Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ο ένας “δίνει” τον άλλον! – Φωτιά έχει πάρει η γραμμή καταγγελιών του ΣΔΟΕ

Ο ένας “δίνει” τον άλλον! – Φωτιά έχει πάρει η γραμμή καταγγελιών του ΣΔΟΕ

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλα 200 πολίτες σηκώνουν καθημερινά το τηλέφωνο για να καταγγείλουν συμπολίτες τους -ή ακόμα και πρώην συζύγους, αδέρφια, κουμπάρους και πεθερές- σχετικά με φορολογικές παραβάσεις.

Μάλιστα, όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ της Καθημερινής, αν κάποιος καλέσει στο 1517 θα ακούσει το μήνυμα "αυτή τη στιγμή, οι γραμμές μας είναι κατειλημμένες. Παρακαλώ αναμείνατε…".

Το τετραψήφιο νούμερο 1517 υφίσταται από το 2008. Τον πρώτο χρόνο κάλεσαν 4.000 άνθρωποι. Το 2009 τα τηλεφωνήματα έφτασαν τις 4.500, το 2010 τις 19.000 κλήσεις και φέτος 200 τηλέφωνα κάθε μέρα!

Οι περισσότεροι “καρφώνουν” αδέρφια, ξαδέρφια και λοιπούς συγγενείς! Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει το ρεπορτάζ, 6 στους 10 τηλεφωνούν και "δίνουν" στους ράμπο του ΣΔΟΕ, τις πεθερές τους, τους κουμπάρους τους, ακόμα και τα αδέρφια τους.

Οι αγαπημένες πελάτισσες όμως της τηλεφωνικής γραμμής είναι οι διαζευγμένες κυρίες. Οι τηλεφωνητές ακούν συχνά πυκνά την ατάκα "ο πρώην σύζυγός μου έχει βάλει τα λεφτά στη θυρίδα, και σας έχει αφήσει το χαράτσι απλήρωτο!"

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, από τα συγγενικά "καρφώματα" δεν λείπει ο πεθερός που ξεπλένει "μαύρο" χρήμα και ο θείος που "ξεχνάει" να κόψει αποδείξεις...

Το τηλέφωνο σηκώνουν συχνά και ταβερνιάρηδες και ιδοκτήτες καφετεριών λόγω ... επαγγελματικής αντιζηλίας. Το 20% των τηλεφωνημάτων γίνεται από ιδιοκτήτες ταβερνών και καφετεριών και καταγγέλλουν πως ο διπλανός τους δεν κόβει αποδείξεις. Στο υπόλοιπο 20% των καταγγελιών αναλαμβάνουν δράση οι απολυμένοι υπάλληλοι που παίρνουν την εκδίκησή τους αλλά και οι λογιστές που έμειναν απλήρωτοι και αποφάσισαν να μοιραστούν με το ΣΔΟΕ τα "άπλυτα" του πρώην εργοδότη τους.

newit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: