Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ν.Δ.: Φουντώνει η αμφισβήτηση στην ηγεσία Σαμαρά

Θέσεις μάχης παίρνουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ εν όψει της διαφαινόμενης κατάληξης των διαπραγματεύσεων, ώστε να ξεκινήσουν τη διαδικασία αμφισβήτησης του προέδρου Αντώνη Σαμαρά.

Η Ντόρα Μπακογιάννη πυκνώνει τις επαφές της στο Καραμανλικό στρατόπεδο ώστε να αποκτήσει εκ νέου διείσδυση. Η ίδια έχει συχνές παρουσίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με πολιτικό λόγο που παραπέμπει σε μια επανατοποθέτηση της ΝΔ στο χώρο του κέντρου.
Σύμφωνα με στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η ίδια προβάλει ως ιδανική λύση στη συγκυρία καθώς μπορεί να φέρει οσμώσεις και να κρατήσει το κόμμα.
Ωστόσο θέση στην εκκίνηση έχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει διείσδυση στους κύκλους των αγορών και των επιχειρήσεων. Όμως η παρουσία της Ντόρας αλλά και η φιλελεύθερη ταυτότητά του δημιουργεί προκόμματα στην προσπάθειά του.
Ειδικά το πολιτικό του στίγμα δεν έχει γκελ σε παραδοσιακούς ψηφοφόρους του χώρου που θα ήθελαν μια πιο ήπια προσέγγιση ιδεολογική.

Επιπλέον στελέχη της νέας γενιάς με έντονη τη διάθεση ολικής αναδόμησης του προφίλ της Νέας Δημοκρατίας προβληματίζονται έντονα για την επόμενη μέρα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Όλγας Κεφαλογιάννη.
Η πρώτη βουλευτής της Α' Αθηνών και πρώην υπουργός Τουρισμού με ξεκάθαρη τοποθέτηση στον μεσαίο χώρο και πολλές συμπάθειες δεν κρύβει την αγωνία της για τις εξελίξεις στο κόμμα. Η ίδια τάσσεται υπέρ της υπερψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή όντας στην αντίθετη γραμμή με την ηγεσία, ενώ δεν κρύβει την άποψή της για την ανάγκη «μεγάλων εθνικών συναινέσεων» για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας έχει και αυτός αρχίσει να καταθέτει μια συνολική πολιτική ατζέντα, αλλά και να κάνει επαφές με στελέχη της Ν.Δ.. Δεν είναι τυχαίο ότι στο συνέδριο του Economist παρουσίασε μια συνολική πρόταση για τα κόκκινα δάνεια, την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην κατεύθυνση της απλοποίησης της επιχειρηματικότητας, ενώ αναφέρθηκε στα λάθη της κυβέρνησης που μετείχε με έμφαση στον ΕΝΦΙΑ αλλά και στο φορολογικό σύστημα.
Τόνισε δε ότι ένα flat tax 15% ή 18% θα έφερνε τα ίδια αποτελέσματα με αυτά του τρελού συστήματος που υπάρχει σήμερα όπως είπε.
Ο ίδιος, παίρνοντας αποστάσεις από την κεντρική γραμμή, ξεκαθάρισε ότι η αντιπολίτευση δεν εύχεται την αποτυχία της κυβέρνησης αλλά όπως είπε "έχουμε χάσει 4 μήνες κι αυτό μας κοστίζει σε διαρροή καταθέσεων και επιβάλλεται η Ελληνική οικονομία να μπορέσει να έχει αξιόπιστους υποδοχείς των ξένων επενδύσεων και αυτό δεν μπορεί να συμβεί όσο η Ελληνική επιχειρηματικότητα είναι υπερχρεωμένη".
 
Παράλληλα η εκφραστές της δεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ., όπως ο Μάκης Βορίδης παραμένουν σιωπηλοί καθώς πολλά θα κριθούν από τη στάση του Αντώνη Σαμαρά.
oparlapipas.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια: