Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Θα καταπίνεις ένα χάπι και θα γνωρίζεις τα άπαντα του Σαίξπηρ...!!!!








Ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής του ΜΙΤ και διευθυντής του Media Lab Νικόλας Νεγρεπόντε κατάφερε να προκαλέσει για άλλη μια φορά σοκ προβλέποντας ότι τα επόμενα 30 χρόνια θα μπορούμε να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες καταπίνοντας ένα... χάπι.
«Θα καταπίνεις ένα χάπι και θα ξέρεις αγγλικά. Θα καταπίνεις ένα χάπι και θα γνωρίζεις τα άπαντα του Σαίξπηρ» είπε ο «γκουρού» της τεχνολογίας στο συνέδριο TED στον Καναδά, προβλέποντας ότι η γνώση θα περνάει πλέον από το στομάχι.

«Το μέσο είναι η κυκλοφορία του αίματος. Από τη στιγμή που οι πληροφορίες που περιέχονται στο χάπι θα έχουν περάσει στο αίμα, ουσιαστικά θα φτάσουν και στον εγκέφαλο και τα διαφορετικά τους τμήματα θα επικάθονται στα σωστά σημεία».

Ο Νεγρεπόντε δεν είναι ο μοναδικός που πιστεύει ότι η τεχνολογία θα φτάσει τόσο σύντομα σε αυτό το σημείο, ωστόσο είναι ο μοναδικός που δεν διστάζει να το πει δημοσίως. Προφανώς επειδή και στο παρελθόν είχε προβεί σε αντίστοιχα τολμηρές προβλέψεις και τελικά επιβεβαιώθηκε. Ο Νεγρεπόντε είναι εκείνος που είχε προβλέψει ήδη από το 1984 ότι το ποντίκι του υπολογιστή θα αντικατασταθεί από τα δάχτυλά μας - κάτι που σήμερα είναι απολύτως οικείο σε όλους τους χρήστες smartphones και tablets. Τότε, όμως, ακουγόταν τουλάχιστον εξωφρενικό.

Πηγή: Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: