Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Το δίδυμο των «εκτελεστών» της δημόσιας υγείας θα… εξηγήσει τα εκλογικά αποτελέσματα

Το δίδυμο των «εκτελεστών» της δημόσιας υγείας θα… εξηγήσει τα εκλογικά αποτελέσματα

Βήμα τους δίνει το Μεγάλο Κανάλι των «θαλασσοδανείων»..
  
Το εκλογικό αποτέλεσμα στα δικά τους μέτρα θα επιχειρήσουν τη Δευτέρα το βράδυ να πλασάρουν στον ελληνικό λαό, δύο άνθρωποι που έχουν βάλει την προσωπική τους σφραγίδα στη διάλυση ενός από τους πιο κρίσιμους τομείς για την επιβίωσή του, της δημόσιας υγείας: ο νυν υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο προκάτοχός του, Ανδρέας Λοβέρδος.
Το βήμα στους δύο πιστούς εφαρμοστές των πολιτικών λιτότητας της τρόικας δίνει ο γνωστός για τη στήριξή του στη συγκυβέρνηση, Γιάννης Πρετεντέρης, από την εκπομπή του «Ανατροπή», στο Μεγάλο Κανάλι των χαρακτηριζόμενων ως «θαλασσοδανείων», τα οποία έλαβε από τράπεζες ανακεφαλαιοποιημένες και με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
 
Τι θα πουν πιθανώς οι πολιτικοί εκφραστές των τροϊκανών στη χώρα; Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης, ο μεν κ. Γεωργιάδης θα προσπαθήσει με σοφιστείες να αποδείξει ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού επέλεξε τις δυνάμεις της συγκυβέρνησης, για να συνεχίσουν το «σωτήριο» για εκείνον –καταστροφικό για πολλούς άλλους- πρόγραμμα της λιτότητας-σταθερότητας. Άλλωστε, οι δημαγωγικές του μέθοδοι αποκαλύφθηκαν και την προηγούμενη Κυριακή, όταν έβγαλε «δήμαρχο» τον Πάχτα με ενσωματωμένο ούτε το 20% των ψήφων, και τη μία μίλαγε για αυτοδιοικητικά κριτήρια, ενώ την άλλη έβγαζε τα «αθροιστικά σκορ» της συγκυβέρνησης.
 
Ο δε κ. Λοβέρδος πιθανώς θα κάνει αρχηγική εμφάνιση ενόψει μετασχηματισμού της Ελιάς σε πολιτικό όχημα συνασπισμού δυνάμεων, κάτω από την οποία θα βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα. Τις βλέψεις του αυτές δεν είχε κρύψει κατά την προηγούμενη περίοδο, καθώς διεκδικούσε για τον εαυτό του ρόλο-κλειδί για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, την επομένη των εκλογών.
 
Ο έτερος Καππαδόκης, ο κ. Πρετεντέρης, δεν αναμένεται φυσικά να τους ρωτήσει για τα εξελισσόμενα «εγκλήματα» στην Υγεία και ειδικά για τον κ. Λοβέρδο, δεν αναμένεται να αναφερθεί στο «άδειασμα» από τον ΟΗΕ σχετικά με τις ύποπτες χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ στην καταγγελλόμενη ως ΜΚΟ-βιτρίνα «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης».
Ελπίζουμε οι προβλέψεις αυτές να διαψευστούν, ωστόσο όταν πληρώνεσαι και από χρήματα «θαλασσοδανείων», φαίνεται δύσκολο να στοχοποιήσεις κυβερνήσεις που στα έδωσαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: