Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Χωρίζει μετά από 26 χρόνια γάμου ο Γιώργος Παπανδρέου!

Χωρίζει μετά από 26 χρόνια γάμου ο Γιώργος Παπανδρέου!

Το βράδυ της Δευτέρας η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού έφυγε από το σπίτι όπου έμεναν στο Καστρί και πλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, μένει σε ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ζευγάρι αντιμετώπιζε εδώ και πολύ καιρό προβλήματα στη σχέση του και δεν ήταν λίγες οι φορές (κυρίως όταν απέφευγαν τις κοινές εμφανίσεις) που "οργίαζαν" οι φήμες πως ήταν σε διάσταση.
Άνθρωποι του στενού τους περιβάλλοντος, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, υποστηρίζουν ότι η απόφαση για το διαζύγιο μετά από 26 χρόνια γάμου ελήφθη σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα. Ωστόσο για την ώρα κανείς δεν ξέρει ποια είναι η αιτία που οδήγησε τον Γιώργο και την Άντα Παπανδρέου στον χωρισμό.
Ο ρόλος της Μαργαρίτας
Πολλές από τις συγκρούσεις ανάμεσα στο ζεύγος Παπανδρέου λέγεται πως πυροδοτήθηκαν εξαιτίας της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Λέγεται πως η μητέρα του Γιώργου Παπανδρέου δεν τα πήγε ποτέ καλά με τη γυναίκα του, την οποία... τέσταρε συνεχώς για το αν είναι ικανή να φέρει ένα επώνυμο βαρύ σαν ιστορία!
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το τελευταίο διάστημα υπήρχαν φήμες σύμφωνα με τις οποίες η Μαργαρίτα Παπανδρέου είχε "κόψει" την οικονομική στήριξη του γιου της. Αυτό, λέγεται, έφερε και τα ανάλογα οικονομικά προβλήματα.
Τριβές ανάμεσα στο ζευγάρι προκάλεσαν και οι τελευταίες πολιτικές κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου.
26 χρόνια κοινής ζωής
Ο Γιώργος και η Άντα Παπανδρέου γνωρίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1980 στο κέντρο Μαραλέτο στο Ρίο, στο περιθώριο εκδήλωσης στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Εκείνος, λέγεται, την ξεχώρισε όταν εκείνη πλησίασε για να τον ακούσει να μιλάει και ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος.
Ο γάμος τους, το 1989 στο Καλέντζι, άφησε εποχή. Για τον πρωτότοκο γιο του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ο δεύτερος γάμος, είχε προηγηθεί εκείνος με την Κύπρια Εύα Ζησιμίδου με την οποία απέκτησε τον γιο του, Ανδρέα. Με την Άντα έχουν μια κόρη, τη Μαργαρίτα.
Η Άντα, κόρη του δικηγόρου Πάνου Παπαπάνου και της Θεανώς, πήγε δημοτικό στο Αρσάκειο και γυμνάσιο – λύκειο σε δημόσιο. Άριστη μαθήτρια, πέρασε στο Πολυτεχνείο της Πάτρας και πήρε πτυχίο πολιτικού μηχανικού. Στην ορκωμοσία της είχε πάει με φθαρμένο τζιν, φαρδιά πουκαμίσα και στρατιωτικό τζάκετ.
Στη συνέχεια, πήρε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και έκανε μάστερ στην Οτάβα του Καναδά. Ειδικεύτηκε στην αεροναυπηγική και έπιασε δουλειά στην εταιρία Canadair όπου κατασκευάζουν το business τζετ Challenger.
Επί σειρά ετών εργαζόταν στην τεχνική διεύθυνση (στο τμήμα συντήρησης αεροσκαφών) στην Ολυμπιακή, απ’ όπου παραιτήθηκε το 2004 όταν ο Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Όσοι τη γνώριζαν από παλιά μιλούν για μια δυναμική, αντισυμβατική γυναίκα, με πολιτική άποψη. Αλλά την έβαλε στην άκρη για χάρη του Γιώργου Παπανδρέου. Μάλιστα, λέγεται, πως μετά την ήττα στις εκλογές του 2007 ήταν εκείνη που έπεισε τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην παραιτηθεί. Δυο χρόνια μετά έγινε πρωθυπουργός.

2 σχόλια:

Π.Μ. είπε...

Η Στάη χάνει τον σωφέρ της. Ο Γιώργος χωρίζει. Βαίνομεν προς ολοκληρωτικήν καταστροφήν.

Ανώνυμος είπε...

26 χρονια εκανε να καταλαβει τον μπουφο και την μανα του ??? Την ειχα για πιο εξυπνη !!! Κριμα τα πτυχια της αφου δεν καταλαβε οτι αρχηγος ειναι η μαμα με τις παρανομες Μ.Κ.Ο. που εβγαζε ενα καρο λεφτα για να επιβλεπει τα "φυκια του Κορινθιακου" μαζι με τις συμπαικτριες της στο κουμ-καν !!!