Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ιτέα : Άρχισε η αποκατάσταση των ρείθρων του λιμανιού της πόλης από το Λ.Τ Φωκίδας



Άρχισε η αποκατάσταση των ρείθρων του λιμανιού της πόλης , ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας.

Οι ογκόλιθοι που είχαν αποκολληθεί και ευρίσκονταν μέσα στην θάλασσα είναι από πέτρα καλής ποιότητος και έχουν πελεκηθεί στο χέρι με μεράκι , από τεχνίτες μια άλλης εποχής συνυφασμένης με τα πρώτα χρόνια της ιστορίας του λιμανιού της πόλης.

Ελπίζουμε η αποκατάσταση να γίνει επιτυχώς και να μη χρειασθεί να γίνουν εκταταμένες συμπληρώσεις κενών από άχαρο τσιμεντοκονίαμα.

Η "Καρτερία" έχει επισημάνει πολλές φορές πόσο απαραίτητη είναι η καλή εικόνα της παραλιακής Ιτέας που αποτελεί το στολίδι της και όχι μόνον.


Η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά γιαυτό ας είμαστε προσεκτικότεροι στις μελλοντικές παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο , το τόσο μα τόσο παραμελημένο.

Για παράδειγμα η αντικατάσταση των χαλασμένων λαμπτήρων με καινούργιους , διαφορετικής ψυχρότητας λευκού χρώματος , στις κολώνες του παραλιακού μετώπου , έχει σαν αποτέλεσμα μια ακαλαίσθητη εικόνα που φέρνει στο νου του επισκέπτη το αίσθημα της εγκατάλειψης και της μιζέριας.

Ευελπιστούμε να γίνει παράλληλα με τα ρείθρα και η αντικατάσταση των σκουριασμένων και επικίνδυνων κάγκελων στα σκαλοπάτια.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

7 Ιουλίου στην μέση της τουριστικής περιόδου. Καμία έκπληξη βέβαια μιας και δεν υπάρχουν τουρίστες στην Ιτέα. Δεν υπάρχουν πλέον ούτε σε Γαλαξίδι και Δελφούς. Σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν όλο και περισσότερες περιοχές στον Τουρισμό οπότε όσο και να αυξηθούν οι αφίξεις Εθνικά, η προσφορά καθιστά αναγκαίο να είσαι ανταγωνιστικός. Και η Ιτέα δεν είναι ανταγωνιστική γιατί απλά, δεν είναι τουριστική. Ούτε το Γαλαξίδι ούτε οι Δελφοί γιατί είναι απομονωμένα χωριά, αυτά και μόνο αυτά και τριγύρω ιχθυοκαλλιέργειες, αιολικά και εξορύξεις. Είναι το πολύ μονοήμερες εκδρομές των τουριστικών περιοχών γύρω από την Φωκίδα. Αυτό και μόνο αυτό είμαστε. Γύρω γύρω μόνιμα Κυριακή και εδώ μόνιμα Σάββατο. Ανέκδοτο σε ρεαλιστική έκδοση. Ο Δήμος Δελφών είναι μεταλλευτικός με την καρδιά της δραστηριότητας να κτυπά στην Ιτέα. Το Γαλαξίδι και Δελφοί είναι μόνο για ένα πέρασμα. Για τα βουνά δεν συζητάμε. Απλά κάποιοι επιτήδειοι κοροϊδεύουν κάποιους αγράμματους ή και βλάκες ή και αγαθούς και αυτοί τους πιστεύουν. Και το εκπληκτικό είναι πως η πείνα που ξυπνά και αγριεύει ακόμα και τα κοινά ζώα δεν έχει καταστεί ικανή να ξυπνήσει αυτούς τους αγράμματους ή και βλάκες ή και αγαθούς. Ίσως ο συνδυασμός και των τριών χαρακτηριστικών μαζί να κατατάσσει το είδος χαμηλότερα και από αυτά τα κοινά ζώα.
Μπράβο. Χειροκροτήστε τους.

Ανώνυμος είπε...

να μην κανατε καταγγελιες, να ειχε οριστικοποιηθει οτι το λαρνάκι ειναι μεταλευτική περιοχη, να ειχε παρει το λιμενικό ταμείο τα 50 χιλιάρικα απο την εταιρια, να ειχε κανει το master plan για την μεταλλευτική μας πόλη. αμ τι λέτε εσείς. ολο κριτική και όλο σχόλια. το διάβασα σε εφημερίδα σε συνέντευξη του προέδρου του λιμενικού ταμείου κου γιογάκη νίκου. εσείς φταίτε για όλα. η καλή μας η εταιρία έδωσε και το 2002 άλλα 70 χιλιάρικα για να τις ανανεώσουν τις άδειες και κάνανε τότε την μελέτη ανάπλασης της παραλίας της ιτέας. είδατε το αποτέλεσμα (;;;;;;;;). γιατί δεν κάνετε και τώρα το κορόιδο να κάνουμε και το master plan και μόλις το κάνουμε θα αρχίσουν να ξεπηδάνε λαγοί απο τα καπέλα, επιχειρηματίες θα φτιάχνουν τουριστικές μονάδες στις πλαγιές πάνω απο τις εγκαταστάσεις βωξίτη όπως προβλέπεται απο το χωροταξικό της ιτεας που φτιάχνουν οι αρμόδιοι, οι τουρίστες θα μαγεύονται απο το χαμόγελο της τοπικής τζοκόντας και δεν θα βλέπουν την ασχήμια και θα κάθονται δέκα μέρες , είκοσι μέρες στην ιτέα και στις γύτρω περιοχές, και θα φορτώνουν τα πλοία βωξίτη και θα βαράει το εργοστάσιο και θα κουβαλάνε τα φορτηγά και η θάλασσα και οι παραλίες του master plan θα γεμίζoyn τουρίστες που θα κάνουν μπάνιο μες την τρελη χαρα.

χάντρες, μπιχλιμπίδια, καθρεπτάκια. πέράστε καλοί μου ιθαγενείς. πλούσια δώρα χαρίζειπαλι η καλή μας η εταιρία. οχι καλοί μου ιθαγενείς. δέν είναι διαπλοκή δεν ειναι εγκλημα. δέν είναι μόνο για να αγοράσει την ένοχη σιωπή σας. εσείς είστε άλλωστε τα θύματα. είναι η αμοιβή που επιβεβαιώνει ότι η υπόθεση δεν αφορά βιασμό όπως φωνάζουν μερικοί μερικοί συκοφάντες και ψυχοπαθείς. είναι καθαρή πορνεία.

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασες φιλε στο master plan και στα σχεδια του Δημαρχοτ ειναι και ηεγκατασταση των ρομα {γυφτων} στους γαλλικους μωλους . Βλεπεις δεν τους θελει πλεον στο σπιτι του απ εξω ! Εχθες ηρθαν δυο πλοιαρια με τουριστες και τα γυφτακια κανανε ντου για ζητιανια , αυτα δεν μπορουν να συμβαινουν στην πρωτευουσα ! Ωρα ειναι να ακουσουμε οτι η καλη εταιρεια θα χρηματοδοτησει προκατ για την εγκατασταση των γυφτων !!!!