Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

"ΜΑΪΑΜΙ" ΙΤΕΑΣ : "ΑΜΑΛΙΑ" Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ!...


Λευκός καπνός

    Όπως είχε γίνει γνωστό και δημοσιευθεί στα τοπι- κά blogs και ΜΜΕ, το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος είχε προκηρύξει πλειο- δοτικό διαγωνισμό για την παραχώρηση του ακινή- του πρώην“Μαϊάμι” στην παραλία της Ιτέας, ο οποίος και θα επραγμα- τοποιείτο στα γραφεία του Ταμείου, την Τετάρτη 5-7-2017. Σύμφωνα με ανακοίνωση της επί τούτου συσταθείσης Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού, δεν ενεφανίσθη ουδείς ενδιαφερόμενος και δεν κατετέθη καμμία προσφορά για το ακίνητο.


   Σε αυτήν την νέα προσπάθεια ενοικιάσεως του ακινήτου, ενεφανίσθηένας (1) και μόνον υποψήφιος, ο οποίος και εκατέθεσε την ελαχίστη προσφορά (τιμή εκκινήσεως) όπως είχε αναγραφεί στην αρχική προκήρυξη, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κατακυρωθεί υπέρ του, έναντι του τιμήματος των 1.050 ευρώ/μήνα.
Πρόκειται για την σύζυγο επωνύμου επιχειρηματία στον κλάδο των Τουριστικών Επιχειρήσεων, του οποίου η καταγωγή είναι από την Ιτέα,  με εταιρικές παρουσίες περιωνύμων ξενοδοχειακών μονάδων, στους Δελφούς, στην Αθήνα, στο Ναύπλιο, στην Καλαμπάκα και στην Ολυμπία.

   Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε αναφέρει κατά το τελευταίο 12μηνο, το πάλαι ποτέ κραταιό και όμορφο “Μαϊάμι”, έχει υποστεί από (ηθελημένον;) παραγκωνισμό, έως και (απροκάλυπτη) λεηλασία. Με αποτέλεσμα, η “βιτρίνα” της πόλεως, να έχει καταντήσει εδώ και αρκετούς μήνες, ένα κουφάρι, έρμαιο των καιρικών φαινομένων και της αβάσταχτης ελαφρότητος των ενεργειών της διαχειριστικής του Αρχής, της επιφορτισμένης με την προστασία και την αξιοποίησή του. Η οποία δεν είναι άλλη από το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος. Αυτό σημαίνει, ότι ο νέος ένοικός του, θα πρέπει να βάλει “βαθειά το χέρι στην τσέπη”, προκειμένου να το συνεφέρει, να το ανα-κατασκευάσει και να το κάνει λειτουργικό (και ανταγωνιστικό).

   Βεβαίως, εάν συμβεί και πάλι το ίδιο ...”δρομολόγιο” των εγγράφων, με την περυσινή ...”κούρσα” ταχύτητος των Υπηρεσιών να εγγίζει το12μηνο, όσον αφορά την τελική έγκριση της παραχωρήσεως του ακινήτου, είναι ζήτημα εάν η μοναδική πλειοδότης του διαγωνισμού, θα επιθυμεί να το λειτουργήσει μετά από 12 μήνες απραξίας (και μη προετοιμασίας).

Για ειδικούς λόγους προσκαίρου δυσλειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος, θα πρέπει να περιμένουμε για λίγες ημέρες και για την επίσημη ανακοίνωσή του, την σχετική με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

σ.σ. : Ιδρύεται με Π.Δ. το Λιμενικό Ταμείο Δήμου Δελφών με έδρα την Ιτέα, αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών ζητά την άποψη (!...) όλων των Λιμενικών Ταμείων της επικράτειας, για την ενσωμάτωση όλων των Ταμείων σε ενιαίους φορείς ανά Περιφέρεια!...  Μύλος...
Το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν προτίθεται να συναινέσει σε αυτή την ελεγχόμενη από την Κεντρική Διοίκηση "άλωση" των Λιμενικών Ταμείων.  Και αυτή θα είναι η απάντησή του.  Μύλος...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και τι κάνετε ; τρέξτε να παραδώσετε το ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ κατάστημα της Ιτέας στο δοκιμασμένο επιχειρηματία του Τουρισμού.
Αν είναι έτσι τα πράγματα , τότε αυτό είναι ευχής έργο , μοναδική ευκαιρία εξέλιξης της πόλης σαν λιμανιού των αιώνιων Δελφών.
τρέξτε - τρέξτε - τρέξτε.

Ανώνυμος είπε...

Οσον αφορά το παραπάνω σχόλιο, δεν είναι παράξενο πως στην Ιτέα υπάρχουν (ευτυχώς λίγα πιά) αισθητικά απαράδεκτα καταστήματα που δεν βλέπεις σε άλλη παραλιακή πόλη, και οι κουζίνες τους,και οι τουαλέτες τους, και η ποιότητα φαγητού!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΜΑΙΑΜΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΤΣΙ

Ανώνυμος είπε...

Γκρεμισε το να ησυχασουνε με χιλια ευρω μισθωμα πως να μπει τιποτα στην τσεπη πανε οι παλιες δοξες χειμωνα δεν περπαταει πολλα τα μαγαζια

Ανώνυμος είπε...

'Αλλαξαν τα στέκια στην πόλη.Τώρα είναι δυτικά.Δέν θα ξαναγίνει στέκι το Μαιάμι, εκτός και αν ο νέος ιδιοκτήτης είναι το κάτι άλλο.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΕΣ ΧΟΡΕΥΤΡΙΕΣ..ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ..

Master-Planner είπε...

Όταν το Λιμενικό Ταμείο το απαρτίζουν κομματάνθρωποι, αποτυχημένοι πολιτευτές, κάνας σχετικός και κανένας όντως ενεργός πολίτης τι σόι σχεδιασμό θέλετε να κάνει;

Είχε κάποια μαγαζιά με μεγάλη πλατεία και εισέπρατε μεγάλα ενοίκια. Κάποιος σκέφτηκε "και γιατί να μην έχουμε πολλά και να εισπράτουμε λίγα από πολλούς;".

Master Plan να ουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να γίνει ένα μαγαζί αντάξιο του καινούργιου ζαχαροπλαστείου! Θα ομορφήνει πολύ η Ιτέα μας!