Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Πανουργιάς : Τα ορεινά χωριά της Ρούμελης στόχος διαρρηκτών.





η διαμαρτυρία του θύματος :

Σας ενημερώνω ότι πριν λίγες ημέρες συμμορία μεθοδικά αφαίρεσε από την οικία Θεοδώρου Ηλία στο Πανουργιά όλα τα έπιπλα, σκεύη, σώματα καλοριφέρ, καυστήρα ,πετρέλαιο και μηχανήματα γυμναστικής καθώς και τα κουφώματα από αλουμίνιο. Παρακαλώ ενημερώστε μας εαν στον Δήμο έχετε ποτέ μελετήσει το πρόβλημα των αφύλακτων χωριών μας και τι προτείνετε.
Michael Kalafatas



Η ενημέρωση του Δήμου 

Για το παραπάνω περιστατικό ενημερώθηκα χθες από εσάς και θα πρέπει να ομολογήσω την θλίψη και την δυσαρέσκεια που μου προκάλεσε η είδηση αυτή.
Τα χωριά μας κατοικουνται από ελάχιστους ανθρώπους ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες που με δύναμη και σθένος αναπεξερχονται στις δύσκολες ορεινές συνθήκες.
Η αστυνόμευση των περιοχών αυτών δεν είναι επαρκείς χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει γίνει εμφανείς σε μεγάλο βαθμό αυτή η αναγκαιότητα.
Ο Δήμος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστησει το ρόλο της αστυνομίας για ευνόητους λόγους.
Η εγκατάλειψη ενός τόπου από τους ανθρώπους του έχει δεινά αποτελεσματα με πρωτο και κύριο την αδιαφορία και την αποποιηση κάθε ευθύνης.
Με πραγματικό ενδιαφέρον θα ήθελα να ακούσω αν θεωρείτε ότι μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να επέμβει με κάποιον τρόπο.
Ωστόσο για ακόμα μια φορά θεωρώ ότι κάνεις δεν μπορεί να κάνει τον σερίφη χωρίς το θεσμικό υπόβαθρο για κάτι τέτοιο. ..

Μαιρη Ανδρεοπουλου 



                                                                 Μια πρόταση  :
Σε κάποια άλλα ορεινά χωριά, όπως η Σαμαρίνα πχ , οι κάτοικοι έχουν μισθώσει ιδιωτική εταιρεία φύλαξης για να εξαλείψουν αυτά τα φαινόμενα κατά τους χειμερινούς μήνες...Υποδείξεις δεν κάνω αλλά θα αποτελούσε μια λύση πιστεύω...(ούτε security έχω)!
Thomas Papadimitriou

                                                                


                                                                          Η Συνέχεια...
Ευχαριστώ την κα Αντιδήμαρχο για την άμεση ανταπόκριση. Θέλω να τονίσω ότι σύμφωνα με το νόμο 3917/2011 περί χρήσεως συστημάτων λήψης και καταγραφής ήχου και εικόνας σε δημόσιους χώρους (κάμερες) δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση καμερών από τους κατοίκους ελέγχου των εισόδων του χωριού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: