Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Κατρούγκαλος: Δεν μπορεί οι βουλευτές να λειτουργούν ως κλεπταποδόχοι απόρρητων εγγράφων


Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφώνου 24/7, ο κ. Λοβέρδος επιχείρησε να καταθέσει απόρρητα έγγραφα από τη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ στις 29 Αυγούστου.
Δεν μπορεί οι βουλευτές να λειτουργούν ως κλεπταποδόχοι απόρρητων εγγράφων και να βάζουν σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα. Υπάρχουν νομικές ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν". Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στην κατάθεση διαβαθμισμένων εγγράφων στη Βουλή από τον Ανδρέα Λοβέρδο για τη συμφωνία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας.
Ο κ. Κατρούγκαλος αναρωτήθηκε πως είχε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι "το τελευταίο διάστημα στη Βουλή βλέπουμε ένα κοινοβουλευτικό θέατρο με πρωταγωνιστή την επιπολαιότητα".
Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί ότι σε περίπτωση διαρροής θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 146 του ποινικού κώδικα που προβλέπει ποινή κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια.
Και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είπε ότι "η διαρροή των απόρρητων εγγράφων, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο δικαστικής έρευνας".
Σημειώνεται ότι ο κ. Λοβέρδος επιχείρησε να καταθέσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα στη Βουλή αλλά ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης, δεν τα παρέλαβε, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία. Τα τοποθέτησε σε φάκελο που σφραγίστηκε και παραδόθηκε προς φύλαξη στη Γενική Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Έργου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφώνου 24/7, ο κ. Λοβέρδος επιχείρησε να καταθέσει απόρρητα έγγραφα από τη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ στις 29 Αυγούστου, τηλεγράφημα του Έλληνα πρέσβη στο Ριάντ και ηλεκτρονική αλληλογραφία Ταξίαρχου με Άραβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: