Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Η στήριξη στους οικονομικά αδύναμους θα γίνει με χρεωστική κάρτα !!

Γ. Βαρουφάκης: Η στήριξη στους οικονομικά αδύναμους θα γίνει με χρεωστική κάρτα

Η στήριξη των αστέγων, των εχόντων οικονομική δυσκολία και όσων είναι εκτός του συστήματος ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ θα μπορούσε να γίνει με την χορήγηση χρεωστικής κάρτας, υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

«Για μένα έχει μεγάλη σημασία πως θα δίνεται αυτό το χρήμα, ούτως ώστε να μην θίγεται η αξιοπρέπεια του πολίτη. Θα μπορούσε π.χ. να είναι σαν μια χρεωστική κάρτα που θα μπορεί κάποιος να τη χρησιμοποιεί στο σούπερ μάρκετ, χωρίς να ντρέπεται», τόνισε.

Η δαπάνη για το σχέδιο αυτό για φέτος, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ και αφορά στην στήριξη των παραπάνω κοινωνικών ομάδων, όπως αυτή παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, ενώ έχει στόχο να παρέχει την δυνατότητα αγοράς των αναγκαίων τροφίμων και την ελάχιστη ενεργειακή κάλυψη για νοικοκυριά που είναι χωρίς ρεύμα.

Όπως υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης, το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά και θα φέρει έσοδα στο κράτος «διότι η κατανάλωση θα κάνει πιο εύκολη την πληρωμή των φόρων από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, επίσης των επιχειρήσεων παροχής ενέργειας κ.α.».

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κάρτα αυτή δεν είναι ένα απλό σχέδιο αλλά μια «δουλεμένη ιδέα» που θα μπορούσε να αφορά όλους τους πολίτες για να μην στιγματίζεται κάποιος ως άστεγος και θα μπορούσε να επεκταθεί και στον τομέα της υγείας αντί για βιβλιάρια ή στις συναλλαγές με το δημόσιο αντί της αστυνομικής ταυτότητας.
 


Πηγή:www.reporter.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προς ΣΥΡΙΖΑ
Δεν πληρώνεις Παπαδημούλη; δεν πληρώνεις Λαφαζάνη;

Τώρα δεν θα πληρώνω ούτε εγώ.
Για να δούμε τώρα έτσι που εκπαιδεύσατε την κοινωνία να τα κάνει όλα ίσωμα και μπουρδέλο τι θα πειτε και τι θα κάνετε.

Για να δούμε τώρα αν θα συνεχίσετε τις συγκεντρώσεις στο Κυριακοπούλειο να μας λέτε να μην πληρώσουμε και κάνατε και τον δικηγόρο και φέρνατε και δικηγόρους από την Αθήνα για να μας πεισετε

Πάντως τώρα από Δευτέρα δεν θα πληρώνω ούτε εγώ όπως μας λέγατε να κάνουμε νοιώθοντας ασφάλεια που θα είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ οτι δεν θα μου κάνουν τίποτα.

Υ.Γ.και εγώ Συριζα θα ψηφίσω

Ανώνυμος είπε...

Για τον ΕΝΦΙΑ γινόντουσαν άμα θυμάμαι καλά οι συγκεντρώσεις. Και να θες να τον πληρώσεις δεν θα μπορείς γιατί όπως λέει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα τον καταργήσει.

Μην μπερδεύεσαι και τα κάνεις όλα ίσωμα. Κανένα κόμμα δεν έχει πει δεν πληρώνουμε φόρους (συμπεριλαμβανομένου ΚΚΕ).

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή θα αλλάξουμε το όνομα και από ΕΝΦΙΑ θα τον ονομάσουμε π.χ. τέλη θα τον μειώσουμε και λίγο... και πρέπει να τον πληρώνουμε?
Με τα διόδια τι θα γίνει ...να πληρώνουμε η να συνεχίσουμε όπως μας εκπαιδεύσατε