεια κατά το δοκούν, αναφέροντας μόνο αναλήθειες και ανακρίβειες .

 Ο συνδυασμός μας έχει αποφασίσει να μην εμπλακεί σε προσωπικές αντιπαραθέσεις  και λεκτικές μονομαχίες καθώς αυτές αποτελούν πρακτικές των παρελθουσών διοικήσεων του Επιμελητηρίου μας. Εμείς έχουμε το ήθος να μην κατονομάζουμε αυτούς που μας προσεγγίζουν για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και μάλιστα προεκλογικά. Εμείς  δεν θα πούμε ότι ο κ. Μυταράς αποχώρησε από τις εκλογές γιατί αποκλείσαμε κάθε προεκλογική συνεργασία. Εμείς απλά θα απαντήσουμε για τελευταία φορά ότι ουδέποτε προσεγγίσαμε προεκλογικά κανέναν και ο νοών νοείτω!

Το δικό μας  ύφος και  ήθος δεν μας επιτρέπει να αναπαράγουμε τα γνωστά τοις πάσι  για όσα τον έχει  καταγγείλει ο δικός του παλιότερος εκλεγμένος  συνδυασμός που οδήγησε  το επιμελητήριο σε μακρόχρονους και δαπανηρούς δικαστικούς αγώνες με διακύβευμα  την καταβολή των 270.000 ευρώ πλέον τόκων και αποζημιώσεων. Ούτε για όλα όσα του καταμαρτυρά ο επιχειρηματικός κόσμος του νομού μας για την τετραετία της ομολογουμένως τουλάχιστον γκρίζας θητείας του.

Από μια απλή ανάγνωση της ανακοίνωσης του κ. Μυταρά παρατηρούμε ότι αυτός τελικά με την ανακοίνωσή του  αυτή ο κ. Μυταράς δεν απάντησε γιατί ρίψασπις; Γιατί τελικά αποχώρησε από τις εκλογές; Σύμφωνα με τη δική του επιχειρηματολογία, συνομολογεί ότι απλά αποχώρησε, διότι δεν εξασφάλισε τη συνεργασία του συνδυασμού μας!!! Συνεπώς μας τιμούν τα όσα μας καταμαρτυρεί, ότι δηλαδή εμείς δεν προχωράμε σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και μάλιστα προ των εκλογών.  Ξεχνά μάλλον ο εν λόγω κύριος ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Νικόλαος Αλεξανδρόπουλος σε παλαιότερη συνέντευξή του στην Ώρα Της Φωκίδας  είχε αναφέρει, ότι υπάρχουν αρκετά  μελανά σημεία στην ως τώρα πορεία του κ. Μυταρά; Αλήθεια δεν αντιλαμβάνεται ότι καλύτερα να σιωπά, όσο μιλά τόσο περισσότερο ηθικά και πολιτικά εκτίθεται.
Ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται ότι σκοπός της επιστολής αυτής δεν ήταν να εξηγηθούν οι λόγοι της αποχώρησης του κ. Μυταρά, αλλά αντίθετα να τρωθεί το κύρος και η αξιοπιστία του συνδυασμού μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι η απόφασή του για αποχώρηση από τον προεκλογικό αγώνα του στοίχισε, για το λόγο αυτό για πρώτη και τελευταία φορά δεν θα απαντήσουμε σε κακοήθειες διεκδικώντας την αποκατάσταση της αλήθειας στα προσφιλή σε αυτόν Δικαστήρια. Οι πράξεις μας εν τέλει θα μιλήσουν πολύ πιο δυνατά από τα παχιά λόγια ανθρώπων που έχουν ήδη κριθεί από την ζυγαριά της τοπικής κοινωνίας. Τα συμπεράσματα όλων μας!!! 

Το μόνο ελπιδοφόρο για όλους εμάς είναι ότι τρομάζει το κατεστημένο η οργανωμένη μας αντίδραση από την ασύδοτη κοροϊδία. Συνεπώς κάτι σωστό πρέπει να πράττουμε!!!
Ως εδώ !Δεν δεχόμαστε να συνεχιστεί ούτε για  μια μέρα η κατρακύλα του Επιμελητήριου Φωκίδας!

Όλοι μαζί θα ανατρέψουμε την ως τώρα παγιωμένη και απαράδεκτη εικόνα του Επιμελητηρίου Φωκίδας!

Μετά τιμής
Νικόλαος Αλεξανδρόπουλος
Υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας
Με τον Συνδυασμό
«Ανεξάρτητη Προοδευτική Συσπείρωση»



Δεν υπάρχουν σχόλια: