Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Δήμος Δελφών: Ξεκίνησε η διαδικασία για τα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού

Προετοιμασία για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού περιόδου 2015 – 2016, έχει ήδη ξεκινήσει ο Δήμος Δελφών, προκειμένου να κατατεθεί ο απαιτούμενος φάκελος στο Υπουργείο ώστε από το Φθινόπωρο, αν όλα πάνε καλά με τις προσλήψεις, να είναι σε θέση να λειτουργήσει τμήματα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νεκτάριο Μίχο, μας ενημέρωσε πως το Υπουργείο έχει ήδη αποστείλει έγγραφο κατά το οποίο ζητείται λίστα με τις θέσεις γυμναστών που απαιτούνται για να υλοποιηθούν τα προγράμματα ενώ στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο μαζικός αθλητισμός θα είναι ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Όπως επεσήμανε  ο Αντιδήμαρχος, δυστυχώς για τα προγράμματα της περιόδου 2014 – 2015 μπλόκαραν οι προσλήψεις  στις πιστοποιήσεις πτυχίων, με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσουν καν. «Υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία γι’ αυτά προγράμματα η οποία ξεκινά την Άνοιξη και ολοκληρώνεται τον Μάιο. Με το καινούριο σύστημα της πιστοποίησης εγκυρότητας των πτυχίων η περσινή διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, δεν έγιναν οι προσλήψεις και δεν λειτούργησαν τελικά τα προγράμματα. Για τη νέα περίοδο έχουμε ήδη ξεκινήσει όλες τις διεργασίες, το θέμα θα τεθεί και στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ευελπιστούμε φέτος να ξεκινήσουν τα προγράμματα, τα οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους πολίτες», ανέφερε στην ΩτΦ, ο κ. Μίχος.
Η διαδικασία
Αξίζει να αναφερθεί πως τα αιτήματα των Δήμων θα πρέπει να αποσταλούν, το αργότερο έως 10 Μαΐου 2015 στο Τμήμα Σχεδιασμού, Παρακολούθησης και Ελέγχου Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, της Διεύθυνσης Άθλησης για Όλους, Προβολής, Ανάπτυξης Αθλητισμού και Διατροφής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να αξιολογηθούν.
Μάλιστα θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που θα αφορά αίτημα πρόσληψης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, στην οποία θα πρέπει να βεβαιώνεται ρητά ότι το σύνολο (100%) της δαπάνης για τη μισθοδοσία τους θα καλύπτεται αποκλειστικά από το αντίτιμο που θα καταβάλουν οι εξυπηρετούμενοι κάτοικοι και δημότες με τη μορφή διδάκτρων ή από είσπραξη δωρεών και χορηγιών ή μέσω της ΓΓΑ έως το ποσό του αντίστοιχου προβλεπόμενου ΚΑΕ (άρθρο 29 του ν. 4151/29.04.2013) και στην οποία θα περιγράφεται λεπτομερώς ο λόγος για τον οποίο απαιτείται η πρόσληψη τέτοιου είδους προσωπικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: