Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η διοίκηση του ΙΚΑ κλείνει καταστήματα που στεγάζονται σε ιδιόκτητους χώρους και χρησιμοποιεί ενοικιασμένα κτίρια ; Αληθεύει ;



Η διοίκηση του ΙΚΑ κλείνει καταστήματα που στεγάζονται σε ιδιόκτητους χώρους και χρησιμοποιεί ενοικιασμένα κτίρια, όπως αυτό της Αλικαρνασσού, πληρώνοντας ενοίκια 100.000 ευρώ το χρόνο. Την απορία - καταγγελία αυτή κάνει η Ένωση Διοικητικού και Τεχνικού προσωπικού ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Ανατολικής Κρήτης, με ανακοίνωσή της, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος να κλείσει το ΙΚΑ στην Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο (Δείτε τη χθεσινή αποκάλυψη του Candianews).

"Απορίας άξιο κατά τη χρονική περίοδο που το ΙΚΑ αιμορραγεί από την πληρωμή ενοικίων προς τρίτους και την αναξιοποίητη περιουσία του, η Διοίκηση του ΙΚΑ κλείνει υποκαταστήματα, που στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια, όπως το ΙΚΑ Λ. Χερσονήσου εκτάσεως  2.500 τ.μ. και του Αγ. Μηνά στο Ηράκλειο, ένα 5όροφο κτίριο 2.100 τμ στο κέντρο της πόλης, και τη μετεγκατάστασή τους στο ΙΚΑ Ν. Αλικαρνασσού, για το οποίο ετησίως καταβάλλονται ενοίκια της τάξης των 100.οοο ευρώ. Στο ενοικιαζόμενο κτίριο που στεγάζεται το ΙΚΑ Ν. Αλικαρνασσού έχει μεταφερθεί το ήδη καταργηθέν ΙΚΑ Λ. Χεροσνήσου", αναφέρει.
Αντίθετα, στο ιδιόκτητο κτίριο του ΙΚΑ στην Αγίου Μηνά έγινε ανακαίνιση το 2006, με δαπάνη υπέρογκου ποσού. Εκτός φυσικά του γεγονότος ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί - λόγω και της θέσης του- το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλισμένων και των επιχειρήσεων.

"Αναρωτιόμαστε - προσθέτει η ανακοίνωση- αν η μείωση Υπηρεσιών του ΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα γίνεται σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας ή λόγω εξυπηρετήσεων (!!) στις κατά τόπους κοινωνίες, μια και σύμφωνα με το οργανόγραμμα ιδρύονται γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης σε πόλεις που απέχουν μόλις 7 χλμ από το επόμενο υποκατάστημα του ΙΚΑ και καταργούνται στη δική μας περιοχή υποκαταστήματα που απέχουν 55-90 χιλιόμετρα (όπως Μοιρών και Τυμπακίου από το περιφερειακό υποκατάστημα Ηρακλείου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: