Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Αν πίνετε ανθρακούχο νερό, πρέπει να διαβάσετε αυτό το κείμενο

SPARKLING WATER


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που, στην προσπάθειά τους να κόψουν τα αναψυκτικά,επιλέγουν να πίνουν ανθρακούχο νερό. Η συνήθεια παρουσιάζεται ως απολύτως υγιεινή σε πολλά fitness blogs, μόνο που στην πραγματικότητα η συστηματική κατανάλωση ανθρακούχου νερού μπορεί να είναι βλαπτική για τα δόντια σας. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που προτείνουν να πίνουμε καθημερινά νερό με ανθρακικό, προσθέτοντας φλούδες λεμονιού ή λάιμ που το κάνουν πιο όξινο.
Φυσικά, το ανθρακούχο νερό δεν περιέχει ζάχαρη και είναι μια καλή επιλογή για εκείνες τις ημέρες που θέλετε να πιείτε κάτι δροσιστικό στην παραλία. Ωστόσο, εάν το καταναλώνετε καθημερινά, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να χαλάσουν τα δόντια σας. Οι μπουρμπουλήθρες στο ανθρακούχο νερό προέρχονται από την προσθήκη αέριου διοξειδίου του άνθρακα υπό πίεση – αν και υπάρχουν και τα φυσικά ανθρακούχα μεταλλικά νερά που παράγονται με διαφορετικό τρόπο.
Οι περισσότεροι από εσάς ίσως να μην γνωρίζατε ακόμα ότι το νερό αυτό είναι πολύ όξινο, λόγω των γεύσεων που συχνά προστίθενται, και που σε συνδυασμό με το ανθρακικό μπορεί να φθείρει το σμάλτο των δοντιών. Ο κίνδυνος βέβαια είναι υπαρκτός μόνο με την συστηματική κατανάλωση του συγκεκριμένου νερού.
Στην χώρα μας ο κίνδυνος δεν είναι τόσο μεγάλος, καθώς τα ανθρακούχα νερά δεν συνήθως δεν αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της κεντρικής Ευρώπης, οι άνθρωποι συνηθίζουν να συνοδεύουν κάθε γεύμα τους με ανθρακούχο νερό, το οποίο έχει μάλιστα γεύσεις. Σε εστιατόρια ξένων χωρών μάλιστα πολλές φορές δεν σερβίρουν νερό βρύσης, παρά μόνο «αφρώδες νερό», όπως το αποκαλούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: