Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Η γενια των 60+…

20140524-190923-68963416.jpg


Διάβαζα χτες τα ποστ μιας φίλης στo FB, για την καταστροφική μανία των 60+ να ψηφίζουν δαγκωτό (πάνω απο 40%..!!) τις ξεπερασμένες αντιλήψεις και πολιτικές 30 και βάλε χρόνων, που έχουν σαν αποτέλεσμα την επαναλαμβανόμενη διατήρηση των ίδιων ανθρώπων στην εξουσία του τόπου. Ανθρώπων που αποδεδειγμένα έχουν καταστρέψει με τις πολιτικές και διεφθαρμένες δολοπλοκίες τους, τον κοινωνικό ιστό προς τιμή των ένδοξων εργολάβων και άλλων πλουτοκρατών..Έχει δίκιο..Μια άλλη φίλη όμως έχει πιο πολύ δίκιο που απευθύνεται στους νέους ψηφοφόρους μέχρι 30 ετών όταν ισχυρίζεται ότι προτιμούν την αποχή, το μπάνιο και την καφετέρια παρά να πάρουν την κατάσταση και τη ζωή όλων μας στα χέρια τους..
 Γιατί λοιπόν, φίλε και φίλη του καναπέ, αφήνεις τους 60+ να διαμορφώνουν διαχρονικά την ζωή και την καθημερινότητα μας..;
 Αυτοί οι άνθρωποι έχουν περάσει πολλά, είναι αυτονόητο να φοβούνται τη σύνταξη τους, όπως και να παρασύρονται από τα συστημικά και κατευθυνόμενα ΜΜΕ με την συνεχόμενη “τρομοκρατία” που τους έχουν επιβάλει..
 Είναι άνθρωποι της τηλεόρασης και δυστυχώς τα χρόνια έχουν περάσει, το μυαλό τους έχει κολλήσει και δεν μπορούν να διαμορφώσουν άποψη..
 Εσύ όμως, φίλε και φίλη, που είσαι ανήσυχο πνεύμα, που δεν έχεις δουλειά, που θέλεις να βρεις μια λύση στη μιζέρια σου, που θέλεις να φύγεις στο εξωτερικό για να σωθείς, μπορείς να μείνεις στη χώρα σου και να παλέψεις..
 Να πολεμήσεις για τα πιστεύω σου..Γιατι αυτός είναι ένας πόλεμος αν δεν το έχεις καταλάβει, πόλεμος επιβίωσης των επόμενων γενεών..
 Σταμάτα λοιπόν να απέχεις από τα κοινά..Η αποχή είναι καταστροφή..
 Πρέπει να “χωνέψεις” επιτέλους ότι μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις τη χώρα και να φέρεις νέες αντιλήψεις που θα διαμορφώσουν ένα καινούργιο πλαίσιο πολιτικής και αξιοκρατίας..
 Και αν πάλι κάνεις λάθος..; Αν είναι όλοι ίδιοι..; Εδώ θα είσαι παλι με την ψήφο σου να τους στείλεις από εκεί που ήρθαν, μετά από 4 χρόνια..!!
 Μπορείς, αλλά θα το κάνεις ή θα μείνεις πάλι στον καφέ..;.!!
 Για να σε δω…
 Το “Κυριακή κοντή γιορτή” ίσως είναι το πιο επίκαιρο σύνθημα των τελευταίων χρόνων τελικά…!!
Σκεπτικιστής

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΠΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60.ΤΟ 1947 ΕΓΙΝΕ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝΕ ΣΤ0 ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ. ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΝΙΚΗΘΗΚΑΝΕ .ΟΙ ΚΕΝΤΡΩΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΒΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ.ΛΑΘΗ ΚΑΝΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΠΟΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΘΕΛΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΒΙΑΙΟΤΗΤΕΣ, ΜΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΝΑΝΕ ΟΛΛΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΝΤΡΠΟΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΧ ΟΓΛΕΖΟΣ ΗΤΑΝΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΝΝΕΑ ΦΟΡΕΣ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΛΑΝΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΛΟΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 60?ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΘΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ 1993 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΙΧΕ ΕΙΠΕΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΤΑΝ ΟΡΑΛΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 1981 ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΕΙΩΣΕΙ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΕΙΩΣΕ?Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΕΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΥΒΑΡΗ ΒΡΩΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ