Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΣΟΚΑΡΕΙ Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ: Θα έχουμε νεκρούς στις Σκουριές «Τα πράγματα έχουν αγριέψει…» αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Τις πληροφορίες περί ρήξης στις σχέσεις του τόσο με τον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα όσο και με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, διέψευσε κατηγορηματικά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας για την ασφάλεια μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Πανούσης επανέλαβε ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα παραίτησής του και πως εάν του ζητηθεί να ασκήσει μία πολιτική με την οποία διαφωνεί τότε θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό.  Είπε, επίσης, ότι ήταν και δική του εισήγηση η μεταφορά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε και στις Σκουριές εκτιμώντας ότι θα έχουμε νερκούς καθώς τα πράγματα έχουν αγριέψει και αναρωτήθηκε που είναι το αστυνομικό μέρος και που είναι το κοινωνικό μέρος.
Επιπλέον αναρωτήθηκε πώς μπορεί η αστυνομία να σταμάτησει μια συγκέντρωση εργαζομένων διευκρινίζοντας ότι το θέμα το έχει αναφέρει και στον κ. Λαφαζάνη προκειμένου να το λύσει η πολιτεία.
Για την επιστολή του στα ΝΕΑ που είχε προκάλεσει έντονες αντιδράσεις, ο κ. Πανούσης τόνισε ότι δεν λέει ψέματα, δεν συμμετέχει σε συνομωσίες και ότι δεν θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση ή να την πλήξει. «Δεν ζητήθηκε η απομάκρυνση μου, δεν απευθυνόμουν στον πρωθυπουργό ή στην κυβέρνηση», ανέφερε. Επιπλέον, τόνισε ότι η αριστερά πρέπει να απαλλαγεί από το παλαιοκομμουνιστικό σύνδρομο ζητώντας από το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα να πει την άποψη του. Ο υπουργός μίλησε επίσης για διαφορετικές αναλύσεις του φαινομένου των αντεξουσιαστών, είπε ότι το φαινόμενο αυτό δεν έχει τέλος και αν δεν το διαχειριστεί η πολιτεία με ήπιο τρόπο το φαινόμενο, όπως ανέφερε, μεγαλώνει.
Αναφερόμενος στο θέμα των καταλήψεων στα πανεπιστήμια, ο κ. Πανούσης τάχθηκε για άλλη μία φορά υπέρ της ήπιας αντιμετώπισης των φαινομένων, σημειώνοντας ότι πρέπει κάθε φορά η κατάσταση να σταθμίζεται ανάλογα με τις συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: