Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΑΖΕ Η ΕΛΜΙΝ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ.

Ψάχνοντας στοιχεία για την εταιρία  ΕΛΜΙΝ-  Γαλλική ΚΕΡΝΕΟΣ  , που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει την S&B στην Φωκίδα των Δελφών δεν θα βρούμε γενικά κάτι διαφορετικό από ότι αφορά γενικά τις μεταλλευτικές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα. Η  Γαλλική συμμετοχή δεν μπορεί να αξιολογηθεί ακόμα , μιας και έχει αποδειχτεί ότι  και στα Δυτικά «πολιτισμένα» κράτη η δραστηριότητα ποικίλλει από πλευράς ποιότητας της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων.

Για την ΕΛΜΙΝ εύκολα μπορούμε να πούμε ότι όπως κάθε ορθολογικά οργανωμένη επιχείρηση ,  λειτουργεί με αποκλειστικό σκοπό την μεγιστοποίηση των κερδών της.  

Υπό το πρίσμα αυτής της θεώρησης , το φυσικό περιβάλλον , χαρακτηρισμένα μνημεία φυσικού κάλους ,  Δρυμοί , παρθένα δάση της Ελλάδας  , η ίδια η γη των προγόνων μας, δεν την απασχολούν . Δεν έχει κανένα ενδοιασμό , εφ όσον η πολιτεία της το επιτρέψει να τα μετατρέψει   σε  σεληνιακό τοπίο, χωρίς να νοιασθεί για το που θα ζήσουν οι «ιθαγενείς» αν τους καταστρέψεις τον τόπο ή το μέλλον των παιδιών τους.

Απαιτεί απ το κράτος τα πάντα και αν της δοθούν εκτελεί χωρίς αναστολές. Συγκεκριμένα δείγματα γραφής υπάρχουν τόσο απ την Οίτη όσο και απ το Δ.Δ Καλλιέων. Από το σύνολο του Δήμου Δελφών όμως τι μπορεί να θέλει ;  Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια υπόθεση πριν από λίγα χρόνια , που αποκαλύπτεται σε  δύο έγγραφα σχετικά  με την  ταφόπλακα που παραλίγον να βάλει  η ΕΛΜΙΝ  σε κάθε ελπίδα τουριστικής ανάπτυξης των Δελφών. 

Το 2005 η ΕΛΜΙΝ έχει καταθέσει ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (ΜΠΕ) για την λειτουργία της σκάλας φόρτωσης που μέχρι πριν  από τριάντα χρόνια (που διέκοψε την λειτουργία της) χρησιμοποιούσε  η εταιρία Σκαλιστήρη. Είναι οι εγκαταστάσεις την θέα των οποίων  ο κάθε επισκέπτης   μπορεί να «απολαύσει»   κοιτώντας από οποιοδήποτε σημείο του κεντρικού παραλιακού δρόμου της Ιτέας . (βλ.φωτό 1)  
φωτό 1
Είχε όλη την « καλή πρόθεση»  να αναπτύξει δεύτερες εγκαταστάσεις όπως της S&B, ακόμη πιο κοντά και ορατά από την Μαρίνα και το λιμάνι  των Δελφών.  Με κάποιον «μυστήριο» τρόπο σαν και αυτούς που συνοδεύουν τις ΜΠΕ της S&B η πρόταση αυτή πήρε αρχικά έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού παρότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην Ζώνη Β του  κατά τα άλλα και επί  τριάντα χρόνια  προστατευόμενου από ξενοδοχειακές μονάδες και αγροτικές αποθήκες  , Δελφικού Τοπίου !!!

Τον Ιούλιο του  2010 η Κίνηση για την Σωτηρία της Γκιώνας ασχολήθηκε και με το λιμάνι της Γκιώνας.  Σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων ζήτησαν και έλαβαν την προαναφερόμενη ΜΠΕ   και αφού την έλεγξαν  κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ προς την Ι ΕΠΚΑ Δελφών χωρίς να γνωρίζουν αρχικά τι έχει συμβεί με το Υπ. Πολιτισμού (με κοινοποίηση σε Εισαγγελέα Άμφισσας , Υπουργό, Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και Δημόσιας Διοίκησης κ.λπ.  ,  όλη η  ΑΝΑΦΟΡΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  Ε Δ Ω).

Η ΑΝΑΦΟΡΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ζητούσε πρωτίστως απάντηση για το αν έχει λάβει γνώση το Υπ. Πολιτισμού και εάν έχει εκδώσει  σχετική   γνωμοδότηση για αυτή την  ΜΠΕ της ΕΛΜΙΝ επισημαίνοντας ότι    είχε  λάβει ήδη θετική γνωμοδότηση από το Νομαρχιακό Συμβούλιο (!!!!) αλλά στα κείμενά της ανέφερε ψευδώς ότι οι εγκαταστάσεις «δεν ανήκουν σε Ζ.Ο.Ε. ή άλλη θεσμοθετημένη έκταση» .

Στην συνέχεια η εν λόγω ΑΝΑΦΟΡΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ παρέθετε πληροφορίες και στοιχεία πως και η S&B το έτος 2006 κατέθεσε ΜΠΕ που  απέκρυπτε το γεγονός ότι η εξόρυξη που ήθελε να πραγματοποιήσει ήταν εντός Δελφικού Τοπίου (δίπλα στην πόλη της Ιτέας)  και   κατέληγε με πρόταση περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης επειδή θεωρούσε ανυπόστατο να έχουν επιτραπεί και οι δύο παραπάνω ΜΠΕ για εξορυκτικές δραστηριότητες μέσα στην Προστατευόμενη ζώνη Β του Δελφικού Τοπίου (στο ορατό σημείο  για κάθε κάτοικο και επισκέπτη) .

Μετά από 6 μήνες  η απάντηση από την Ι ΕΠΚΑ (αρ. πρωτ. Φ24/2/322  26/1/2011) έλεγε ότι η ΜΠΕ είχε λάβει έγκριση από το Υπ. Πολιτισμού (αρ. πρωτ. ΥΠΠΟ/Γδαπκ/αρχ/α1/φ10/42617 /2138/9-6-2005)  μετά από θετική  γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Στερεάς Ελλάδας ( όχι από το ΚΑΣ).

Το αιτιολογικό της απόφασης ήταν όσο πιο αποκαλυπτικό θα μπορούσε να είναι….  Η «Κίνηση για την Σωτηρία της Γκιώνας» , επανήλθε με νέα ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ τον Ιούνιο του 2011 (την οποία οφείλει να διαβάσει οποιοσδήποτε πολίτης θέλει να έχει   δικαίωμα  να εκφράζει άποψη για το θέμα Δελφοί και Βωξίτες), όλη η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ε Δ Ω). 

Στην ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ αποκρούονταν οι τρείς βασικοί λόγοι στους οποίους αναφερόταν το αιτιολογικό της έγκρισης της ΜΠΕ της ΕΛΜΙΝ. Τα επιχειρήματα ήταν ότι:

Α) «… πρόκειται για έργο μικρής  κλίμακας και όγκου

Β)… σε ήδη προϋπάρχουσες μηχανολογικές εγκαταστάσεις

Γ)… και επειδή προβλέπονται εκτεταμένες αποκαταστάσεις του χώρου με δενδροφυτεύσεις…»

Σαν απόκρουση του παραπλανητικού έως ψευδούς     επιχειρήματος  Α  στάλθηκαν δύο φωτογραφίες όπου φαίνεται η απόσταση από την γωνία ΝΔ του παραλιακού μετώπου της Ιτέας (στην γωνία των παραλιών «Ευαγγελίστρια»  και «Τροκαντερό» της Γαλάζιας Σημαίας)    όπου βρίσκεται η Μαρίνα  των Δελφών –(βλέπε φωτό 2)

φωτό 2
και μία δεύτερη   στην οποία  έχουν επισημανθεί με βέλη αυτοκίνητα διερχόμενα από την Εθνική Οδό στην οποία εφάπτονται οι εγκαταστάσεις αυτές  προκειμένου να μπορεί και ο πιο άσχετος  να αντιληφθεί συγκριτικά το μέγεθος των εγκαταστάσεων. (βλέπε φωτό 3)

 
φωτό 3

Για το απίστευτο  επιχείρημα Β εύκολα μπορούσε να αποδειχθεί πως ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής( δεύτερο μετά το ανύπαρκτο Δελφικό Τοπίο), καθότι στην πραγματικότητα αφορά σε σάπια και σκουριασμένα ερείπια που ο καθένας βλέπει περνώντας από την Ε.Ο., εγκαταλειμμένα πριν από δεκαετίες και όχι σε προϋπάρχουσες  μηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Για το φαιδρό  επιχείρημα Γ, αναφέρει την πραγματικότητα που φαίνεται και στις φωτογραφίες. Η φύση έχει αποκαταστήσει το περιβάλλον με  μόνη ασχήμια  τα ερείπια τσιμέντου. Το «ιλιγγιώδες»  ποσό  των 5.500 € δε  που προέβλεπε η ΜΠΕ να ξοδέψουν για αποκαταστάσεις αναφέρεται πως αφορά τις εργασίες πρασίνου του κήπου ενός εξοχικού και αυτό δεν θα μπορούσε  να αποτελεί μέρος του αιτιολογικού μιας τέτοιας απόφασης.  

Εννέα μήνες μετά, στις 15/3/2012 (!!!) η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιά με έγγραφό της (αρ. ΥΠΠΟΤ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/ΑΙ/Φ1Ο/25936/1296/15.3.2012) ανακάλεσε την έγκριση του 2005 και κάλεσε την ΕΛΜΙΝ να επανέλθει εάν ενδιαφέρεται με νέα ΜΠΕ διότι «ανακάλυψαν» ότι οι εγκαταστάσεις  βρίσκονται εντός Δελφικού Τοπίου και έπρεπε να έχει ερωτηθεί το ΚΑΣ (!!!).

Η  υπόθεση αυτή, είναι  υποδεέστερη σε αναδυόμενη αθλιότητα (τουλάχιστον από  πλευράς αιρετών, θεσμών  και Δημόσιας Διοίκησης, Τοπικών και Εθνικών)  από την υπόθεση των εγκαταστάσεων της S&B στο Λαρνάκι αλλά είναι   περισσότερο  « μαζεμένη»  σε δύο μόλις έγγραφα. Η σοβαρότητα αυτής της υπόθεσης όμως είναι τεράστια. Εάν οι Απλοί Πολίτες δεν αντιδρούσαν τότε, σήμερα η επαναλειτουργία της σκάλας της ΕΛΜΙΝ θα αποτελούσε την ταφόπλακα του Δήμου Δελφών.

Το μοντέλο «βωξίτες ακόμη και μέσα στο λιμάνι των Δελφών»  κατάστρεψε την τοπική οικονομία τα καλά χρόνια  πριν την οικονομική κρίση και αυτό είναι η πραγματικότητα που δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει. Αν κάτι δεν αλλάξει ριζικά στο παραγωγικό μοντέλο   των Δελφών,  τα χρόνια που έρχονται θα είναι τραγικά  και για την κοινωνία και για το μνημείο των Δελφών.

Τα Χωροταξικά Σχέδια που βρίσκονται σε εξέλιξη θα βάλουν για πρώτη φορά τάξη στα τοπικά παραγωγικά μοντέλα της Ελληνικής Περιφέρειας και θα καθορίσουν το μέλλον κάθε τόπου για τα επόμενα 20 κρίσιμα χρόνια. Προς την σωστή ή προς την λάθος κατεύθυνση.  Οι ισχυρισμοί το 2010 ότι κάποιοι  είχαν οργανώσει το θάψιμο των Δελφών  στα επερχόμενα Χωροταξικά σχέδια χάρη των συμφερόντων του βωξίτη έμοιαζαν εξωπραγματικοί. Σήμερα τα γεγονότα δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Την   έγκριση συνέχισης της λειτουργίας των άθλιων και  παράνομων εγκαταστάσεων της S&B στο Λαρνάκι το 2012 ακολούθησαν η  «κατά λάθος» διαγραφή της κρουαζιέρας από το Λιμάνι των Δελφών στην Εθνική Στρατηγική Λιμένων τον Δεκέμβριο του 2012 και η «κατά λάθος» παντελής  απουσία των Δελφών από το Εθνικό Χωροταξικό του Τουρισμού το 2013. Τον Φεβρουάριο του 2013 η προηγούμενη  Δημοτική Αρχή ψήφισε την πρότασή της για τις χρήσεις γης στο Δελφικό Τοπίο. Η πρόταση για την περιοχή προερχόταν από το πρόσφατα ολοκληρωμένο (!!!)  Τοπικό Χωροταξικό  (Γενικό Πολεοδομικό  Σχέδιο)   της Άμφισσας   όπου ανήκει η περιοχή. Σε αυτό οι εγκαταστάσεις εξακολουθούσαν να παρουσιάζονται ως «ΕΝΕΡΓΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ» , ένα χρόνο μετά την ανάκληση της απόφασης του Υπ. Πολιτισμού για τις εγκαταστάσεις της ΕΛΜΙΝ.

Και όχι μόνο τα σκουριασμένα υπολείμματα της σκάλας φόρτωσης  και τα ερείπια τσιμέντου αλλά  μία  ζώνη πλάτους   περίπου  ενός (1) χιλιομέτρου παράλληλα και σε επαφή με την Εθνική Οδό για την ανάπτυξη ενός ακόμη τοπίου όπως αυτό στο Λαρνάκι. Ένα δεύτερο τοπίο «έκτρωμα»,  όχι δίπλα αυτή την φορά,  αλλά οπτικά  «μέσα»  στο λιμάνι των Δελφών και την πόλη της Ιτέας. (βλέπε σχέδιο 4)

 
Σχέδιο 4

Αρκεί λοιπόν κάποιος να σκεφτεί τι θα είχε γίνει αν κάποιοι δεν είχαν αντιδράσει στα ψέματα της ΜΠΕ της ΕΛΜΙΝ και σήμερα οι εγκαταστάσεις αυτές είχαν κατοχυρώσει de facto τον μεταλλευτικό χαρακτήρα του λιμανιού , μιας και θα κυριαρχούσανε απολύτως στην εικόνα του( περισσότερο ακόμη και από αυτές της S&B).

Με ποιο επιχείρημα περί τουριστικότητας θα γινόταν η συζήτηση για τις εγκαταστάσεις της S&B τον Μάρτιο του 2015 στο Συμβούλιο της Επικρατείας; Το ότι θα είχαν προέλθει από ψέματα και «λάθη» των Υπηρεσιών και των αιρετών  « μετά από  την απομάκρυνση από το ταμείο» δεν λέει τίποτα.

Όλοι φυσικά θέλουμε να ελπίζουμε ότι η ΕΛΜΙΝ «ενηλικιώθηκε» από τότε και όλα αυτά τα έχει αφήσει πίσω της. Ότι εάν πάρει τα δικαιώματα βωξίτη της S&B και θέλει « ειρήνη» με την τοπική κοινωνία που παλεύει για την επιβίωσή της,  θα περιοριστεί στον ορεινό όγκο και θα κάνει εξορύξεις με τον τρόπο που συμφωνούν και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών.

Θα χρησιμοποιεί την σκάλα φόρτωσης  που έχει ήδη στην Στυλίδα και θα ξεχάσει για πάντα τον Δήμο Δελφών από τα βόρεια όρια του Δελφικού Τοπίου και προς τον νότο. Ο στοιχειώδης σεβασμός δε στην τοπική κοινωνία επιβάλει ούτως ή άλλως να ξεχάσει οριστικά τα ερείπια της σκάλας του Σκαλιστήρη που προσπάθησε να «στοιχειώσει»  το 2005 , τα οποία πρέπει να κατεδαφισθούν και να εξαφανισθούν   από την θέα της Ιτέας ως πρώτο βήμα για την  αναγέννηση και αξιοποίηση της κοιλάδας της Άμφισσας και γενικότερα του Δήμου  Δελφών.

Σκέψεις για διατήρησή τους ως Μουσεία κ.λπ. όπως έχουν ακουστεί και παλιότερα για τις εγκαταστάσεις της S&B  «για το καλό του τόπου» αποτελούν εμπαιγμό. Το να υποστηρίζει κάποιος ότι ενώ έχουμε τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Δελφών, η κατάντια μας οφείλεται  στο ότι  λείπει ένα θεματικό ή ένα λαογραφικό ή ότι άλλο  « μουσειάκι»   είναι εμπαιγμός.

Το  πράγματι αξιόλογο θεματικό Μουσείο VAGONETO  που και αυτό θα περιέλθει άλλωστε στην ΕΛΜΙΝ ,είχε επισκεψιμότητα το πολύ πενήντα σχολικών λεωφορείων τον χρόνο  την εποχή των « πλούσιων Ελλήνων».

Αν ενδιαφέρεται η  ΕΛΜΙΝ να δραστηριοποιηθεί βοηθώντας τον Δελφικό Τουρισμό  μπορεί να  κάνει εκεί ότι προεκτάσεις και επεμβάσεις απαιτούνται για τον σκοπό αυτό. Όταν αναπτυχθεί ο Δελφικός Τουρισμός, τότε και μόνο τότε θα έχουν και μεγάλη μάλιστα σημασία και απόδοση  και όλα τα άλλα «μουσειάκια»  που μέχρι σήμερα ανοίγουν ,για να κλείσουν..  

Το τι φταίει για την φτώχεια των Δελφών το έχουμε καταλάβει λίγο πολύ όλοι.  Ας αρχίσουν να εκλείπουν οι παράγοντες αυτοί που υποβαθμίζουν το απαράμιλλου φυσικού κάλους ευλογημένο αυτό τόπο…και όλα τα άλλα θα είναι απλά η φυσική συνέπεια.
Για την ¨Καρτερία"
Ένας φίλος αναγνώστης

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ; ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ; ΠΟΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΑΡΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ; ΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΕΛΕΓΞΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ; ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΚΑΝΟΥ (ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ), ΘΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ??

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΟΤΙ Η ΣΠΗΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΩΣ ΤΟΠΟΣ ΦΩΛΙΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

αν βαζατε και μια φωτογραφια απο την ευαγγελιστρια με κοκκινιλα στο βουνο εκει που λεει ο χαρτης οτι θα θελανε να γινουν οι εγκαταστασεις θα μπορουσε να καταλαβει και ο πιο ασχετος για τι μιλαμε . πολυ καλο το αρθρο

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ''ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ'' ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.ΑΣ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΔΑΣΑΡΧΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΧΙ?ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ Η ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ?ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ'ΜΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφἐρον παρουσιάζει το ΑΔΑ: ΒΛ49Η-Μ6Ε με θἐμα : Διατήρηση και καθορισμός χρήσης εγκαταστάσεων σκάλας
φόρτωσης βωξίτη από την εταιρεία ΕΛΜΙΝ Α.Ε., που υφίστανται στον
αιγιαλό, την παραλία και θαλάσσιο χώρο στη θέση «ΣΠΗΛΙΑ »
περιοχής Ροδιάς, του Δ.Δ. Αγίας Ευθυμίας, του Δήμου Άμφισσας,
Νομού Φωκίδας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών αυτής της εταιρείας.

Ὀσο αναφορά το ΓΠΣ Ἀμφισσας είναι ...ΑΚΥΡΟ !!! Για το θέμα αυτό θα υπάρχουν εξελίξεις