Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΟΧΙ"


Οι  προθέσεις των ψηφοφόρων εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής
μεταστρέφονται θεαματικά μετά τους τραπεζικούς περιορισμούς που συνοδεύονται από τις απειλές των εταίρων. Σύμφωνα με την έρευνα τηςProRata, που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών», την πρώτη που αποτυπώνει τις πολιτικές επιλογές των πολιτών, καταγράφεται προβάδισμα του «όχι» στο σύνολο του πληθυσμού . Όμως μετά το κλείσιμο των τραπεζών, το «όχι» πέφτει στο 46% από 57% και το «ναι» ανεβαίνει στο 37% από το 30%. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας στους δυο θεωρεί σωστή την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για το Δημοψήφισμα. 
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (86%) προτίθεται να προσέλθει στις κάλπες, γεγονός που δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για το διακύβευμα των διαπραγματεύσεων. Το 38% των πολιτών χαρακτηρίζει λανθασμένη την επιλογή για προσφυγή σε δημοψήφισμα, το 7% «ούτε σωστή, ούτε λανθασμένη», ενώ το 5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ». 
Ανάλογα με την κομματική τους τοποθέτηση, βάσει της ψήφου του Ιανουαρίου του 2015, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ λένε σε ποσοστό 77% «όχι» και 15% «ναι». Στη ΝΔ το 65% απαντά «ναι» και 22% «όχι», στο Ποτάμι 68% «ναι» και 21% «όχι», στο ΚΚΕ 57% «όχι» και 20% «ναι», στους ΑΝ.ΕΛ. 60% «όχι» και 31% «ναι», στο ΠΑΣΟΚ 65% «ναι» και 21% «όχι» και στη Χρυσή Αυγή 80% «όχι» και 20% «ναι».
ereuna

Δεν υπάρχουν σχόλια: