Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Γραφείο Δημάρχου : Συνάντηση εργασίας στους Δελφούς με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                       ΑΜΦΙΣΣΑ,  20.05.2015
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                          
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                                        
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                        

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά                        
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                                        
Τηλέφωνο: 2265350027         
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.:  22/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Συνάντηση εργασίας στους Δελφούς τη Δευτέρα 25/05/2015 των Δήμων Λαμιέων και Δελφών με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, με θέμα την δημιουργία πολιτιστικού δικτύου πόλεων.

Οι Δήμοι Λαμιέων και Δελφών, αποτυπώνοντας με δράσεις την κοινή τους απόφαση για στρατηγική συνεργασία σε θέματα Πολιτισμού, προχωρούν στον σχεδιασμό ενός δικτύου πόλεων με κοινές ιστορικές αναφορές και μελλοντικές στοχεύσεις.

Μέσω του πανάρχαιου θεσμού των Αμφικτιονιών, όπου αντιπροσωπεύονταν σχεδόν όλα τα ελληνικά φύλα, οι τόποι μας γνώρισαν στιγμές μεγάλης πνευματικής και πολιτικής δόξας. Συχνά, τηρουμένων των αναλογιών, προσομοιάζονταν με την Κοινωνία των Εθνών και τον ΟΗΕ. Για τον λόγο αυτό πιστεύουμε πως η πρωτοβουλία μας για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού δικτύου, πρέπει να συμπληρωθεί από το κύρος της UNESCO. Ο διεθνής εκπαιδευτικός, επιστημονικός και πολιτιστικός οργανισμός του ΟΗΕ αποτελεί ένα παγκόσμιο εργαστήριο ιδεών με ρυθμιστική λειτουργία στην υπηρεσία των πανανθρώπινων αξιών με στόχο την ευημερία του ανθρώπου σε ένα ειρηνικό κόσμο χρησιμοποιώντας ως μέσα, μεταξύ άλλων, τον πολιτισμό.

Σε μία συνάντηση εργασίας τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 ώρα 13:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Δελφών, θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και την αξιότιμη πρόεδρό της κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα σχετικά με την κοινή μας πρόταση για προβολή  της Ιστορίας και του Πολιτισμού του τόπου μας.

Απώτερος σκοπός της συνάντησης είναι να διατυπώσουμε αίτημα ώστε να τεθεί η πρωτοβουλία μας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, καθώς αποτελεί τον επίσημο φορέα που θα συντονίσει και θα προωθήσει την κοινή μας δράση.


---------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκ του Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: