Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Την παραίτηση Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup ζητά η ολλανδική αντιπολίτευση . O Εμίλ Ρέμερ, καλεί τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να παραιτηθεί


Ο Εμίλ Ρέμερ, πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας, κάλεσε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να παραιτηθεί από τη θέση του ως πρόεδρος του Eurogroup, μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα.  
Αν και ο Ντάισελμπλουμ, απολαμβάνει τη στήριξη των περισσοτέρων ολλανδικών κομμάτων, σε συνέντευξή του στο NOS Radio, ο Εμίλ Ρέμερ επέκρινε τις πολιτικές που ακολουθεί ο Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι πρόκειται για κακή οικονομία, η οποία είναι «κοινωνικά ανεύθυνη».  
«Είναι σχεδόν αδύνατο για αυτόν να καταλαμβάνει ακόμα μια θέση στο τραπέζι» μετά το δημοψήφισμα, είπε ο Ρέμερ. Αναφερόμενος στην παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Ρέμερ σημείωσε: «Θα ήταν καλό εάν αυτό συνέβαινε και από την ευρωπαϊκή πλευρά».   Ο Ντάισελμπλουμ επιθυμεί την επανεκλογή του μετά τις 21 Ιουλίου για την προεδρία του Eurogroup και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ισπανό υπουργό Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: