Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΙΤΕΑ... Περιβαλλοντική εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου 12/Θ Δημοτικού Σχολείου Ιτέας Ν. Φωκίδας στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στις 8-9 Μαΐου 2014 - ΦΩΤΟ




Η περιβαλλοντική ομάδα των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του  1ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Ιτέας, αποτελούμενη από τριάντα μαθητές και τις συνοδούς εκπαιδευτικούς Μάνου Παγωνίτσα, Μαζγαλτζίδου Δέσποινα και Σαΐτη Αποστολίνα, πραγματοποίησε διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πορταριά και το Κέντρο  Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης Μακρινίτσας, στα  πλαίσια  του  περιβαλλοντικού  προγράμματος  που εκπονείτε την τρέχουσα χρονιά με  θέμα:  «Φωκική Γη: Στον ίσκιο σου ξανά.. Μάνα-Ελιά».

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Μαΐου 2014, ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα. Η ομάδα διανυκτέρευσε στην Πορταριά του Πηλίου την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκεύη το πρωί συναντήθηκε στον οικισμό Κατιχώρι, με την Υπεύθυνη Μακέλη Γραμματή και τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας Γούλα Μαρία, Σπανοπούλου Αικατερίνη και επισκέφθηκε παραδοσιακό ελαιώνα. Ο κος Σκλίδης Δημήτρης, συνεργάτης του Κ.Π.Ε., συζήτησε με τα παιδιά ενώ ταυτόχρονα τους μίλησε για τα πολλαπλά οφέλη της ελιάς, για την καλλιέργεια και τη συγκομιδή της.


Στη συνέχεια η ομάδα μαθητών υπό την καθοδήγηση των μελών του Κ.Π.Ε. υλοποίησε πρόγραμμα σε ελαιοπερίβολο της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς, ξεναγήθηκε στο παραδοσιακό ελαιοτριβείο «Χατζηγιάννη» και στο Μουσείο Αγροτικής Οικονομίας.


Οι μαθητές κατανόησαν τη διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου στο παρελθόν σε σχέση με το σήμερα και τονίστηκε η μεγάλη σημασία αυτού του προϊόντος στην ανθρώπινη υγεία στα πλαίσια της μεσογειακής διατροφής. Παράλληλα πήραν μέρος σε βιωματικά παιχνίδια.


Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, η ομάδα αναχώρησε για την πόλη του Βόλου όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούνε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας!


Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την εκπαιδευτική επίσκεψη σε Πορταριά και Βόλο! Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας που πάντα ενθαρρύνει και ενισχύει οικονομικά δράσεις του σχολείου μας!


Η Υπεύθυνη εκπόνησης του Προγράμματος  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Αποστολίνα Σαΐτη Κλ. ΠΕ20


                                       
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: