Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Περί αξιοπιστίας Κύριοι της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Δωρίδας

Image result for ΦΑΡΟς ΨΑΡΟΜΥΤΑΣ

- Όλα τα θυμήθηκε η ΔΗΜΤΟ Δωρίδας για τις ανεμογεννήτριες στην Ψαρομύτα. 
- Το Βουλευτή, τα μνημόνια, τα οικονομικά μέτρα, την απόφαση που δεν ανακλήθηκε. 
- Αλλά ξέχασαν μια μικρή λεπτομέρεια. 

Στο κείμενό του προχθές ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Μάμαλης, έγραφε μεταξύ άλλων:
«Ξέρουμε,  αλλά δεν  τολμάμε να πούμε ευθαρσώς, ότι  η εταιρεία ισχυρίζεται  και έχει πραγματοποιήσει όλες  τις νόμιμες διαδικασίες μετά την  απόφαση  που έχει  εκδώσει  το  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ με τον ΥΠΟΥΡΓΟ  κ. ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ  στις   16-1-2015 αναφέροντας ότι   «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ» εγκρίνουμε   τη μελέτη  Περιβαλλοντικών  επιπτώσεων (Μ.Π.Ε. ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  Α.Σ.Π.Η.Ε.) ισχύος 9,2 MW στη θέση  «Ψαρομύτα» του  Δήμου   Δωρίδος περιφερειακής  ενότητας Φωκίδας φερόμενης ιδιοκτησίας «EDF  ΕΝ  HELLAS κ’ ΣΙΑ -  ΦΩΚΙΔΑ 4ΕΕ) διότι οι  ανεμογεννήτριες δεν προκαλούν  άμεση ή  έμμεση βλάβη  στο  κηρυγμένο μνημείο του  Φάρου στη θέση «Ψαρομύτα».
Αυτή είναι η λεπτομέρεια που ξέχασε η ΔΗΜΤΟ να απαντήσει; 
Ρωτάμε λοιπόν ευθέως ξανά και ζητούμε εκ νέου να τοποθετηθούν τα στελέχη της.
 
-Έδωσε την άδεια ο κ. Τασούλας;
-Γνώριζε τις αντιδράσεις ο τότε υπουργός και η τότε Βουλευτής Φωκίδας;
-Είχε λάβει υπόψη την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού και του Τοπικού Συμβουλίου, τις οποίες με τόση θέρμη επικαλούνται σήμερα; 
Και αφού τόσο πολύ νοιάζονται γιατί δεν ανακάλεσε η σημερινή κυβέρνηση τις άδειες, τους απαντάμε εμείς. Γιατί απλώς σας μοιάζουν!

Για τις ενέργειες που δεν έκανε ο Βουλευτής και που πολύ σωστά το επισημαίνουν, καλό θα ήταν όμως να μας πουν και γιατί οι ίδιοι, ως μέλη της ΔΗΜΤΟ τόσο καιρό και παρά τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα δεν βρήκαν να πουν μια λέξη; Μήπως έχει σχέση η τακτική τους με την υπογραφή του κ. Τασούλα και τα κλειστά αυτιά των δικών τους στελεχών στην τοπική κοινωνία;
Η αντιπολίτευση είναι θεσμική υποχρέωση των κομμάτων που την εκφράζουν, αλλά ειδικά για θέματα στα οποία φέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, καλό είναι αν συνοδεύεται από την απαιτούμενη αυτοκριτική, για να καθίστανται αξιόπιστα τα λεγόμενά τους!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΟΜΠΕΣ ?????

Ανώνυμος είπε...

Αντί να κρίνουν την ανακοίνωση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μας πούνε τι θα κάνουνε σήμερα κι όχι να κρύβονται πίσω από το τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι. Ο βουλευτής τους σκοπεύει να ζητήσει την ανάκληση ή όχι. Μετά από τρία χρόνια στη Κυβέρνηση το παραμυθάκι με τους προηγούμενους κακούς δεν πουλάει, όσο κι αν τους σιγοντάρουν τα ΜΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙ ΑΥΤΟ... ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ Ο ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ !!!!