Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Εκτός υδατοδρομίων η Ιτέα.



Δείτε που θα γίνουν τα νέα υδατοδρόμια σε όλη τη χώρα


Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.)  υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ενέκρινε σχέδιο νόμου για τη δημιουργία ενός γενικευμένου δικτύου υδατοδρομίων. Η λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων θα δημιουργήσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο, αλλά και συνολικά για τη χώρα, καθώς θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν και θα αναδείξει νέες τουριστικές τάσεις.
Επίσης δημιουργούνται υπεραξίες και νέες ευκαιρίες για τους Οργανισμούς Λιμένων και τα Λιμενικά Ταμεία από τη λειτουργία υδατοδρομίων στους χώρους τους, ως μέρος του συνόλου των εγκαταστάσεων τους.
Η λειτουργία υδατοδρομίων θα καλύπτει και κοινωνικές ανάγκες καθώς στις περιπτώσεις των μικρών και απομακρυσμένων νησιών, που στερούνται χερσαίου αεροδρομίου ή οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις είναι εποχικά ανεπαρκείς, τα υδροπλάνα μπορούν να συμπληρώσουν τη μεταφορική εξυπηρέτηση και να ικανοποιήσουν ανάγκες επείγουσας και έκτακτης μετακίνησης (αεροδιακομιδή ασθενών, έρευνα & διάσωση, μεταφοράς φαρμάκων, τροφίμων κ.λπ.).
Σύμφωνα με την σχετική εισήγηση, εντός των επομένων δύο ετών θα έχει ολοκληρωθεί ένα δίκτυο υδατοδρομίων πανελλαδικής εμβέλειας, το οποίο θα καλύπτει μεγάλο μέρος των σχετικών συγκοινωνιακών αναγκών της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη εκδοθεί η πρώτη άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας, ενώ στο τελικό στάδιο αδειοδότησης βρίσκεται και το υδατοδρόμιο στο Λιμένα των Παξών.
Στο στάδιο της εξέτασης βρίσκονται δεκαεννέα αιτήσεις για ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων και ειδικότερα στην Αγία Μαρίνα Γραμματικού, στο Ρέθυμνο, στην Αλόννησο, στη Σκόπελο, στη Σκύρο, στην Πάτμο, στο Βόλο, στην Τήνο, στο Λαύριο, στην Πάτρα, στη Ζάκυνθο, στην Αμφιλοχία, στη Σούδα, στη Θεσσαλονίκη, στη Καλαμάτα, στη Σητεία, στη Σίφνο, στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Χίο.
Ακόμη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προετοιμάζει την υποβολή τεχνικού φακέλου για την αδειοδότηση εικοσιέξι υδατοδρομίων σε λιμένες νήσων του Νοτίου Αιγαίου. Επίσης φορείς έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία υδατοδρομίων σε λίμνες, η ανάπτυξη των οποίων θα θέσει νέα δεδομένα στις αεροπορικές μεταφορές.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Αμφιλοχία, ο Βόλος, το Γραμματικό, η Καλαμάτα, το Λαύριο είναι στους στόχους της Κυβέρνησης για την δημιουργία υδατοδρόμιου που «θα δημιουργήσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο, αλλά και συνολικά για τη χώρα, καθώς θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν και θα αναδείξει νέες τουριστικές τάσεις» . Παρά την εκδήλωση ενδιαφέροντος απο τον Δήμο Δελφών , οι Δελφοί είναι τελικά ασήμαντοι τουριστικά σε σχέση με αυτές τις περιοχές. Γιατί όταν Δήμε Δελφών εκδηλώνεις ενδιαφέρον για υδατοδρόμιο αλλά χαρακτηρίζεις το λιμάνι σου και την καρδιά της περιοχής ως μεταλλευτική, αυτοί που κρίνουν απο μακριά βλέπουν σχιζοφρένεια και όχι ελπίδα. Όταν Λιμενικό Ταμείο στηρίζεις με όλες σου τις δυνάμεις να χαρακτηριστούν οι παράνομες εγκαταστάσεις βωξίτη ως νόμιμες χαντακώνοντας τον τόπο για πάντα, εσύ θεωρητικά εκφράζεις την τοπική κοινωνία. Τί και αν τα μισά μέλη σου δουλεύουν άμεσα ή έμμεσα στις εξορύξεις βωξίτες και τα άλλα μισά διορίζονται απο τους ίδιους πολιτικούς που ελέγχονται διαχρονικά απο τις εταιρίες βωξίτη. Και να μην τα έχει πιάσει και κάποιος εκεί μέσα; Τυχαία είμαστε στην παγκόσμια κορυφή για διαπλοκή και διαφθορά. Και έτσι μία ακόμη κυβέρνηση που δήθεν θα έσωζε τους Δελφούς, θα καταγραφεί στους αχυράνθρωπους των μεταλλευτικών εταιριών των τριτοκοσμικών Δελφών, βάζοντας με τις τελικές αποφάσεις για τον χαρακτήρα της περιοχής που ακολουθούν την ταφόπλακα, που τόσο επιμελημένα έφτιαξαν οι προκάτοχοί τους. Και μην ξεχνάμε τον προβληματισμό: Τυχαία η Ελλάδα είναι παγκοσμίως κορυφή στην διαπλοκή και την διαφθορά; Το μόνο που μας μένει είναι να μάθουμε ότι ο Σκουρλέτης ενέκρινε την ανανέωση για την σκάλα φόρτωσης που τόσο πιστά και επίμονα πάλεψε το Λιμενικό μας Ταμείο. Άξιοι, άξιοι. ΤΑ ΑΞΙΖΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΟΤΑΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΩΞΙΤΗ. ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΟΙ ΜΠΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤ..ΑΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΟΓΑ ΠΟΥ ΕΙΝΕ ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ....ΟΟΟΟΟΟΕΕΕΕΕΕΕΟΟΟΟΟΟΟΟ.......ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ////

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ????

Ανώνυμος είπε...

Η ΙΤΕΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΕΦΟΣΟΝ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΑΝΕΧΕΤΑΙ. ΤΕΛΟΣ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ , ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΙΤΙΑΣ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗ. ΑΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΙΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΔΕΛΦΙΩΤΕΣ ΑΜΦΙΣΣΩΤΕΣ Κ.Λ.Π. ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑλΥΜΜΕΝΗ ΜΕ ΣΚΑΤΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΕΛΑΤΗΣ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΑΝΡΩΠΟΕΙΔΕΣ ΗΛΙΘΙΟ ΕΙΔΟΣ ΑΝΑΞΙΟ ΛΟΓΟΥ; ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΣ; ΠΩΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ; ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΔΩ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ. ΕΔΩ ΑΠ' ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΥΠΟΕΙΔΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Για ποιόν Μπακογιάννη ρωτάς; Αυτόν που εβαλε τον καραγκιοζάκο τον ασχετο να υπογραψει να ανοιξουν παρανομα οι μπαρες στην Καμιώτισσα για να επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις βωξίτη; Αυτόν που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο να πει οτι ετσι στηριζει την ειχειρηματικότητα στους Δελφούς; Το παιδί της οικογένειας που επι δεκαετίες στην κορυφή της πολιτικής έφερε την σημερινή κατάντια στην Ελλάδα; Τί ρωτάει ο ποιό πάνω; Έχεις ακούσει μήπως οτι η Ελλάδα είναι στην παγκόσμια κορυφή της διαπλοκής και της διαφθοράς; Μου λές τι έχει κάενι ο λεγάμενος για να μην περιλαμβάνει και αυτόν το κάδρο; Διότι φίλε μου, στην χώρα που έχει καταγραφεί ότι είναι στην παγκόσμια κορυφή της διπλοκής και της διαφθοράς, στην χώρα που έχει καταστραφεί απο την διαπλοκή και την διαφθορά , για εμάς τους απλούς πολίτες που ρημάζεται μέρα με την μέρα η ζωή μας και η ζωή των παιδιών μας, ΟΛΟΙ πρέπει να θεωρούνται διαπλεκόμενοι και διεφθαρμένοι, ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ επικίνδυνοι και εχθροί του τόπο, και όποιος έχει το θάρρος να βγει μπροστά και να αποδείξει το αντίθετο. Δεν μπορεί π.χ. να βρίζουμε του πασόκους και νεοδημοκράτες, και οι συριζαίοι που κυβερνάνε σήμερα να λένε ένα κάρο μπαρούφες για πάταξη της διαπλοκής αλλα να κάνουν τα ίδια και να υπογράφουν ότι λέει ο Μπακογιάννης γιατί δήθεν αυτός εκφράζει την τοπική κοινωνία. Όλοι ένοχοι και εχθροι μέχρι να αποδείξουν το αντίθετο.

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδια μην λετε τετοια πραγματα κακοηθει !!! Ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα τα τακτοποιησει ολα . Θα υπογηραψει για 100 χρονια παραχωρηση της σκαλας κι ετσι θα τελειωσει η βαβουρα !!!!! Μην ξεχνατε το : ενα αρθρο , ενας νομος . Καπως ετσι θα τα παραχωρησει σε καποιον που χρωσταει ενα σωρο στην ΔΕΗ ας πουμε αλλα δεν του κοβουν τιποτε , Εν αντιθεσει με καποιον φτωχο αλλα μη ομοτραπεζο !!!!!!!