Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Στα πρόθυρα "εμφυλίου" στη ΝΔ Φωκίδας;


Μπορεί ο Πρωθυπουργός να διατείνεται σε όλους τους τόνους και σε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στο πέρας της 4ετίας, εν τούτοις οι διεργασίες στο εσωτερικό του μείζονος εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού στο νομό μας άλλα δείχνουν.
Κι αυτό γιατί οι διαμάχες μεταξύ των υποψηφίων του κόμματος για την επαναδιεκδίκηση της μονοεδρικής στη Φωκίδα παίρνουν άλλη, και οξεία, μορφή φέρνοντας στο προσκήνιο με έντονο τρόπο κόντρες που ως τώρα ήταν συγκεκαλύμμένες από το ευρύ κοινό. Τη στιγμή ιδίως που η ΝΔ στη Φωκίδα πρώτευσε με μόλις 138 ψήφους διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, εκλογική έκβαση που καθιστά τη διεκδίκηση της έδρας πέρα για πέρα ανοιχτή, και ακομα περισσότερο που η περιοχή ταλανίζεται από τα σοβαρότερα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει ποτέ...
Είναι προφανές, επομένως, ότι οι προετοιμασίες για τα χρίσματα έχουν μπει στην τελική ευθεία. Κι αυτό συνάγεται από τις σημερινές εξελίξεις. Η αρχή δόθηκε από ηλεκτρονικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά", που, ως γνωστόν, απηχεί θέσεις της συντηρητικής παράταξης, κι είναι αφιερωμένο σε φερόμενες δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Κώστας Μπακογιάννης στη Φωκίδα στην προσπάθειά του να κατακτήσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ο Κ. Μπακογιάννης, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, εξελέγη με μεγάλη διαφορά και στη Φωκίδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα πάλευε περίπου μόνος του με τους συνεργάτες του, χωρίς τη βοήθεια της κ. Ασπασίας Μανδρέκα, Βουλευτή του Νομού με τη ΝΔ, την οποία το δημοσίευμα χαρακτηρίζει "απούσα" από τη μάχη.
Το δημοσίευμα των "Παραπολιτικών"
Ο άγνωστος πόλεμος βουλευτών της ΝΔ στον Μπακογιάννη!
Δεν ήταν όλα ρόδινα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
"Οι εκλογές για την Περιφέρεια στη Στερεά Ελλάδα ανέδειξαν αδιαφιλονίκητο νικητή το Δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη με ποσοστό 55,6%. Όμως, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έγιναν πολλά «παρατράγουδα» με περίεργες συμμαχίες και υπόγειες διαδρομές, προκειμένου να συρρικνωθεί η δυναμική του. Το αποτέλεσμα δικαιώνει την επιλογή Μπακογιάννη, όμως έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις πρώην και νυν στελεχών της ΝΔ πού τάχθηκαν υπέρ του Θ. Γιαννόπουλου. Επίσης, οι περισσότεροι Βουλευτές της ΝΔ στους νομούς της Στερεάς Ελλάδας ήταν από αρνητικοί έως αδιάφοροι, ένεκα τοπικών υπολογισμών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Φωκίδα, πού τον αγώνα υπέρ του Κ. Μπακογιάννη έδωσε ο εκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ράμμος, μαζί με τους υποψήφιους Περιφερειακούς του Συμβούλους, με την ξεκάθαρη βοήθεια μόνο ελάχιστων στελεχών της ΝΔ. Αντιθέτως, με τον Θ. Γιαννόπουλο είχε συνταχθεί φανερά ένας εκ των ευνοημένων της οικογένειας Μητσοτάκη - Μπακογιάννη, ο παλιός Υπουργός των κυβερνήσεων Μητσοτάκη Ν. Γκελεστάθης. Όσο για τη Βουλευτή του νομού Α. Μανδρέκα της προσάπτουν παντελή απουσία, ένεκα των σχέσεων του Κ. Μπακογιάννη και των επιλογών του με τον έτερο πολιτευτή στο νομό Κώστα Παπαθανασίου, πού είχε ταχθεί ξεκάθαρα στο πλευρό του Δημάρχου Καρπενησίου".
Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την άμεση και δριμεία αντίδραση της κας. Μανδρέκα. Με δηκτικό σχόλιό της στη σελίδα της νομαρχιακής οργάνωσης στο Facebook χαρακτήρισε το δημοσίευμα, ούτε λίγο ούτε πολύ, "πληρωμένο" και απέδωσε την αυτουργία στον κ. Παπαθανασίου αποκαλώντας τον "δήθεν παράγοντα"!
Η απάντηση Μανδρέκα
"ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ" ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΤΟ ΝΟΜΟ. ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥΣ................ ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Όλα αυτά κι όσα προοιωνίζονται ότι θα ακολουθήσουν αποκαλύπτουν το "μυστικό πόλεμο" που σοβεί στα ενδότερα του κόμματος στο Νομό και σίγουρα δεν περιποιούν τιμή σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτά. Πόσο μαλλον όταν η βάση των υποστηρικτών είναι προβληματισμένοι από την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης, τα αποτελέσματα των εκλογών και την πολυδιάσπαση του χώρου, ενώ είναι και πικραμένοι από την εξαιρετικά νωπή απώλεια και των δύο δήμων του Νομού για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες.
Πολλοί φίλοι του χώρου στην περιοχή που παρατηρούν "από έξω" τις εξελίξεις θεωρουν ότι το χρήσιμο αυτή τη στιγμή θα ήταν να καταγραφόταν μια δημιουργική διαλογική ζύμωση για τα υπαρξιακά προβλήματα του τόπου, την εκπόνηση βιώσιμων κι εφαρμόσιμων προτάσεων βάσει των οποίων θα ζητηθεί η ψήφος του πολίτη κι όχι η αντιαισθητική υπερεπένδυση στον παλαιοκομματισμό. Ιδίως, όταν τα μηνύματα των δημοτικών εκλογών δε φαίνεται να έχουν ληφθεί σοβαρά υπ όψιν και βλέπουν, παράλληλα, το στελεχιακό δυναμικό πρώτης γραμμης στη Φωκίδα να αποψιλώνεται ανησυχητικά...
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ...ΒΓΑΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ!
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ Η Κα ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ Κο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΑ ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΦΩΚΙΔΑ ΔΕΝ ΠΟΛΥΣΚΟΤΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ!ΚΑΙ Ο Κος ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ, ΜΑΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ! ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΛΟ! ΑΜ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ-ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ!