Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Σχεδόν επτά ώρες διήρκεσε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει τις ελληνικές προτάσεις αύριο, Τρίτη, στη Σύνοδο Κορυφής, όπως συμφώνησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ.

Οι ελληνικές προτάσεις αποτυπώνονται σε κοινό κείμενο που έχουν υπογράψει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πλην του Δημήτρη Κουτσούμπα, το οποίο καταγράφει τα επόμενα βήματα, αλλά και τα αιτήματα της Αθήνας στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο καταγράφει την κοινή θέση όλων των αρχηγών για λύση εντός ευρωζώνης, ενώ έχει αναφορά και στο θέμα του χρέους.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να συνδράμουν ώστε να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χθεσινό δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση.

Η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο ξεκίνησε στις 10 το πρωί, ενώ υπήρξε διακοπή για να συνομιλήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Επίσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για τη ρευστότητα, με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον ρώσο πρόεδρο Βλ.Πούτιν.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: