Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΙΤΕΑ : Ο ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ



Αυτό είναι το φόντο της μικρής πλατείας της «αντάρτισσας» , αφιερωμένο στην Εθνική Αντίσταση στην περιοχή “Miami”της παραλίας της Ιτέας που δυστυχώς υποβαθμίζει χωρίς να αναδεικνύει τον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου.

Θεωρούμε πως πρέπει άμεσα να καλυφθεί το ευτελές «κοτετσόσυρμα» με πρασινωπό δικτυωτό κάλυμμα που χρησιμοποιείται στα θερμοκήπια , ενώ παράλληλα να φυτευτούν λιγούστρες ή Leyland.

Ο χώρος του αγάλματος είναι σημείο επίσκεψης και αλλοδαπών επισκεπτών που αναζητούν κάποια στοιχεία προσδιορισμού της ταυτότητας της περιοχής .

Δεν είναι ωραίες οι εκατοντάδες φωτογραφίες που αναρτώνται στο διαδίκτυο με την άσχημη εικόνα στο πίσω μέρος του μνημείου (εγκαταλειμένο οικόπεδο).




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πλυστρες ναι,μαγειρισες ναι,νοσοκομες μαλιστα,αλλα μαχητριες ο ΕΛΑΣ δεν ειχε.Καποια συντροφια μπερδεψαν το πρωτο με το δευτερο ανταρτικο κ το αποτελεσμα ειναι το εν λογω αγαλμα.Ντροπη για τους εκατονταδες νεκρους Ρουμελιωτες ανταρτες το μνημειο της θυσιας τους να απεικονιζει μια στημενη φωτο του Σπυρου Μελετζη.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

"Ἡ μεγαλωσύνη στά ἔθνη, δέ μετριέται μέ τό στρέμμα. Μέ τῆς καρδιᾶς τό πύρωμα μετριέται καί μέ τό αἷμα!" είπε ο Παλαμάς. Το μνημείο διαστρεβλώνει τα λόγια του μεγάλου ποιητή.

Ανώνυμος είπε...

Λιγα μετρα παραπερα υπαρχει κι ενα αλλο αγαλμα . ΕΝΟΣ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . Δεν βλεπω την ιδια πρεμουρα για τα τραπεζοκαθισματα που εχει βαλει επανω διπλανο καφε και οι αρχοντες του τοπου το δεχονται χωρις να παρεμβαινουν . Καλο ειναι να θυμομαστε οσους εδωσαν το αιμα τους για την χωρα ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ διοτι ετσι καπως καλλιεργειται ο διχασμος. Αν θελει λοιπον ο φωτογραφος και αρθρογραφος να παει να αναδειξει και την καταντια του αλλου αγαλματος . Αλλα δυστυχως δεν υπαρχει ουτε τσιπα ουτε ντροπη σε αυτον τον τοπο !!!