Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

«Φύλλο πορείας» για τα σύνορα έδωσε ο Καμμένος στα... βύσματα του Πενταγώνου

«Φύλλο πορείας» για... τα σύνορα έλαβαν ξαφνικά στρατιώτες που έκαναν τη θητεία τους στο Πεντάγωνο χάρη σε προεκλογικά ρουσφέτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το «Έθνος».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για περισσότερους από 500 στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες, οι οποίοι, κατά τις δύο τελευταίες ΕΣΣΟ του 2014, είχαν τοποθετηθεί απευθείας στο υπουργείο Αμυνας από τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων.

Πιο αναλυτικά, το βράδυ της Τρίτης αποφασίστηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τη σύμφωνη γνώμη της στρατιωτικής, να σταλούν 500 στρατεύσιμοι σε μονάδες της παραμεθορίου. Από την απόφαση αυτή εξαιρέθηκαν όσοι κατά την κατάταξή τους κρίθηκαν από τις υγειονομικές επιτροπές «Ι3» και «Ι4».

«Από την πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε ότι άπαντες θα υπηρετούν στα σύνορα τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα. Θα εξαιρούνται μόνο όσοι αποδεδειγμένα έχουν προβλήματα υγείας ή αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα οικογενειακά προβλήματα. Οι μεταθέσεις των οπλιτών πλέον θα γίνονται ηλεκτρονικά και δεν θα μπαίνει ανθρώπινο χέρι για να αλλοιώσει τα στοιχεία. Τέρμα τα ρουσφέτια και οι πελατειακές σχέσεις», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Εν τω μεταξύ, να σημειωθεί ότι ο κ. Καμμένος επιβεβαίωσε ότι τα Γενικά Επιτελεία εισηγούνται εδώ και χρόνια την αύξησή της στρατιωτικής θητείας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό είναι και θέση της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν είναι στις προτεραιότητές της.

Όπως είπε, ίσως στο μέλλον να εξεταστεί η περίπτωση αύξησης της θητείας μόνο για όσους οικειοθελώς θέλουν τα υπηρετήσουν στα αστικά κέντρα αποφεύγοντας την παραμεθόριο. «Η VIP θητεία στα αστικά κέντρα πρέπει να είναι πιο χρονοβόρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

"R"


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: