Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ, ΚΑΠΟΙΟΣ, Ν.Δ. Ή ΠΑΣΟΚ;


Λένε ψέματα. Η Ελλάδα δεν ζει με δανεικά. Δεν πληρώνει μισθούς και συντάξεις με δανεικά. Δεν εισάγει τρόφιμα, φάρμακα, πετρέλαιο κλπ. με δανεικά. Με στοιχεία των προϋπολογισμών 2000-2014, η Ελλάδα θα πληρώσει 187 δις ευρώ περισσότερα από αυτά που έχει δανειστεί κατά την ίδια περίοδο. Συγκεκριμένα: από το 2000 έως το2014, η Ελλάδα έχει πληρώσει στους άσπονδους φίλους δανειστές 808 δις ευρώ,χρωστάει ακόμα 322 δις ευρώ, ενώ έχει δανειστεί κατά την ίδια περίοδο μόνο 943δις ευρώ. Επομένως, ο ελληνικός λαός δεν καταναλώνει περισσότερα απ’ όσα παράγει.
*** *** ***
«Ο γερμανικός ηγεμονισμός που έχει στραγγαλίσει την Ελλάδα και της έχει στερήσει τόσο το παρόν όσο και το μέλλον, δεν σταματά μπροστά σε τίποτα. Η ορμή του Βερολίνου να πραγματοποιήσει το παλιό γερμανικό ηγεμονικό όραμα, είναι τυφλή.Απέναντι σε αυτή την ορμή και στη βία με την οποία ασκείται με εκβιασμούς και ψέματα (θα φεύγαμε από το ευρώ...) υπάρχουν εκείνοι που θέλουν αυτή η καταστροφή να τελειώνει το γρηγορότερο δυνατό, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που πιστεύουν σε αυτή την πολιτική και θέλουν τη συνέχισή της.»
(ΤΟ ΒΗΜΑ, 31 – 1 – 2014)
*** *** ***
Αλήθεια, γιατί, κάποιος να τους ψηφίσει;
Οπωσδήποτε όχι για να αναπτυχθεί η χώρα. Ξέρει καλά ότι αυτά τα κόμματα την κατέστρεψαν.
Όχι για να καταστήσουν την πατρίδα μας εθνικά υπερήφανη,αφού την κατάντησαν υπόδουλη.
Δεν θα τους ψηφίσει για να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία, αφού έκαναν ότι μπορούσαν για να την περιορίσουν. Δεν θα τους ψηφίσει για να βελτιώσουν το επίπεδο της ζωής του, αφού έκαναν ότι μπορούσαν για να τον εξαθλιώσουν. Δεν θα τους ψηφίσει για να μειώσουν το χρέος της χώρας, αφού το αύξησαν δραματικά.
Δεν θα τους ψηφίσει επειδή η χώρα του είναι φτωχή και πρέπει να πλουτίσει, αφού ξέρει ότι, συνεχώς, δίνονται εκατομμύρια εκατομμυρίων στις τράπεζες,τα κανάλια, τις εφημερίδες, τους μεγαλοεργολάβους, τους μιζαδόρους, τους διαφόρους«συμβούλους», τους γλείφτες των κομματικών γραφείων και σε κάθε καρυδιάς καρύδι.Δίνονται λεφτά που βγαίνουν από τη δική του τσέπη, ενώ αυτός δεν έχει δεύτερο πουκάμισο να φορέσει. Είναι βέβαιο ότι δεν θα τους ψηφίσει γι αυτό.
Δεν θα τους ψηφίσει επειδή πιστεύει ότι θα διορίσουν το παιδί του στο Δημόσιο ή σε κάποια δημοτική επιχείρηση, αφού εκεί γίνονται απολύσεις ή, απλώς, οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι.
Δεν θα τους ψηφίσει επειδή του υποσχέθηκαν ότι θα του μειώσουν τους φόρους ή ότι να βρουν τόπο οι θυσίες του. Αυτά δεν τα πιστεύει ούτε καν ο ίδιος!
Όμως, θα τους ψηφίσει επειδή… έτσι! Έχει έτοιμα πολλά κλισαρισμένα άλλοθι.
Επειδή ο πατέρας του και ο παππούς του τους ψήφιζαν για να μην έρθουν οι «κουμουνισταί» (sic)! Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα του πάρει τη γυναίκα και τα παιδιά! Επειδή θα του πάρει τα εικονίσματα!Επειδή θα του κρατικοποιήσει το φτυάρι! Επειδή ο μπατζανάκης μπορεί να τον στραβοκοιτάξει!
Αυτός ο άνθρωπος είναι πιστός στην παράδοση. Όχι στις παραδόσεις του λαού μας, όχι στην ιστορία του, τα έθιμά του, τους αγώνες του, τις γιορτές και τις λύπες του, το γέλιο και το δάκρυ του, αλλά σε μια παράδοση που είναι συνώνυμη της συνήθειας.
Είναι πιστός στην συνήθεια. Στις μικρές, καθημερινές,μηχανικές δράσεις που δεν απαιτούν σκέψη. Στο κλείσιμο σ’ έναν μικρούτσικο«εαυτό» που οδηγεί στην απομόνωση, την άγνοια, τους δεισιδαιμονικούς φόβους… Είναι πιστός στη θεωρία της «ψωροκώσταινας».
Ας αφήσουμε αυτόν τον άνθρωπο πίσω μας.
*** *** ***
Η σημερινή κυβέρνηση φεύγει. Είναι υπεύθυνη για την καταστροφή της χώρας, για την ολική δυστυχία, για θανάτους σε μαζική κλίμακα.
Τι άλλο είναι όταν, ανάμεσα σε άλλα, έχει σπρώξει χιλιάδες ανθρώπους στην αυτοκτονία; Τι άλλο είναι όταν έχει αποκλείσει τρία εκατομμύρια ανθρώπους από την κοινωνική ασφάλιση; Τι άλλο είναι όταν έχει αποκλείσει καρκινοπαθείς από την πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα; Τι άλλο είναι όταν, στις μέρες της, έχει αυξηθεί η παιδική θνησιμότητα κατά 43%; Για όποιον χρειάζεται εξηγήσεις, στη Ελλάδα του 2015, μικρά παιδιά και βρέφη πεθαίνουν από έλλειψη τροφής, γιατρών και φαρμάκων.
Τώρα, αυτή η μισάνθρωπη κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ φεύγει και μάλιστα φεύγει όπως ένας στρατός κατοχής που υποχωρεί άτακτα: βρίζοντας,απειλώντας, καταστρέφοντας έγγραφα, προσπαθώντας να περισώσει ό,τι μπορεί και διαλύοντας ό,τι προλαβαίνει.
*** *** ***
Στις25 Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός έχει μια μεγάλη ευκαιρία να επιλέξει την ελπίδα,το χαμόγελο, την δημιουργία. Και θα την επιλέξει.
Ο αγώνας δεν θα τελειώσει εκεί. Θα συνεχιστεί, αλλά θα είναι ένας αγώνας μέσα στον οποίο ο λαός και το κάθε άτομο ξεχωριστά δημιουργεί και βλέπει τα οφέλη μέρα με τη μέρα, στον εαυτό του, τα παιδιά του, τους φίλους του.
Είναι ωραίος και ζηλευτός ένας τέτοιος αγώνας. Μέσα σε ένα τέτοιο αγώνα υπάρχει ελπίδα, ομορφιά, χαμόγελο, φιλία, αλληλεγγύη, αγάπη, έρωτας.Τέτοιος αγώνας παρασύρει όλους, ακόμα και τους πιο αδιάφορους, ακόμα και τους πιο παραδόπιστους.
Στις 25 Ιανουαρίου επιλέγουμε ενωμένοι, με πρόσωπα γελαστά
Στις 25 Ιανουαρίου γιορτάζουμε γιορτή μεγάλη
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: