Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ.

Άρθρο του υποψηφίου βουλευτή Φωκίδος κ.Αθανασίου Ασημάκη.









 
Πολιτικό Γραφείο

Μαραθιάς Φωκίδας, 22 Ιανουαρίου 2015

Άρθρο
Αθανασίου Ασημάκη
Υποψήφιου Βουλευτή Φωκίδας
Απόφοιτου Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης
Παντείου Πανεπιστημίου

Ταξιδεύοντας βιαστικά στη Φωκίδα

     Τις τελευταίες μέρες και λόγω του προεκλογικού μου αγώνα επισκέφτηκα πολλά μέρη της Φωκίδας. Κάποια που είχα καιρό να επισκεφτώ και κάποια που πέρασα για πρώτη φορά και λέω πέρασα, δυστυχώς, λόγω λιγοστού χρόνου.
  
  Ο χρόνος των εκλογών ορίστηκε βιαστικά και ο προεκλογικός χρόνος είναι πολύ λίγος. Λίγος, γιατί μέσα σε δύο εβδομάδες έπρεπε να επισκεφτώ με περιορισμένα έξοδα (καθώς “Το Κίνημα” και οι υποψήφιοί του δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος)  μέρη στα οποία θα ήθελα να κάτσω ώρες ή και μέρες, και να απολαύσω τις ομορφιές τους, αλλά και ανθρώπους με όρεξη για κουβέντα και διάλογο. 


Ανθρώπους που θέλαν να μάθουν γιατί ένας νέος 31 ετών, γύρισε στο χωριό; Γιατί αποφάσισε να είναι υποψήφιος με “Το Κίνημα”; Ανθρώπους  απογοητευμένους από το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα. Ανθρώπους που λένε ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ αν και αμφιβάλλουν ότι ο κ. Τσίπρας θα τηρήσει όσα λέει. Ανθρώπους που θα ήθελα να είχα περισσότερο χρόνο για να τους γνωρίσω και να μιλήσω μαζί τους. Όχι για να τους πείσω. Αλλά για να καταλάβω τον τρόπο σκέψης τους. Με ποια κριτήρια αποφασίζουν που θα δώσουν την ψήφο τους. Που διαφέρουν από τα δικά μου και που συμφωνούν; Ψηφίζουν συνειδητά; Από αντίδραση; Ξέρουν τον υποψήφιο; Να τον δοκιμάσουμε κι αυτόν;
   Θα ήθελα να επισκεφτώ τα μέρη αυτά ένα χρόνο μετά τις εκλογές. Όχι βιαστικά αυτή τη φορά. Να ξαναδώ κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους και να μάθω εάν είναι ικανοποιημένοι από την επιλογή της ψήφου τους. Τόσο από τα κόμματα όσο και από τα πρόσωπα που ψηφίσαν.
  
   Να μάθω εάν θα προτιμούσαν να πάνε το χρόνο πίσω και να αλλάξουν απόφαση.  Ή μήπως ευτυχώς τελικά δεν ψήφισαν βιαστικά, αλλά μελέτησαν το παρελθόν, καταλόγισαν σωστά τις ευθύνες και αποφάσισαν συνετά, σκεπτόμενοι το κοινό καλό. Σκεπτόμενοι το μέλλον. Σκεπτόμενοι τις γενιές που ακολουθούν.
Ας σχεδιάσουμε όλοι μαζί το μέλλον  μας…
Ας κάνουμε την Κυριακή το πρώτο βήμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: