Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δε γνωστοποιεί τα έγγραφα που του απέστειλε η Βουλή για την S&B;

Εντύπωση προκαλεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας να μην δημοσιοποιήσει τις απαντήσεις που εστάλησαν για την αρ. πρωτ. 99/952/09/07/2014 ερώτηση σε συνδυασμό με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, που κατέθεσαν οι βουλευτές του κ Απόστολος Αλεξόπουλος, Νάντια Βαλαβάνη, Βασίλης Κυριακάκης και Γιάννης Σταθάς με θέμα «Διαρκείς παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας από την μεταλλευτική εταιρία S/B Βιομηχανικά Ορυκτά ΑΕ στην περιοχή της Φωκίδας».

Για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με την πάγια τακτική άμεσης αποστολής των ερωτήσεων και των απαντήσεων, δεν έδωσε στην δημοσιότητα τα έγγραφα που παραχωρήθηκαν στους Βουλευτές ως απάντηση.
Να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Ώρα της Φωκίδας αναζήτησε σε όλους τους αρμοδίους τα έγγραφα, τα οποία όμως φάνηκε ότι «άνοιξε η γη και τα κατάπιε», κατά τη λαϊκή ρήση.
Η εν λόγω εταιρεία, αν και ιδιωτική, εκμεταλλεύεται δημόσιο αγαθό και ως εκ τούτου ο λαός της Φωκίδας έχει δικαίωμα να γνωρίζει αν έχουν καταγραφεί διαπιστωμένες παραβάσεις, αν οι έλεγχοι είναι τακτικοί και όλα γίνονται νόμιμα.
 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοινώς Γαργάρα?? Δεν ξέρω κατά πόσον ευσταθεί η συγκεκριμένη καταγγελία αλλά αν δούμε την εν γένει συμπεριφορά του εν δυνάμει λήψη την εξουσία της χώρας θα διαπιστώσουμε ότι ο ριζοσπάστης όλο και περισσότερο πλησιάζει στην "συστημικότητα"....... Το σύστημα καλά κρατεί και σίγουρα θα επιχειρούσε την διάβρωση των ΑΓΝΩΝ!~!!!!!...

Ανώνυμος είπε...

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα (μέσα στο Δήμο) έχει κάνει γαργάρα. Γιαυτό και τα ποσοστά του τόσο στις Δημοτικές όσο και στις Περιφερειακές ήταν απογοητευτικά.

Ανώνυμος είπε...

κοινη η ΓΡΑΜΜΗ...... τι δεν καταλαβαίνεις?? ΕΝΤΟΣ ...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ... ΓΩΝΙΕΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ...
ΓΡΑΜΜΗ παίρνουν τα ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΠΙΣΤΑ..
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΥΠΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ..ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΟΥΝ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΑ