Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Διαπιστώσεις και ανησυχίες για την χώρα (άρθρο αναγνώστη)



Έχουμε αναγνωρίσει από τις φωτογραφίες των ΜΜΕ πως οι περισσότεροι διαμαρτυρόμενοι τύπου "Ρουβίκωνα" ,  που εκτός από το σχίσιμο των ιματίων τους σπάνε  υαλοπίνακες και μαρμαρόπλακες και ζημιώνουν το δημόσιο, είναι κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι ...

Αυτοί οι ίδιοι υπάλληλοι που όταν βρίσκονται στα γραφεία τους , δεν παίρνουν καμία ευθύνη και πρωτοβουλία προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις των πολιτών , αλλά και να καταστήσουν το κράτος αρωγό στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού για την ανάπτυξη της χώρας .

Έχουμε αηδιάσει που κάθε πολιτικός αρχηγός υπόσχεται - "το τάξιμο εξ άλλου δεν χαλάει σπίτια"- να τακτοποιήσει τα προβλήματα και να απαλύνει την δυστυχία που επέρχεται μετά από κάποια φυσική καταστροφή , αφού αναλάβει την εξουσία...

Έχουμε κατανοήσει  πως ούτε οι προηγούμενοι μα ούτε και τούτοι οι πολιτικοί κυβερνήτες της χώρας σκέφτονται σοβαρά για το οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να υπάρξει απορρόφηση των ανέργων.

Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στους  εκπροσώπους του κράτους ακούγοντας υπουργούς να αθετούν τις υποσχέσεις τους , να αναιρούν τις υπογραφές τους και να δείχνουν ολοφάνερα πως μας θεωρούν κάφρους.

Έχουμε βαρεθεί να ακούμε από τους κυβερνώντες όταν δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα να προστατευθεί  , η ιδιωτική περιουσία , η δημόσια υγεία και η ευνομία της χώρας , πως φταίει το μνημόνιο...και ...οι ξένοι..


Μην απορούμε λοιπόν πως ο νεαρός , ορθολογικά σκεπτόμενος , Έλληνας απομακρύνεται από τα κόμματα του “Δημοκρατικού τόξου” και απέχει απ τις "δημοκρατικές" διαδικασίες στην πολιτική διακυβέρνηση της χώρας.

Μιας χώρας που αποδείχτηκε ανίκανη να πουλήσει -χωρίς να γίνει βούκινο στην υφήλιο- 3 κασόνια μουχλιασμένες σφαίρες ..και που τελικά η ίδια θα ακυρώσει επικαλούμενη ηθικές αναστολές της για τα εγκλήματα της ανθρωπότητας που γίνονται εξ αιτίας των εμπόρων όπλων...!


Κάποιοι από μας τους νέους , που δεν ακολούθησαν τον δρόμο της ξενιτιάς , ανησυχούμε για την πορεία της χώρας και αδημονούμε για τον Ευρωπαϊκό μετασχηματισμό της.




Δεν υπάρχουν σχόλια: