Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Καρούτες και Βωξίτες. Κάποτε ήταν οι καλύτερες ειδικές διαδρομές του RALLY ACROPOLIS - ΦΩΤΟ - ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ


Η ψηφοφορία του κοινού για το Acropolis 


Rally Hall of Fame, που διενεργήθηκε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα και διήρκεσε από τις 16/12/2010 έως τις 3/3/2011, ανέδειξε ως καλύτερη ειδική διαδρομή τις «Καρούτες».

H επιλογή των 10 υποψηφιοτήτων για τη συγκεκριμένη κατηγορία έγινε από την Οργανωτική Επιτροπή του Ράλλυ Ακρόπολις 2011. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 1.498 μοναδικοί χρήστες, Acropolis Rally Hall of Fame 

Καλύτερη Ειδική Διαδρομή

1) Καρούτες 30%
2) Βωξίτες 16%
3) Μετέωρα 13%
4) Ταρζάν 11%
5) Αγ. Θεόδωροι 10%
6) Πάρνηθα 7%
7) Μοσχοκαρυά 6%
8) Πάρνωνας 3%
9) Πρόδρομος 2%

10) Συκέα 1%


Καρούτες
Η Ελλάδα στο μεγαλείο της. Ξεκινά σε χέρσο περιβάλλον και στην πορεία μπαίνει μέσα σε ελατόδασος, για να καταλήξει στο γραφικό ομώνυμο χωριό. Χρησιμοποιείται και προς τις δύο κατευθύνσεις, τόσο σήμερα όσο και στο παρελθόν. Η απόλαυση του οδηγού.




ΦΩΤΟ από ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ



ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΦΑΝΗΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ

H  2η φωτογραφία  του άρθρου, το Ford Escort RS 2000 του Bjorn Waldegaard, (για όσους ενθυμούνται και λεπτομέρειες) είναι από το ... Αηδονοχώρι,  Δ. Ενότητας Μενελαϊδας, του Δήμου Σοφάδων της Καρδίτσας και ΟΧΙ από το χωριό των Καρρουτών!


Ευχαριστούμε τον κο. Φάνη Τσάκαλο για την παρέμβαση και τις νέες φωτογραφίες. 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ 2011 ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΒΩΞΙΤΗ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΡΟΥΤΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΑΖΑΝ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΓΑΖΑΝ) ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΡΙΔΕΣ (ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΒΕΛΙΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΡΑΛΛΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ; ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΞΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ; ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ; ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΟΤΙ ΕΔΩ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΟ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!
ΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ, ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΩΝ, ΤΟ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΛΑΔΩΝΟΥΝ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑ.

ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΟΥΤΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ . ΕΡΗΜΩΣΕ ΕΝΩ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ 2011 ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑΒΕΡΝΑ. ΤΑΒΕΡΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΛΛΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΟΥΤΕΣ ΤΟΥ ΡΑΛΛΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΩΞΙΤΗ. ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΕΣ. ΟΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΤΣΡΟΦΙΚΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ!!!!!!!!
ΚΑΗΜΕΝΕ ΤΟΠΕ, ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕ. ΠΟΙΟΙ ΞΕΜΕΙΝΑΝ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΔΩ; ΠΟΙΟΙ ΣΕ ΦΥΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΣΤΟΥΣ;

ΟΠΟΙΟΣ ΝΤΕΝΕΚΕΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.