Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΩΚΙΔΑΣ
Συμπληρώνοντας ένα χρόνο που βρίσκομαι στην τιμητική θέση του Αντιπεριφερειάρχη της  Π.Ε Φωκίδας, θα ήθελα να κάνω μια αναφορά των συνολικών προσπαθειών που έγιναν στο διάστημα αυτό από την Περιφερειακή Ενότητα, και θα συμβάλλουν ελπίζω, στη λύση προβλημάτων που απασχολούν το σύνολο των συμπατριωτών μας, ενώ ταυτόχρονα θα βάζουν και ένα λιθαράκι στη δημιουργία  ενός περιβάλλοντος που θα δικαιώνει κατά το δυνατόν τις προσδοκίες τους και θα τους δίνει ώθηση για παραπέρα πρόοδο και προκοπή.
Με παρρησία λόγου σας διαβεβαιώνω ότι οι προσπάθειες αυτές έγιναν με την αμέριστη συμπαράσταση και εμπνευσμένη καθοδήγηση του Περιφερειάρχη μας κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη αλλά και την άοκνη συνεργασία των υπηρεσιακών παραγόντων και των αιρετών συνεργατών μου.

Τεχνικά έργα
Στα πλαίσια συντήρησης του οδικού δικτύου στο Νομό Φωκίδας η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας  το 2016 προχώρησε στην μελέτη , δημοπράτηση και κατασκευή έργων που αφορούν παρεμβάσεις κυρίως αποκατάστασης φθορών τόσο στο επαρχιακό όσο και στην Εθνικό οδικό δίκτυο στα όρια της Περιφερειακής ενότητας
Συγκεκριμένα έγιναν παρεμβάσεις
1.       Σε αρκετά κρίσιμα σημεία της ΕΟ Ιτέας Ναυπάκτου
2.       Στο οδικό δίκτυο Άμφισσα Δελφοί –όρια νομού
3.       Στο οδικό δίκτυο Ιτέα – Δεσφίνα – όρια νομού
4.       Στο οδικό δίκτυο Άμφισσα Γραβιά
5.       Στην οδό Γραβιά –Καστέλλια -  Αποστολιά
6.       Στην επαρχιακή οδό Γαλαξίδι –Πεντεόρια-  Βουνιχώρα
7.       Στην οδό Κόκκινος- Πενταγιοί
8.       Στην παραλίμνια οδό Λευκαδιτίου –Λιδωρικίου
9.       Στις επαρχιακές οδούς Αμυγδαλιά –Στίλια,  Μαραθιάς –Σεργούλα, Μαλανδρίνο- Λιδωρίκι , Αρτοτίνα- Πενταγιοί –Κόκκινος ,  Καστριώττισα –Μαυρολιθάρι- Πυρά και Μαριολάτα- Πολύδροσο.
Τα ανωτέρω έργα ήταν  προϋπολογισμού 3.400.000€ και αφορούσαν στην αποκατάσταση φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος , κατασκευές ή αποκαταστάσεις τεχνικών διευθέτησης όμβριων , αποκατάσταση ελλείψεων στην οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.
Επιπλέον, η Περιφερειακή Ενότητα έχει ήδη σε εξέλιξη για το 2017 την μελέτη, δημοπράτηση και κατασκευή έργων αποκατάστασης φθορών σε διάφορα τμήματα του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου και συγκεκριμένα
  1. Στις επαρχιακές οδούς Ιτέα – Δεσφίνα, Λιλαία –Επτάλοφος , Σώταινα –Περιθιώτισσα, Αμυγδαλιά –Μακρινή , Καστριώτισσα- Αθανάσιο Διάκο και Ευπάλιο -Κλήμα
  2. Στην Εθνική οδό Ιτέας –Ναυπάκτου σε διάφορα σημεία και
  3. Στην Εθνικό οδό Άμφισσα -Γραβιά
Τα παραπάνω εγκεκριμένα έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 2.500.000€
Επιπλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη η δημοπράτηση του έργου βελτίωσης του υφιστάμενου κόμβου στην Γλυφάδα προϋπολογισμού 1.100.000€ , ενώ άμεσα δημοπρατείται και η βελτίωση του κόμβου Μαλαμάτων προϋπολογισμού 1.500.000€
Παράλληλα η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας είχε προγραμματίσει των κατασκευή των αναγκαίων έργων συντήρησης και αποκατάστασης τεχνικών έργων και καθαρισμούς από φερτά υλικά σε διάφορους χείμαρρους εντός των ορίων της και συγκεκριμένα στο Γρανιτσόρεμα , στο ρέμα Λευκαδιτίου  , στο χείμαρρο Κόκκινος και στους χείμαρρους Τολοφώνας και Σωρροί Τ.Κ. Τριζονίων.
Τα ανωτέρα έργα είναι προϋπολογισμού 1.000.000€ και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημοπράτησης τους με την ολοκλήρωση της οποίας θα ξεκινήσει σταδιακά η κατασκευή των ανωτέρω έργων.
Επιπλέον σχεδιάζεται άμεσα η ένταξη για χρηματοδότηση αντίστοιχων έργων στους χείμαρρους Μανδήλω Ευπαλίου και Πλειστός στην Άμφισσα.
Παράλληλα η Περιφερειακή    Ενότητα Φωκίδας βρίσκεται στην τελική φάση ωρίμανσης των αδειοδοτήσεων για την κατασκευή έργου προστασίας των ακτών στην παραλία Τολοφώνας προϋπολογισμού 800.000€ το οποίο διαθέτει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και θα δημοπρατηθεί μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων.
Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Φωκίδας βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης των μελετών για την δημοπράτηση του έργου ανέγερσης νέας πτέρυγας του Θ.Χ.Π. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΤΡΙΓΚΕΙΟ ΚΑΙ ΜΠΑΛΕΙΟ ΙΤΕΑΣ προϋπολογισμού 1.750.000€  ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δημοπράτηση μελετών για την αντιμετώπιση καταπτώσεων βράχων στις περιοχές
  1. Γέφυρα Νταού
  2. Στην Βάργιανη και
  3. Στην ορεινή περιοχή Ιτέας –Δεσφίνας
συνολικού προϋπολογισμού 373.000€ και παράλληλα συντάσσεται φάκελος για την δημοπράτηση μελέτης οριοθέτηση χειμάρρων στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας προϋπολογισμού 427.000€
Μετά από πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σχεδιάζεται άμεσα η αγορά διατηρητέου κτιρίου παλαιού βυρσοδεψίου στην Χάρμαινα με σκοπό την επισκευή του και μετατροπής του σε κέντρο ιστορικής ενημέρωσης προϋπολογισμού 290.000€
Τέλος σε συνεργασία με τον Δήμο Δελφών η Περιφερειακή Ενότητα συντάσσει μελέτες για την εκτέλεση των έργων
1.       Αποκατάστασης κτιρίου ¨ΜΑΚΕΔΩΝ¨ στην Κίρρα
2.       Την Επισκευή του κτιρίου Ναυτικού Ομίλου Γαλαξιδίου
3.       Την κατασκευή κέντρου εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση καταστροφών
4.       Την αποκατάσταση του κελύφους του Κλειστού Γυμναστηρίου Ιτέας
Συνολικού προϋπολογισμού 977.000€ για τα οποία η Π.Ε. Φωκίδας έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων υποστήριξης του πρωτογενή τομέα (Γεωργία – Κτηνοτροφία) στην Π.Ε Φωκίδας κατά την προαναφερόμενη χρονική περίοδο έγιναν τα παρακάτω:
Προγράμματα Ενίσχυσης
Ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας για τα έτη 2012, 2013 και 2014 με συνολικό  ποσό καταβληθέντων ενισχύσεων  στους δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους, 1.154.578 Ευρώ.
Από το πρόγραμμα στήριξης της μελισσοκομίας του ΚΑΝ 1234/2007 καταβλήθηκε σε  61 δικαιούχους μελισσοκόμους το ποσό των 40.535.00 Ευρώ.

Αδειοδοτήσεις,  Εγκρίσεις, Βεβαιώσεις κ.λ.π
Εκδόθηκαν ή θεωρήθηκαν ύστερα από επιτόπιους ελέγχους 95 μελισσοκομικά βιβλιάρια.
 Εκδόθηκαν συνολικά 39 άδειες κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
Εξυπηρετήθηκαν ή τακτοποιήθηκαν 91 συνολικά αιτήματα που αφορούσαν άδειες κυκλοφορίας ή νέες άδειες οδήγησης γεωργικών μηχανημάτων
Εκδόθηκαν συνολικά και ύστερα από επιτόπιους ελέγχους 51 άδειες παρέκλισης  βιολογικών καλλιεργειών, γεωτεχνικά δελτία, βεβαιώσεις καταλληλότητας κτημάτων  για γεωργική χρήση κ.λ.π.
Τακτοποιήθηκαν εγγραφές του αμπελουργικού μητρώου και εδόθηκαν 110 περίπου πιστοποιητικά για την απόσταξη στεμφύλλων.
Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που αφορούν την Π.Ε Φωκίδας για την εφαρμογή του νέου καθεστώτος στους βοσκοτόπους.

Αναδασμοί κ.λ.π
Ολοκληρώθηκε ο εκούσιος αναδασμός στη θέση ‘ΤΣΟΥΚΑ’ του Δ.Δ Στρώμης του Δήμου Δελφών και στάλθηκαν τα παραχωρητήρια.
Βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί οι προπαρασκευαστικές ενέργειες που αφορούν την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε του εγγειοβελτιοτικού έργου της πεδιάδας του Μόρνου με στόχο την ολοκλήρωσή του προϋπολογισμού 5.000.000 περίπου.
Έγιναν  όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία των Τ.Ο.Ε.Β της Π.Ε. Φωκίδας, μετά την μεταβίβαση από το Μάρτιο του 2017 της εποπτείας τους από τους Δήμους στις Περιφερειακές Ενότητες.

Ποιοτικός έλεγχος, Φυτοπροστασία
Εφαρμόστηκε πρόγραμμα δακοκτονίας σε 1.190.000 ελαιόδενδρα προϋπολογισμού 140.000,00 Ευρώ περίπου.
Έγιναν 190 ποιοτικοί έλεγχοι σε εξαγόμενα γεωργικά προϊόντα,
Έγινε ανάρτηση φερομονικών παγίδων σε ελαιόδενδρα για την ανίχνευση τυχόν φορέων της ‘Ξυλέλα’ και επισκοπήσεις οργανισμών καραντίνας.
Πάρθηκαν δείγματα για ανίχνευση υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων και δείγματα για διάγνωση φυτονόσων από το Μπενάκειο Φυτοποπαθολογικό Ινστιτούτο.
Αντιμετωπίστηκαν 280 περιστατικά ασθενειών και εχθρών κυρίως στην ελαιοκαλλιέργεια  και την αμπελοκαλλιέργεια της Π.Ε Φωκίδας

Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Έγιναν  αστυκτηνιατρικοί έλεγχοι και έλεγχοι και έλεγχοι σε επιχειρήσεις  τροφίμων ζωικής προέλευσης και ζωοτροφών με ταυτόχρονη λήψη των προβλεπομένων δειγμάτων.
Έγιναν 22.544 κρεοσκοπήσεις σε σφαγεία αιγοπροβάτων και βοοειδών καθώς και 2.642.845 κρεοσκοπήσεις σε  σφαγεία κοτόπουλων.
Απογράφηκαν 711 εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων
Εμβολιάστηκαν με REV1 11.167 μικρά και μεγάλα ζώα.
Έγιναν αιμοληψίες για βρουκέλωση σε 412 παραγωγικά ζώα και φυματινισμός σε 132 ωοοειδή.
Εμβολιάστηκαν κατά της Οζώδους Δερματίτιδας 6.792 βοοειδή.
Εκδόθηκαν 1.295 υγειονομικά πιστοποιητικά για τη διακίνηση ζώων.
Καταχωρήθηκαν 5.785 εγγραφές στην ηλεκτρονική εφαρμογή του προγράμματος καταγραφής και επιτήρησης ζωϊκού κεφαλαίου
Αντιμετωπίστηκαν 360 παθολογικά περιστατικά ζώων.
   
Τουρισμός
Ο τουρισμός είναι μια σημαντική ή μάλλον μία σημαντικότατη οικονομική δραστηριότητα για την Περιφερειακή μας Ενότητα αφού πέρα από τον σημαντικό ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο, έχει και  χαρακτηριστικό φυσικό πλούτο όπως π.χ είναι το πανέμορφο και διεθνώς αναγνωρισμένο φυσικό τοπίο του παραδοσιακού ελαιώνα της Άμφισσας.
Τα εξαιρετικά αυτά χαρακτηριστικά πρέπει να αναδειχθούν και να οργανωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσουν πηγή τουριστικών δραστηριοτήτων και μάλιστα σε ολόκληρη τη διάρκεια του χρόνου.
Για το σκοπό λοιπόν αυτό συστήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα,  Ομάδα Εργασίας για τον τουρισμό για να οργανώνει, καταγράφει, συντονίζει και συμμετέχει σε θέματα τουριστικής προβολής.
Τα πορίσματα της παραπάνω ομάδας θα διαβιβάζονται στην  διατομεακή επιτροπή παρακολούθησης θεμάτων τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για την περαιτέρω αξιοποίησή τους.
Τελειώνοντας θέλω να σας αναφέρω ότι ύστερα από διαδοχικές, επίμονες και επίπονες παρεμβάσεις στα αρμόδια πολιτικά και υπηρεσιακά όργανα της Κυβέρνησης, κατορθώθηκε η επανέναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου της Άμφισσας, που κατά κοινή ομολογία είναι ένα έργο που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της τοπικής γεωργικής οικονομίας και όχι μόνο, αφού θα συντελέσει στην δραστική αύξηση της παραγωγής των ελαιοκομικών προϊόντων της  περιοχής και την βελτίωση της ήδη εξαιρετικής ποιότητάς τους.

   

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ..ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ..ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ..ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕΛΕΤΗ..
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ...ΤΟΝ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ..ΟΛΟ ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ..

Ανώνυμος είπε...

Θελει ξενυχτι και τρεξιμο και αντοχες και αγωνα και δεν ειμαστε μαθημενοι τωρα στα ξαπισω αιντε υπομονη να τελειωσει κι αυτη η στρατιωτικη θητεια του Κ.Ψ.Μ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 1: 43 το τι κάνει ο προσωπικά γνωστός σας Κος Βαγγέλης θα κριθεί εκ των πραγμάτων σε δύο χρόνια και προσωπικά εύχομαι να κάνει θαύματα και να έχει φτιάξει τα μισά απ’ όσα λέει. Στην αντίθετη περίπτωση το τίποτα και των μελετών, μαζί με τον Κο Μπακογιάννη θα μας έχουν καταστρέψει.
Αλλού βλέπω εγώ ένα σοβαρότατο ζήτημα σε αυτό το Δ.Τ.. Σε όλη την Ελλάδα η δραστηριότητα που έχει άμεσα αποτελέσματα και παράγει πλούτο που διαχέεται άμεσα στην Ελληνική κοινωνία και συμπαρασύρει και πάρα πολλές άλλες δραστηριότητες (αγροδιατροφικός τομέας, οικοδομή, παραδοσιακή και όχι μόνο βιοτεχνία κ.α.) είναι ο τουρισμός. Μόνο όπου βάζουν μπροστά τον τουρισμό σήμερα υπάρχει ανάπτυξη πραγματικά, δηλαδή γίνεται κάτι καλύτερο από το τίποτα των τελευταίων δεκαετιών που πτώχευσαν την Ελλάδα και την Ελληνική κοινωνία. Σε όλες τις περιοχές που δεν αγγίζουν τον τουρισμό υπάρχει η νεκρή Ελλάδα, που ερημώνει μέρα με την μέρα από τους πληθυσμούς της.
Το ερώτημά μου είναι: Τι φαίνεται από το δελτίο τύπου ότι έχει καταλάβει ο Βαγγέλης σας από το θέμα «τουρισμός» στην Φωκίδα. Διότι αν από το Δελτίο τύπου φαίνεται να μην έχει καταλάβει τίποτα, τότε ούτε τα θαύματα θα προσφέρουν κάτι.
Να σας απαντήσω τι καταλαβαίνω εγώ.
Στη παράγραφο «Τεχνικά έργα» αναφέρονται μόνο δρόμοι , χείμαρροι, καταπτώσεις βράχων κ.λ.π. έργα που δεν έχουν καμία σχέση με ανάπτυξη αλλά αποτελούν την απαραίτητη συντήρηση των υποδομών που θα έπρεπε να αφορούν ρουτίνα και όχι κάτι για το οποίο να καμαρώνουν. Το Θ.Χ.Π. κ.λ.π. είναι καλά αλλά εσωτερικής κατανάλωσης, για ένα πληθυσμό που αν δεν ανατραπεί η σημερινή παραγωγικη κατάντια δεν θα υπάρχει για να τα χρησιμοποιήσει. Έργα για την ανάπτυξη; παραλιακό μέτωπο; θάλασσα; ΤΙΠΟΤΑ.

Στις παραγράφους «Πρόγραμμα ενίσχυσης», «Αδειοδοτήσεις, Εγκρίσεις, Βεβαιώσεις κ.λ.π», «Ποιοτικός έλεγχος, Φυτοπροστασία», «Κτηνιατρικές Υπηρεσίες» έχουμε το θλιβερό φαινόμενο και πάλι το αυτονόητο ελάχιστο χρέος λειτουργίας της Αντιπεριφέρειας Φωκίδας, το διοικητικό εποπτικό και ελεγκτικό έργο να το παρουσιάζει ο Κος Βαγγέλης ως έργο που χρήζει πολιτικών μπράβο.
Στην παράγραφο «Αναδασμοί» αναφέρονται ο αναδασμός στην έρημη απο κατοίκους Στρώμη, και αναφέρονται επίσης υποσχέσεις επί αποτελεσμάτων υποσχέσεων. Τίποτα με αναμενόμενα άμεσα αποτελέσματα ανάπτυξης και πάλι.
Τέλος στην παράγραφο «τουρισμός». Τρείς γραμμές με τα αυτονόητα που όλοι γνωρίζουν στην Φωκίδα για το πόσο μας αξίζει η τουριστική ανάπτυξη που δεν φρόντισαν να έχουμε οι προκάτοχοι του Κου Βαγγέλη. Δύο γραμμές υπόδειξη ότι όλα αυτά «πρέπει να αναδειχθούν και να οργανωθούν» από κάποιον τρίτο, άγνωστο, γενικά και αόριστα, κάποιον όχι πάντως τον Κο Βαγγέλη και την Περιφερειακή αρχή του Κου Μπακογιάννη. Σε ποιόν να απευθύνεται αν όχι στον εαυτό του;
Τέσσερεις γραμμές για μία ομάδα που ΘΑ καταγράφει και θα εργάζεται σε θέματα προβολής της Περιφέρειας προδίδοντας κάθε φορά το πόρισμα σε μία επιτροπή που ΘΑ κάνει κάτι (;). Ποιο τουριστικό προϊόν θα προβάλει, ποιος θα οργανώσει και θα μορφοποιήσει το προϊόν αυτό και πολλά άλλα σημαντικά και καθοριστικά σημεία δεν αναφέρονται και το τραγικότερο, δεν τον απασχολούν καν. Κλείνοντας στον «Τουρισμό» άσχετα εντελώς αναφέρει και ένα έργο άρδευσης που ψηφοθηρεί εδώ και πολλά χρόνια χωρίς να ξέρουμε το κυριότερο, πού θα βρεθεί το νερό για το πότισμα!
Αν εσείς δεν καταλάβατε κάτι άλλο από το Δελτίο Τύπου αγαπητέ 1:43, ο γνωστός σας Κος Βαγγέλης βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση μαζί με τους υπόλοιπους αυτόδοικητικούς της περιοχής. Σε δύο χρόνια εδώ πιθανότατα θα έχει πολύ πόνο και πολύ πείνα που θα εξαγριώνει τα πλήθη όταν σε όλες τις άλλες παραλιακές περιοχές της Ελλάδας θα ζουν μια χαρά από τον Τουρισμό ή έστω θα ζούν. Όσους και να προσλάβουν με 600 € στις εξορύξεις και στις ιχθυοκαλλιέργειες αυτοί που πραγματικά στηρίζει πάνω και κάτω από το τραπέζι ο Κος Βαγγέλης και ο Κος Μπακογιάννης εις βάρος της τουριστικής ανάπτυξης, απλά θα μειώσει τον όχλο που θα τους κυνηγά. Δεν θα τους κυνηγούν 30.000 αλλά 29.500. Αυτό ίσων να πείτε στον φίλο σας Κο Βαγγέλη αγαπητέ 1:43. Αυτό θα τον νοιάξει, είμαι σίγουρος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε των 5:19 μ.μ. Μην αδημονείτε.., θα έρθει και η σειρά σας..Και τότε θα φανεί και η δική σας γύμνια..Όπως φάνηκε τόσων και τόσων κατά το απώτερον και πρόσφατον παρελθόν..Ο Αλέξης άλλωστε ας είναι το φωτεινόν μας παράδειγμα..

Ανώνυμος είπε...

17 Ιουλίου 2017 - 5:19 μ.μ.
Ο εκπρόσωπος του ΣΕΤΕ στη Φωκίδα και θες να αγοράσεις τσάμπα εργατική δύναμη και γη για τα αφεντικά σου είσαι μεγάλε;
Ας το, πρόλαβε το μεταλλευτικό κεφάλαιο και αγόρασε τον τόπο μεγάλε...
Τραβάτε αλλού, εμείς θέλουμε να μας εκμεταλλεύονται μυτιληναίοι, κυριακοπουλαίοι και λοιποί μεγάλε, έχεις πρόβλημα;
3 & 60 με αυτούς, 3 & 60 με τα δικά σου αφεντικά....