Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Στο έλεος της 'Μέδουσας' η χώρα


-Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα Δευτέρα σε όλη τη χώρα. 
-Η Μέδουσα χτύπησε τα ξημερώματα και στην Αττική, πολλά προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα. 
-Αναλυτική πρόγνωση
Με βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστεί το σκηνικό του καιρού και σήμερα Δευτέρα, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, και πιθανόν στα νησιά των Βορείων Κυκλάδων.
Εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα εκτός των κεντρικών Ηπειρωτικών, των Σποράδων, και της Εύβοιας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έντασης 6 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, ενώ θα υπάρξει και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
AdTech Ad
Το επονομαζόμενο από τους επιστήμονες φαινόμενο "Μέδουσα" έπληξε πολλές περιοχές της χώρας αφήνοντας πίσω τους αρκετά προβλήματα. Στο "μάτι του κυκλώνα" βρέθηκε η Αχαία, όπου τα ξημερώματα εξαιτίας των φαινομένων κόπηκαν οι κάβοι του ferry boat "Νικόλαος Α" που ήταν αγκυροβολημένο στο Ρίο, με αποτέλεσμα να παρασύρει 15 σκάφη. Κάποια τα έβγαλε στην στεριά, ενώ δύο μικρότερα βυθίστηκαν. Ιδιοκτήτες σκαφών βρέθηκαν στο σημείο και προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια, κάτω από αντίξοες συνθήκες να βγάλουν τα σκάφη τους έξω. Πολλά από αυτά είχαν υποστεί ζημιές. Ευτυχώς μετά από λίγη ώρα τα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το πλοίο πριν προκαλέσει μεγαλύτερες καταστροφές.
Το βράδυ της Κυριακής πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου λόγω της ισχυρής χαλαζόπτωσης.
 
Νωρίτερα η μεγάλη τζαμαρία του κλειστού κολυμβητηρίου "Αντ. Πεπανός" στην Πάτρα υποχώρησε την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης.
Η μεγάλη κατασκευή με σίδερα και τζάμια, κατέρρευσε στην πίσω πλευρά των εγκαταστάσεων, εκεί που βρίσκεται η βοηθητική πισίνα και γίνονται οι καταδύσεις. Όπως είπε στο tempo24.gr ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Νίκος Κανελάκης ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς άνθρωπος παρά μόνο δύο αυτοκίνητα έχουν υποστεί υλικές ζημιές όταν το κομμάτι που αποκολλήθηκε έπεσε πάνω στα οχήματα.
Όπως είπε ο κ. Κανελλάκης, λόγω της κακοκαιρίας, κάποια στιγμή ένα ισχυρό ρεύμα αέρα δημιούργησε δυνατό ρεύμα  "χτύπησε" τις εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να υποχωρήσει μεγάλη τζαμαρία.
 

Παρόμοιο σκηνικό και στο Αγρίνιο

Το μεσημέρι της Κυριακής το Αγρίνιο και γενικότερα η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας επλήγη από έντονη βροχόπτωση, συνοδευόμενη από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.
 
 

Άσπρισε το Μέτσοβο

Η έντονη χαλαζόπτωση έντυσε το Μέτσοβο στα λευκά εν μέσω του καλοκαιριού.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να παρέμβει σε πολλά περιστατικά το τελευταίο εκ των οποίων στο Κιάτο Κορινθίας όπου απεγκλώβισε και μετέφερε σε ασφαλές σημείο δύο άτομα που είχαν εγκλωβιστεί εξαιτίας της κακοκαιρίας.
 

Δείτε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει σήμερα ανά περιοχή:

Αττική

καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 1Θ έως 25 βαθμούς Κέλσιου.

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 1Θ έως 26 βαθμούς Κέλσιου. στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική στέρεα, Δυτική Πελοπόννησος

καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα βόρεια.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ .

θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς Κέλσιου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα στα νοτιά.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις βορειοτερες περιοχές 6 με Θ μποφόρ.

θερμοκρασία: από 1Θ έως 29 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων. βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 22 έως 30 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: στα νησιά του ανατολικού αιγαίου λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με Θ και στα νοτιά από νότιες διευθύνσεις Ξ με 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: