Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/12/2014 στις 9.15μμ Προβολή της ταινίας «Ένα πιστόλι σε κάθε χέρι» του Σεσκ Γκάι



ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/12/2014
στις 9.15μμ
Προβολή της ταινίας
«Ένα πιστόλι σε κάθε χέρι» του Σεσκ Γκάι
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Μια απολαυστική ταινία για όσα λένε οι άντρες μεταξύ τους
ΒΡΑΒΕΙΑ
Βραβείο Γκόγια 2013: Β’ Γυναικείου ρόλου
4 Βραβεία Γκαουντί 2013: Καλύτερης ταινίας, Σεναρίου, Β’ Ανδρικού ρόλου, Β’ Γυναικείου ρόλου
Βραβείο Φεστιβάλ Μαϊάμι 2013
Σε πείσμα της γνωστής αντίληψης που θέλει τους άντρες αντίθετα με τις γυναίκες, να μην μιλάνε μεταξύ τους κι ούτε να εκμυστηρεύονται τα προβλήματά τους, ο σκηνοθέτης Σεσκ Γκάι επιχειρεί να μας πείσει πως αυτό είναι κάτι που σχεδόν δεν συμβαίνει καθόλου! Μέσα από ένα γήινο, καλογραμμένο στις λεπτομέρειές του σενάριο μίας σπονδυλωτής ταινίας δίνει ένα πνευματώδες και καυστικό πορτραίτο των ανδρών γύρω στα 40 και του ρόλου τους που μεταλλάσσεται στην σημερινή Βαρκελώνη. Τυχαίες συναντήσεις παλιών φίλων, γνωστοί, πρώην σύζυγοι και πιθανές ερωμένες σχηματίζουν μια συναρπαστική σειρά έξι αλληλένδετων ιστοριών με ήρωες 40άρηδες άντρες, κατοίκους Βαρκελώνης.
Η κάθε ιστορία είναι στημένη ως αυτοτελές σκετς, με φόντο μία γωνιά της Βαρκελώνης - φωτισμένη με τρόπο που ξεφεύγει από το μητροπολιτικό της στοιχείο, είναι άμεσος και οικείος.
Η ταινία συγκεντρώνει όλη την αφρόκρεμα των έμπειρων και ταλαντούχων ηθοποιών του ισπανόφωνου σινεμά: από τον Αλμοδοβαρικό Χαβιέ Καμάρα (σ' έναν εντελώς κόντρα ρόλο από το «Δεν Κρατιέμαι») μέχρι τον διάσημο Αργεντίνο Ρικάρντο Νταρίν («Το Μυστικό στα Μάτια της») οι ηθοποιοί ακροβατούν ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, προσφέροντας σπουδαίες ερμηνείες.
Εκτός από τα βραβεία και τις διακρίσεις, η ταινία αποτέλεσε και μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ισπανία.
Με την υποστήριξη της Ισπανικής Πρεσβείας και του Ινστιτούτου Θερβάντες
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: