Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Λαγκάρντ: Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πάντα σοβαρός και δεν έπαιζε παιχνίδια


"Ακολουθούσε πιστά την ιδεολογική του γραμμή", αναφέρει για τον Έλληνα πρωθυπουργό η επικεφαλής του ΔΝΤ.
«Αναφορικά με τις σχέσεις που είχα με τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν πάντα σοβαρός. Ακολουθούσε πιστά την ιδεολογική του γραμμή, όσα ήταν επιτακτικά για εκείνον, το περίπλοκο πολιτικό πλαίσιο (που αντιμετώπιζε) και μια δύσκολη εξίσωση να λύσει» απάντησε σχετικά με τις συναντήσεις που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό την περίοδο των δύσκολων διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε τηλεοπτική της συνέντευξη.
AdTech Ad
Η συνέντευξη δόθηκε στα τέλη του 2015 και επαναπροβλήθηκε την Κυριακή από το τηλεοπτικό δίκτυο France 2 στο πλαίσιο του αφιερώματος «Une histoire Francais» για την επικεφαλής του ΔΝΤ, στην εκπομπή «13h 15 le Dimanche».
Η Λαγκάρντ υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας «ήταν πάντα σοβαρός και δεν έπαιζε παιχνίδια, δεν (έπαιζε παιχνίδια) στρατηγικής, δεν υποκρινόταν». Στο ερώτημα εάν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας σεβόταν την ιδιότητά του και τους λόγους για τους οποίους είχε εκλεγεί, η Λαγκάρντ απάντησε: «Ναι, απόλυτα».
«Ένιωσε πολύ σύντομα το συναίσθημα ότι βρίσκεται εντός ενός συλλογικού παιχνιδιού στο πλαίσιο μιας ευρωζώνης και κανόνων που είχαν καθοριστεί» τόνισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.
Κατόπιν, η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας (2007- 2011) αναφέρει σχετικά με τις επαφές που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη: «Είχαν την φιλοδοξία να αλλάξουν αυτούς τους κανόνες την πρώτη ημέρα. Πιστεύω ότι σύντομα αντιλήφθηκαν ότι αυτό δεν αλλάζει από μόνο του, όμως μαζί με άλλους 18-19, με μια ικανότητα προσαρμογής».
(Πηγή: ΑΠΕ)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαααααααααααααααααα...
Πρός διαχειριστή της Καρτερίας που έβαλε αυτό το άρθρο.
Πόσο απελπισμένα προσπαθείς να δημιουργήσεις θετική εικόνα γιά τον Τσίπρα.
Η πραγματικότητα των τελευταίων δύο ετών δεν σε έχει πείσει γιά τις ικανότητες του Τσίπρα και της Παρέας του;Ανατρέχεις σε δηλώσεις Πολιτικών γιά την αξιοπιστεία του προ διετίας;;;.
Μόνο στο πεδίο του Φαντασιακού μπορούν να βρεθούν ερείσματα γιά την παραμονή του Τσίπρα στην Εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ