Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ: “ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ!”


     Αισθανθήκαμε ντροπή όλοι εμείς (οι ιθαγενείς) να μας μεταχειριστεί ο κ. βουλευτής με αυτόν τον τρόπο!  Μεγάλες ευθύνες έχει και η οργανωτική αρχή (Δήμαρχος) που αποδέχθηκε το τσαμπουκαλίδικο «εγώ θα μιλήσω στο τέλος για να απαντήσω». Όχι .για την εξουσιαστική συμπεριφορά δεν του καταλογίζουμε ευθύνες. Και τι είπε ο βουλευτής. Από την πρώτη του αράδα ότι φταίμε εμείς και μόνο εμείς που δεν κινητοποιηθήκαμε 5 μήνες νωρίτερα ή έστω και 2-3 χρόνια πιο πριν που μπορεί και να λύνονταν τα προβλήματα. Ότι εδώ που έφτασε η κατάσταση ακόμη και η παθολογική να λειτουργήσει χαΐρι και προκοπή δεν θα δούμε. Ότι αυτός δεν φταίει σε τίποτα. Ούτε και η κυβέρνησή του. Φταίει το κακό το ριζικό μας(!) ..και ρωτάμε εμείς: Εκείνη η Ελπίδα που την κάνατε σημαία που είναι τώρα κ. βουλευτά; Μήπως νοσηλεύεται στα ράντσα και τις ανύπαρκτες κλινικές των νοσοκομείων που εξόντωσαν όλες οι πολιτικές σας ελέω ΕΕ  και κεφαλαίου; Ή μήπως την ενταφιάσατε με την τοποθέτησή σας χθες; Εμείς πάντως, η Ένωσή μας, ήμασταν στις επάλξεις και με το Εργατικό Κέντρο επανειλημμένα κινητοποιηθήκαμε. Άρα το «που ήμασταν όλοι εμείς» απευθύνετέ το στην παράταξή σας και σε σας προσωπικά. Έκανε και σημαία ο κ. βουλευτής τις εξαγγελίες Τσίπρα για το χαράτσωμα και το εμπόριο της Υγείας που θα συνεχιστούν ακάθεκτα για το λαό, ενώ οι φαρμακοβιομήχανοι έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν για τις εξαγγελίες του, ο οποίος μάλιστα δεσμεύτηκε για «άμεσα και έμμεσα κίνητρα για την αύξηση της εγχώριας παραγωγής».
  Στο ίδιο πνεύμα, αν και περίσσεψαν οι περιγραφές και οι διαπιστώσεις, ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά για αναμόρφωση του προϋπολογισμού και αναπλήρωση των απωλειών των εισοδημάτων των εργαζομένων, ούτε βέβαια για την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έβαλαν λουκέτο. Άρα δίκιο είχε ο κ. βουλευτής  να μην περιμένουμε τίποτα. Εξ άλλου όλο το χρήμα πρέπει να συγκεντρώνεται για τα «ληστρικά πανωτόκια» όπως μας λέγατε των ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ.
  Να, λοιπόν, γιατί οι πολυδιαφημισμένες εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι «άνθρακες», όπως τέτοιος «άνθρακας» ήταν και η τοποθέτηση του βουλευτή για τους εργαζόμενους στην Υγεία και τα λαϊκά στρώματα, που σε όλη τη χώρα και κάτω από το βάρος των προβλημάτων κινητοποιούνται και διεκδικούν ουσιαστικές λύσεις. Και τέτοιες μπορούν να υπάρξουν, αρκεί το κίνημα να βάλει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, την πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας, διεκδικώντας την πλήρη κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους. Εμείς είμαστε ήδη εδώ. Μαζί με τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα, τα σωματεία τους, τους νοσοκομειακούς, συνεχίζουμε την πάλη μας για το δικαίωμα στη ζωή. Εσείς (και οι παρατάξεις σας) απλά επιλέξτε την εναλλαγή των ρόλων, - πότε θα είστε με τους αγώνες και πότε ενάντιά τους - .. που με τόση μαεστρία κάνατε στη συγκέντρωση και στα μετέπειτα δημοσιεύματά σας.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ                                                       ΑΜΦΙΣΣΑ 5/4/2015

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η "ΔΙΟΙΚΗΣΗ" όπως υπογράφει του ΚΚΕ μετά τον εξευτελισμό του εργατικού κέντρου βάλθηκε να ξεφτιλήσει και τους συνταξιούχους.
Εκεί που κρύβονται οι πολιτευτές και οι πρώην βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ αναλαμβάνει τον βρώμικο ρόλο. Η εφεδρεία του συστήματος προσπαθεί να ξελασπώσει τις μνημονιακές δυνάμεις με ψέμματα φανερώνοντας το μίσος του προς τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά "παληκάρι μου". Σίγουρα πρώην ΠΑΣΟΚος είσαι που σήμερα βρήκες ότι πεδίο δόξης λαμπρό για να συχτηρίσεις ότι δεν σου βγαίνει! Κάτι απο Τσουκαλάς ας πούμε, κάτι απο Κουρουμπλής κλπ κλπ.Για αυτά που παθαίνεις και έχεις ακόμη πολλά να πάθεις .... τα θέλει ο κόλ.... σου, εμείς οι άλλοι τι σου φταίμε να μας παίρνεις στο λαιμό σου...εεεε.Στα δε "Σωματεία" που παλεύουν με τα αριστερά πρόσημά σας βγάλτε τα σε σύνταξη λόγο παντελούς αδράνειας, αδιαφορίας και έλλειψης δράσης. Αυτή την ώρα υπάρχει πλοίο στην αποβάθρα με το όνομα ΕΛΠΙΔΑ. Γι αυτό ο βουλευτής σίγουρα φρόντισε. Αφού ελπίδα για το νοσοκομείο δεν υπάρχει σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, έφερε αυτό το πλοίο για να λες εσύ αγανακτισμένε ότι η ελπίδα είναι εδώ. Έτσι δεν είναι "Αυριανιστούλη";

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΣΗΜΟ είπε...

Εκεί που κρύβονται οι πολιτευτές και οι πρώην βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ αναλαμβάνει τον βρώμικο ρόλο. Η εφεδρεία του συστήματος προσπαθεί να ξελασπώσει τις μνημονιακές δυνάμεις με ψέμματα φανερώνοντας το μίσος του προς τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους. Τι μας λες βρε ποιητά.Είναι αυτοί οι αλήτες του ΚΚΕ που ψήφισαν τον Προκόπη για πρόεδρο λόγο της αντιμνημονιακής του δράσης. Η Αριστερά εφόσον θέλει να είναι δύναμη της κοινωνικής απελευθέρωσης και όχι μια ακόμα λωρίδα – η αριστερή λωρίδα – του ίδιου καθεστωτικού δρόμου, δεν μπορεί παρά να τοποθετείται ξεκάθαρα απέναντι σε κάθε λογική που «κουκουλώνει τις ταξικές αντιθέσεις και προωθεί τη λογική «και στον ληστή ψωμί και στον χωροφύλακα χαμπέρι».

Γι’ αυτό και η Αριστερά δεν είναι «Ερυθρός Σταυρός» ούτε «ΟΗΕ». Κι όποιος την υποβιβάζει σε κάτι τέτοιο διαπνέεται από μια παιδαριώδη αφέλεια που όποιος του τη διαταράσσει δεν έχει σκοπό να πλήξει το αγνό παιδί που κρύβεται μέσα στις παιδαριώδεις προσεγγίσεις. Σκοπός είναι να προφυλαχτεί το παιδί. Τόσο από τις δικές του διαψεύσεις όσο κι από εκείνους που παίρνουν καμιά φορά τα παιδιά και τα κάνουν γενίτσαρους.

ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ...ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ. ΕΠΙ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟΥ ΑΝΤΙΚΚΕ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΟΥΡΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΑΝΕ ΓΑΝΤΙ..Κλέφτες φτωχοὶ καὶ ἄρχοντες μὲ ἅμαξες καὶ ἄτια,
κλέφτες χωρὶς μία πῆχυ γῆ καὶ κλέφτες μὲ παλάτια,
ὁ ἕνας κλέβει ὄρνιθες καὶ σκάφες γιὰ ψωμὶ
ὁ ἄλλος τὸ ἔθνος σύσσωμο γιὰ πλούτη καὶ τιμή.
Ὅλα σ᾿ αὐτὴ τὴ γῆ μασκαρευτῆκαν
ὀνείρατα, ἐλπίδες καὶ σκοποί,
οἱ μοῦρες μας μουτσοῦνες ἐγινῆκαν
δὲν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.
Ὁ Ἕλληνας δυὸ δίκαια ἀσκεῖ πανελευθέρως,
συνέρχεσθαί τε καὶ οὐρεῖν εἰς ὅποιο θέλει μέρος.
Χαρὰ στοὺς χασομέρηδες! χαρὰ στοὺς ἀρλεκίνους!
σκλάβος ξανάσκυψε ὁ ρωμιὸς καὶ δασκαλοκρατιέται.
Γι᾿ αὐτὸ τὸ κράτος, ποὺ τιμᾶ τὰ ξέστρωτα γαϊδούρια,
σικτὶρ στὰ χρόνια τὰ παλιά, σικτὶρ καὶ στὰ καινούργια!
Καὶ τῶν σοφῶν οἱ λόγοι θαρρῶ πὼς εἶναι ψώρα,
πιστὸς εἰς ὅ,τι λέγει κανένας δὲν ἐφάνη...
αὐτὸς ὁ πλάνος κόσμος καὶ πάντοτε καὶ τώρα,
δὲν κάνει ὅ,τι λέγει, δὲν λέγει ὅ,τι κάνει.
Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαῖο,
ὕφος τοῦ γόη, ψευτομοιραῖο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.
Σπαθὶ ἀντίληψη, μυαλὸ ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι ὅλα τὰ ξέρει.
Κι ἀπὸ προσπάππου κι ἀπὸ παπποῦ
συγχρόνως μποῦφος καὶ ἀλεποῦ.
Καὶ ψωμοτύρι καὶ γιὰ καφὲ
τὸ «δὲ βαρυέσαι» κι «ὢχ ἀδερφέ».
Ὡσὰν πολίτης, σκυφτὸς ραγιᾶς
σὰν πιάσει πόστο: δερβεναγᾶς.
Θέλει ἀκόμα -κι αὐτὸ εἶναι ὡραῖο-
νὰ παριστάνει τὸν εὐρωπαῖο.
Στὰ δυὸ φορώντας τὰ πόδια πού ῾χει
στό ῾να λουστρίνι, στ᾿ ἄλλο τσαρούχι.
Δυστυχία σου Ἑλλάς, μὲ τὰ τέκνα ποὺ γεννᾶς.
Ὦ Ελλάς, ἡρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;