Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Όλα τα λεφτά στο φόβο. Πληροφορίες για διάγγελμα Σαμαρά


Διάγγελμα Σαμαρά αναμένεται το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Παιχνίδι με τη φωτιά, στο βωμό των εκλογών της Κυριακής
     
Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο Σαμαράς έχει κάνει αναφορές σε ομιλίες του στην προσφυγή των συστημικών τραπεζών στον ELA, ούτε το γεγονός ότι η εκπρόσωπος τύπου Μ. Σπυράκη είχε βγάλει ανακοινώσεις σε σχέση με τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ για την οποία είχαν υπάρξει και διαρροές, πως ενδεχομένως να εξαιρεθούν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Υπάρχουν και πληροφορίες, πως ενδέχεται να γίνει διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά, μόλις ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της ΕΚΤ, χωρίς να είναι γνωστό τι ακριβώς θα πει. Εκτιμάται ότι για άλλη μια φορά θα παίξει το χαρτί του φόβου.
Στο παρελθόν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Α. Γεωργιάδης, δημοσίως αλλα και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς σε διάλογο με βουλευτές της ΝΔ, είχαν κάνει λόγο ακόμα και για Bank Run, μπροστά στην προοπτική ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Η στρατηγική αυτή πάντως είχε προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς ουκ ολίγοι τη θεωρούν παιχνίδι με τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: