Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΝΟΥΔΟΣ… Δ/ΝΤΗΣ ΤΗΣ S&B ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ: ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ – HXHTIKO NTOKOYMENTO


ΠΗΓΗ Φώτο: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Καστέλια 2013 – Λιδορίκι 2010 «Αλεφάντο» - «Βλαχοθανάσης»
      Αφιερωμένο στην σημερινή συνάντηση στα Καστέλλια για την επιφανειακή εξόρυξη δίπλα στο χωριό, ένα απόσπασμα από την ομιλία του κου Σανούδου, διευθυντή της S&B, τον Ιανουάριο του 2010 στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιδορικίου. Όταν συζητούσαν την σωτηρία του Βλαχοθανάση ή την σωτηρία της τοπικής οικονομίας από την εξόρυξη και καταστροφή του. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η καταστραμμένη αλπική βουνοκορφή του Βλαχοθανάση είναι εκεί για όποιον αιρετό θέλει να πει και άλλα ψέματα. Σήμερα, το Λιδορίκι, η κοινωνία και η οικονομία του είναι εκεί, για να πάνε να δούνε οι ψεύτες το αποτέλεσμα και τα κέρδη. Τότε, η S&B έταζε ότι θα είναι η τελευταία επιφανειακή. Στο ίδιο συμβούλιο ο Πρόεδρος του χωριού του 1991 θύμιζε στον κο Σανούδο ότι τα ίδια ψέματα έλεγε η S&B και τότε για μία άλλη καταστροφή που έκανε. Ο κος Σανούδος τότε παραδέχτηκε το κακό παρελθόν και ζήτησε μία τελευταία ευκαιρία. Και το Δημοτικό Συμβούλιο, συνένοχος του «εγκλήματος» απ’ αρχής του έδωσε με τον τρόπο του την ευκαιρία.
2013… Τίποτα δεν άλλαξε από το 1991 και το 2010. Όσο δεχόμαστε να είμαστε ένας τριτοκοσμικός απολίτιστος πληθυσμός, έτσι θα μας συμπεριφέρονται.
      Ακούστε απόσπασμα με τους αρχικούς λεονταρισμούς εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου του Λιδορικίου του 2010 και μετά απόσπασμα από την ομιλία του κου Σανούδου στην οποία «αναπολεί με νοσταλγία» την εποχή που ένα κομμάτι ψωμί είχε μεγαλύτερη αξία από ένα δέντρο. Και ας σκεφτεί , όποιος έχει αυτή την ικανότητα, ότι αν κάποιος θέλει να βγάζει κέρδος από την καταστροφή του αγαπημένου δέντρου ενός χωριού, αν είναι ανάλογης ηθικής θα κάνει ότι μπορεί ώστε το κομμάτι το ψωμί να έχει μεγαλύτερη αξία από το δέντρο. Την ηθική του καθενός και ιδίως των πολυεθνικών ας την αξιολογήσει καθένας μόνος του. Για του αιρετούς δεν χρειάζεται να κάνουμε σχόλιο.
 

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΛΕΜΕ "ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ" !!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ. Η ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΑΝΘΟΥΣΕ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΡΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΨΩΜΟΛΥΣΣΑΜΕ. ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ; ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΩΜΙ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΜΕ; KAΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΝΟΥΝ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ; ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ;
H ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ, Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΕΙΝΑΕΙ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Άντε πάλι.

"ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ"

Τι σχέση έχουν οι Δελφοί με μεταλλεία; Που είναι το κοντινότερο μεταλλείο στους Δελφούς; Γιατί φταίνε τα μεταλλεία για τον τουρισμό των Δελφών;

Ανώνυμος είπε...

3:45 ΑΝ ΗΡΘΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΑ ΣΟΥ ΛΥΘΕΙ Η ΑΠΟΡΙΑ. ΑΝ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ .
ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΡΙΑΣ ΣΟΥ, ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΕΓΑΜΕΝΟΙ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ:
ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Σ&Β ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΦΑΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΩΞΙΤΗ ΤΗΣ ΕΛΜΙΝ ΣΤΟ ΠΙΟ ΟΡΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ (ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ)
ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΟΛΛΗΤΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ, ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΒΩΞΙΤΗ
ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ;
ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΕΣΥ Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟΠΟ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΝΤΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ. Ή ΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΘΕΑ; ,
ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. ΡΩΤΑ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΤΩΝ 3.54 ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΚΑΚΟΦΑΙΝΕΤΑΙ? ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΕΔΩ ? ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ? ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ ? ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ! Η ΜΕΤΑΛΑ !!! Η ΙΤΕΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΧΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΒΩΞΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΛΑ ! ΓΚΕΓΚΕ! ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΗ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ? ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΑΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ? Η ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ??? ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΠΑΤΑΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΛΙΣ 200 χιλ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ? ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ? ΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ "ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΩΜΑ ΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ" ! ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ! ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 200 χιλ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΠΛΟΠΟΝΝΗΣΟ Η ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΕΜΑΣ ??? ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΑ ΕΣΥ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΖΩΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΔΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ???

Ανώνυμος είπε...

ολα καλα 3:54 ; δεν βλεπεις τιποτα μεταλλευτικο στην περιοχη των δελφων; αυτο το λιμανι ας πουμε δεν λεει τιποτα; το κατακολο εχει γινει διεθνης τουριστικος προορισμος επειδη ειναι το λιμανι της ολυμπιας σε αποσταση 30 χλμ και οι δελφοι απο την ιτια ειναι σε ευθεια 7 χλμ με αμεση οπτικη επαφη. οι δελφοι μονοι τους εχουν πεθανει. σε ολη την ελλαδα τουρισμος χωρις θαλασσα και παραλια δεν υπαρχει. μονο αν δεν πας ποτε διακοπες και αν δεν εχεις καμια σχεση με την αγορα για να εχεις τετοια απορια. ή δεν εχεις μαθει τι ψηφισαν οι λεγαμενοι για το λιμανι; παρε ενα τηλ και ρωτα τον φουσεκη την λαινη και τον ταγκαλη τι προορισμο εχει το λιμανι και μετα ξαναρωτα.

Ανώνυμος είπε...

μπούρου μπούρου μπούρου.

Αφήστε τα σάπια, δεν σας ρώτησα για το λιμάνι των Δελφών. Μη συγκρίνετε Κατάκολο - Ολυμπία - Ιόνιο Πέλαγος με Ιτέα - Δελφούς - Κορινθιακό. Αλλιώς προσεγγίζεις το Κατάκολο και αλλιώς την Ιτέα.
Σας ρώτησα για τους Δελφούς τους ίδιους. Πόσες μέρες διανυχτερεύουν στο χωριό των Δελφών; Πόσους τουρίστες έχετε δει να πεζοπορούν από την Ιτέα μέχρι τους Δελφούς από το αρχαίο μονοπάτι;
Και τι να δουν οι ανθρώποι στο λόγγο;
Για τις παραλίες και τα μονοπάτια της Ιτέας φταίνε τα μεταλλεία;

Όχι δεν πιστεύω ότι κάνουν καλό τα μεταλλεία στον τουρισμό. Και ότι οι εξορυκτικές εταιρείες συμπορεύονται σε πλήρη αρμονία με τους ντόπιους πολιτικάντιδες έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα ήδη.

Ανώνυμος είπε...

μπουρου μπουρου τι σημαινει αλλιως προσεγγιζεις το κατακολλο και αλλιως την ιτεα; η εδω περιοχη ειναι σαφως ανωτερη απο πολλες αποψεις. ο λογγος για οσους δεν μενουν εδω και για τους επιστημονες αποτελει δασος ελιων και δεν θα ξερεις οτι ειναι τμημα των δρομων της ελιας, το δευτερο οδοιπορικο στο κοσμο μετα τους δρομους του μεταξιου που εχει αναγνωριστει απο την UNESCO ως στοιχειο παγκοσμιας πολιτιστικης κληρονομιας. για αυτη την UNESCO επισης που οπου στον κοσμο εχει βαλει στον καταλογο της καποιο στοιχειο ζουν μονο απο την επισκεψιμοτητα του μερικες χιλιαδες κοσμου, εχει χαρακτηρισει επισης μνημειο παγκοσμιας πολιτιστικης το δελφικο τοπιο. να το ξαναπω, το δελφικο τοπιο, οχι μονο τους δελφους. και επισης αυτη η UNESCO εχει χαρακτηρισει το ιδιο και τον οσιο λουκα. αν δεν το εχεις μλετησει, το λιμανι του οσιου λουκα ειναι παλι η ιτεα. και επειδη κακως σου την πεσανε αποτομα, κατ' εμενα εχεις καλη θεληση, λιγο ακομα να σου πω οτι ακριβως το προβλημα των μη διανυκτερευσεων στους δελφους ειναι οτι δεν προσφερουν στον τουριστα μια ευρυτερη περιοχη και δεν εχουν συνδεσει την πολη τους με την θαλασσα. τα πλλα σου τα λενε και οι αλλοι. σου λεει τιποτα η σχεση χωρας- λιμανιου σε ολα τα νησιά; ακριβως οταν πρωτοηρθε εδω ο κοσμος τα κτελ κουβαλαγαν ολη μερα κοσμο μεταξυ δελφων και παραλιας και υπηρχαν πολλες διανυκτερευσεις ανα επισκεπτη. οταν οι δελφιωτες κλειστηκαν στο καβουκι τους και οι ιτιωτες δεχτηκαν αντι να φτιαχτουν και αλλες μοναδες στην παραλια και να αναδειξουν την παραλια να μεγαλωσουν οι εγκαταστασεις της s&b, κοψανε και οι διανυκτερευσεις. κ.λπ., κ.λ.π., κ.λ.π. με λιγα λογια οταν ολοι μας και εσυ καταλαβουμε οτι ειμαστε ενας τοπος και ολοι μαζι θα παμε στην κορυφη ή στον πατο, τοτε θα λυθουν και πολλα προβληματα. οσο οι δελφιωτες καταλαβαινουν μονο μεχρι το συμποσιο και οι γαλαξιδιωτες μονο μεχρι του λουρμπα, θα πειναμε ολοι μαζι. και να σου θυμισω ακομα οτι το ονομα του νεου Δήμου είναι Δελφων.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ; ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑΣ ΙΚΑΝΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΕΡΙΟΧΗ; ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΚΑΚΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ. ΑΣΧΗΜΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΑΣΧΗΜΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΙΕΣΗ ΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΕΛΙΕΣ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΗΔΙΕΣ. ΕΛΕΟΣ, ΤΟ 30% ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΕΣΗ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΕΛΙΕΣ, ΤΟ ΑΛΛΟ 70% ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ; ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΝΕ. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ; ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 10% ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ. ΠΟΣΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΑ Μ.Ο. ΝΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕ ΕΞΑΜΗΝΗ ΣΑΙΖΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΥΡΟΥ ΜΠΟΥΡΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΒΑΛΤΟΣ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ! ΜΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΙ ΠΡΟΚΟΠΗ Ο ΤΟΠΟΣ ? ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΚΙ ΕΧΘΕΣ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΩΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΜΗΝΕΣ ??? ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΚΙ ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ! ΑΛΛΙΩΣ Η ΠΕΡΙΣΙΑ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΣ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ "ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ" ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΙΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ! ΓΚΕΓΚΕ ΚΟΥΤΟΡΝΙΘΙ ???

Ανώνυμος είπε...

7:02

Αλλιώς προσεγγίζεις το Κατάκολο που είναι στο Ιόνιο δίπλα σε Πάτρα Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Επτάνησα, Μεσσηνία και αλλιώς τους Δελφούς που είναι χωμένοι στον πιο μεγάλο κόλπο του ήδη κλειστού Κορινθιακού κόλπου.
Όσο για τους δρόμους ελιάς και ότι όπου υπάρχει μνημείο UNESCO ζουν από αυτό χιλιάδες και το Ουζμπεκιστάν έχει τόσα μνημεία από το δρόμο του μεταξιού αλλά δεν νομίζω ότι ζουν από αυτά. Η αναγνώριση από την UNESCO δεν φτάνει μόνη της.

Μη συγκρίνεις Δελφούς - Ιτέα σαν χώρα - λιμάνι νησιού. Στο νησί πας μόνο ακτοπλοϊκώς. Εδώ η επιβαταγωγός ακτοπλοϊα είναι ανύπαρκτη.
Και πάλι δεν πείθομαι ότι ο τουρισμός άρχισε να φθίνει όταν φτιάχτηκε η σκάλα φόρτωσης στην Ιτέα και οι Δελφοί κλείστηκαν στο καβούκι τους.


Εσύ που γράφεις με κεφαλαία κόψε τις αλμυρές ελιές που φαίνεται ότι σου ανεβάζουν την πίεση και πιες κάνα τήλιο να ηρεμήσεις.

Ανώνυμος είπε...

6:02 κοψε κανα μετρο απο τη σαρδελα γιατι δεν θα μεινει κανενας ζωντανος από το λεωφορείο.

το επιχειρημα σου για το χωρα λιμανι ειναι οτι εδω δεν έρχονται οι τουριστες με το καραβι; γιατι ρε μεγαλε, αφου μπορουν να ερθουν απο το δρομο εμεις πρεπει να ελπιζουμε στον τουρισμο μονο οταν αποκτησουμε επιβαταγωγό ακτοπλοϊα; για την λειτουργικότητα και το ενιαίο της ευρυτερης περιοχης μιλησε ο ανθρωπος αλλα εσυ κανεις πως δεν καταλαβες και κατά τα αλλα δεν εισαι παπαγαλακι. η περιοχη μας εχει πραγματι τετοιο γεωγραφικο συσχετισμο χωρας λιμανιου και είναι μεγαλο προτέρημα που εδώ ερχεσε χωρις να εξαρτάσαι από τα πλοια και τα ακριβα ναύλα τους. διάβασε και καμια εφημεριδα φετος στην αρχη της τουριστικης σαιζόν να δεις ποια χαρακτηριζουν μειονεκτήματα των νησιών. οσο για το Ουζμπεκισταν, πολύ ευστοχο το παραδειγμα σου. πηγες στο δρομο του μεταξιου για να απαξιωσεις το δρομο της ελιας και σιγουρα τα οδοιπορικα της unesco αποτελούνται από χιλιαδες χιλιομετρα για αναπτυχθουν τουριστικα αλλα το ότι από όλα τα αλλα βρηκες να σχολιασεις αυτό δειχνει και παλι το παπαγαλακι που εχεις μεσα σου. οσο για τις αλμυρες ελιες, να προσεχεις την δικη σου πιεση και ισως να ηταν καλυτερο να σταματησεις το παπαγαλισμα. ισως αυτό χαλαει την δικη σου υγεια, ισως καπου μεσα σου να εχεις συνείδηση και να αντιδρα στο βρωμικο ρολο που παιζεις εις βαρος των συνανθρωπων σου. ουτως ή άλλως η εποχή σας πέρασε. στο καλο με το καλο, περαστικά σας με το καλο και μην μας φτάσετε να πουμε στα τσακιδια.

Ανώνυμος είπε...


ΑΣ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΠΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΑ CAMPING ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ,ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΣ ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΡΟΧΟΣΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΑΚΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ?ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΦΑΦΛΑΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΙΣΤΕ.ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΨΑΞΕΤΕ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ,ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΙΑ,ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΙΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟ..ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΓΙΑΤΙ ΓΕΜΙΖΑΝ ΤΑ ΡΑΛΛΥ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑ.ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΩΞΑΤΕ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΨΑΞΤΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.